Aytuğ Atıcı:AKP zihniyeti üniversiteleri de ele geçirmek istiyor

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, tam gün uygulamasının "üniversitelerde kadrolaşma" hareketi olduğunu iddia ederek, "Tam gün uygulaması işin bahanesidir. Yeni kurulan üniversitelerde kolayca kadrolaşan AKP zihniyeti büyük üniversiteleri de ele geçirmek istemektedir" dedi.
Yazılı açıklama yapan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, tam gün uygulamasını eleştirdi. "Hükümetin tam gün uygulaması konusunda maskesi düştü" diyen Atıcı, "Üniversitelerdeki kadrolar boşaltılıp yeni atamalar yapılacak" dedi. Atıcı, şöyle dedi:
"Önce üniversiteleri borç batağına sürükleyen bir dizi uygulama yaparak bu güzide kurumları Sosyal Güvenlik Kurumu'na mahkum edeceksin, böylece üniversiteleri döner sermaye ödeyemez duruma getireceksin sonra öğretim üyelerini yaşayabilmeleri için köle konumuna getireceksin ve üniversiteden ayrılmaya zorlayacaksın; sonra da gidenlerin yerine başkalarını gönderirim diyeceksin. Bu uygulamanın Türkçe açıklaması 'üniversitelerde kadrolaşma' hareketidir. Tam gün uygulaması işin bahanesidir. Yeni kurulan üniversitelerde kolayca kadrolaşan AKP zihniyeti büyük üniversiteleri de ele geçirmek istemektedir. Bu üniversitelerde boşalacak kadrolara, daha önce defalarca yapıldığı ve noterden de tespit ettirildiği üzere adrese teslim atamalar yapma geleneği sürecektir."
CHP'nin öteden beri hekimlerin tam süreli çalışmaları gerektiğini savunmakta olduğunu ifade eden Atıcı, "Hatta 1978 yılında 'Sağlık Personelinin Tam Süre Çalışma Esaslarına Dair Kanun' CHP döneminde çıkarılmıştır. AKP Hükümeti tam gün uygulamasında samimi ve art niyetli değilse Partimizin, hekimlik meslek odalarının ve sağlık alanındaki sendikaların birikimine önem vermeli, birlikte çalışmalı ve halkımızın sağlığını tehlikeye atmamalıdır. Hekimlik mesleği ve hekimler yıpratılarak halkımızın sağlık sorunları çözülemez. Sağlığı alınır ve satılır bir mal gibi görerek, kâra odaklanmış bir sağlık sistemiyle hiçbir derde deva olunamaz. Hele kadrolaşmak için halkın sağlığını tehlikeye atmak asla affedilemez" dedi.
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget