Tehlikeli füzeler - Melih Aşık

 ABD ve NATO Çin füzelerini almayın diye kesin mesajlar veriyor...
Başbakan Kosova gezisinde gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. Sevilay Yükselir soruyor:
- Füze ihalesi kesinleşti mi?
- Biz Yüksek Kurul olarak kararımızı verdik. Şimdi SSM ile Çin tarafı ayrıntıları görüşüyor. Bu aşamadan sonra ancak Çin vazgeçerse ihale süreci durabilir. Teklifler kapalı zarf usulü ile alındı ve hepsini inceleyip öyle karar verdik.
- Peki NATO’nun kriterlerine uygun mu?
- Biz bağımsızlık hakkımıza müdahale ettirmeyiz. Ekonomik bağımsızlık konusundaki hakkımıza da müdahale ettirmeyiz. Kaldı ki füzeler NATO’nun standartlarına kesinlikle uyacak şekilde üretilecek...
***
Bağımsızlık konusunda Başbakan’ın bu kadar hassas olduğunu bilmiyorduk. Eğer gerçekten hassas ise Kürecik’e komşularla aramızı bozan Füze Kalkanı radarının yerleştirilmesine neden razı oldu? Böyle birkaç soru daha sorulabilir... Geçiyoruz...
Eğer Çin füzeleri en iyi tercih ise ve Başbakan bu ihaleyi sonuna kadar götürürse alkışlanır... Eğer baskılara dayanamayıp geri adım atarsa fiyasko olur... Ve şu sorulur; ABD’nin böyle bir alıma izin vermeyeceğini bir ilkokul öğrencisi bile tahmin edebilirdi, siz neden tahmin edemediniz? Neden önce ileri sonra geri adım atarak ülkenin itibarını zedelediniz?

Cumhuriyet ve CHP

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıyla ilgili Türkiye Gençlik Birliği’nin broşürleri elimize ulaştırıldı...
TGB İstanbul’da İstiklal Caddesi, Ankara Tandoğan, İzmir Gündoğdu ve Malatya Turan Emeksiz Caddesi’nde yürüyüş düzenliyor... Meydanlarda topluca “Andımız”ın okunacağını bildiriyor...
Ne var ki... CHP’nin bu konuda sistematik bir kutlama programı yok... Bazı belediyeler kutlama yapıyor... Kadıköy Belediyesi zengin bir program hazırlamış. Genel Başkan’ın Kadıköy veya Eskişehir’de belediyelerce düzenlenen yürüyüşlere katılacağı bildiriliyor.
Ama Cumhuriyet Bayramı’nı CHP Çankırı veya Kahramanmaraş’ta veya Iğdır’da nasıl kutlayacak? Halkın Cumhuriyeti kutlamasına nasıl öncülük edecek? Belli değil... Daha doğrusu ortada böyle bir program yok... Bu arada... Partilerin ve STK’ların Atatürk anıtlarına çelenk koyma yasağı hâlâ sürüyor. Belli ki geçen yılki gibi yine tartışmalar çıkacak...
Halkın bu bayramı özgürce ve coşkuyla kutlayabilmesi için CHP’nin iktidarı zorlaması ve yönetmeliği eski şekline döndürmesi gerekir. CHP ve halk, ulusal bayramlarda korsan kutlama yapar duruma düşmemeli...

KÖK

Erciyes Üniversitesi ilanında makine mühendisi aranırken “Kök Hücre Laboratuvarı’nda çalışmış olmak” şartı aranıyordu. Adrese teslim bir ilan kuşkusu seziliyordu.
Üniversite Rektörü Prof. Fahrettin Keleştemur dün açıklama yaptı: “Kök hücre tesisimizde çalışacak olan mühendisin bu konuda özel eğitim almış olması zorunludur...” dedi... Böyle bir mühendisin zaten merkezde çalışmakta olduğunu, ilanla sadece kadrosunun yükseltileceğini bildirdi. Şu bilgiyi de ekledi:
“Üniversitelerin verdikleri ilanlarla alınacak kişiler genelde önceden bellidir. İlanla, o görevde zaten çalışan, denenmiş ve başarılı olan kişiler kadroya alınmakta veya kadroları yükseltilmektedir.”
O zaman bu iş neden herkese açık bir sınavla ve adil seçim havasında yapılıyor?
Neden bu aldatmaca? Bu soru da YÖK’e...

“Eylem yapma olasılığı olan vatandaş” gözaltına alınacakmış.
Eylem yapan terör örgütünün lideriyle paket hazırlayan
bir iktidarın milleti “eylem yapacak” diye gözaltına alması harika olur!
Akif Kökçe

SECRET

Başbakan Erdoğan, Ankara’da açtığı AVM’yi gezerken iç çamaşırı satan Victoria’s Secret mağazasının kepenkleri kapatılmış. Başbakan gittikten sonra kepenkler açılmış... Peki neden bu kapatma? Vitrinde iç çamaşırı sergilemek sakıncalı mı? Ahlak mı bozuyor? O zaman hergün orayı gezecek bekar, evli, ana, baba, çoluk çocuk ne oluyor?
AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik vitrini incelemeli ve bu konuda bir rapor hazırlamalıdır.
Televizyon ekranında dekolte denetimi yapan Sayın Çelik, iç çamaşırlarının erkekler üzerindeki etkisi konusunda ilk başvurulacak isim olmalıdır.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget