'Sen Atatürk'ten büyüksün Başbakanım' - Sabahattin Önkibar

Başbakan ile onlarca işadamını taşıyan Airbus 330 uçağında ayağa kalkıp avazı çıktığı kadar bağırıyor:
-"Başbakanım siz ikinci Atatürk ve hatta ondan bile büyüksünüz!"
Bütün işadamları ve hatta Tayyip Erdoğan bile bu bağırtıyı yadırgıyor zira bağıran isim daha düne kadar Semra Özal ile Mesut Yılmaz'la et-kemik misalı yakın anılan ve öğrenciliğinde ODTÜ'de sol öğrenci önderi olan işadamı Mehmet Nazif Günal'dır.
Uçaktaki bu sahneyi bana aktaran isim DYP'li eski Orman Bakanı Ekinci'dir ve Mehmet Nazif Günal daha önce bunları yazmama rağmen "Hayır böyle bir şey olmadı" diyememiş ve bu konuda dava açamamıştır... Keza aynı Mehmet Nazif, Cemil Çiçek gibi AKP'lileri özel uçağına doldurup umre kıyakları yaptığı haberimi de yalanlayamamıştır.
Mehmet Nazif baktı ki can evinden vuruldu ve imajı yerle bir oldu, hışımla savcılığa koşup başka bir şey bulamadığı için "Önkibar bana Komünist diyerek hakaret etti" diye ceza davası açtı.
Yahu Nazif bir insana milliyetçi ya da komünist demek nasıl hakaret olur?
Üstelik benim yazımın başlığı "Tayyip için evinin bahçesine cami yaptıran eski Komünist (!) işadamı" şeklindedir ki orada ünlem var ve sen eski bir solcusun!
Bulut'a TRT'den ayda 40 milyar!
Titri "Başbakan Başdanışmanı" ama TRT'de program yapıyor.
Yaptığı program teknik değil, siyasi!
İyi de Yiğit Bulut siyasi değil bürokrat, dolayısıyla TRT Kanunu'na göre böyle bir şeye izin var mı?
Dün TRT içinden bir istihbarat aldım.
Buna göre, Yiğit Bulut'a her ay 40 milyar (bin) ücret ödeniyormuş!
Ben de inanmak istemedim ama bana bu bilgiyi aktaran kişi sağlam kaynak, yani önceden Tayfun Talipoğlu'nun TRT'den ayda 100 milyar aldığını fısıldamıştı ki bilahare bunun doğru olduğunu TRT'den sorumlu Bakan Bülent Arınç Meclis'te itiraf etmek zorunda kalmıştı.
Kamu kurumu olması özelliğiyle TRT Müdürü'ne soruyorum; söyle İbrahim, Yiğit Bulut'a her ay 40 milyar verdiğin doğru mu? Değilse her ay ne kadar ödüyorsunuz açıklarsanız sütunumda duyuracağım.
FB'de Talat Yılmazlı operasyon!
Daha önce de yazdık yönetim üslubu ile Fenerbahçe yönetimini AKP'lilerle doldurduğu için Aziz Yıldırım'a sıcak değiliz; ancak söz konusu Tayyip ya da Cemaat operasyonu olunca Aziz'e bile hayır demeyiz!
Bilgilerime göre, Talat Yılmaz'ın Aziz Yıldırım'ın karşısına çıkarılması, AKP zirvelerinin yeni fetih harekâtıdır.
Bu arada 30 yıldır izlediğim Talat Yılmaz, hakkında kitaplar yazılacak bir insandır ve hayali iflastan ve ANAP'taki siyaset oyunlarına kadar türlü maceralarını isteyen herkes internette google'a girerek öğrenebilir.
İlginç olan, AKP zirvelerinin böyle bir isimle bugün kol kola girebilmesidir ki aynı ismi Kızılay'a bile atamışlardı.
FB bağlamında vereceğim yeni bilgi ise Aziz Yıldırım'ın Yargıtay'daki davası bağlamında takasa gideceği ve beraate karşılık koltuğunu verebileceğidir. Dileriz bu iddia yalan olsun!
Çin füzesinden vazgeçilecek!
İnşallah yanılırım ama ben Tayyip Erdoğan'ı tanıyorum.
Onun ürktüğünde ne çabuk çark ettiğini defalarca gördük!
Benzer şey göreceksiniz, Çin füzesi bağlamında da olacak ki Savunma Sanayii Müsteşarımız ve hatta NATO Genel Sekreteri Rasmussen bunun işaretini verdi.
Diyeceksiniz ki o zaman baştan Çin tercihi niçindi?
Erdoğan, ABD ile AB'ye, "Beni deliğe süpürmeye karar verirseniz ben de Türkiye'nin yörüngesini değiştirim" mesajını kararlılıkla vermek için!
Başka bir ifade ile Çin füzesi bir bakıma şantaj argümanıydı... Mesaj verildi ve şimdi teknik bir bahane ileri sürülüp Çin'den vazgeçilecek.
Cemaat kasetlerine Erhan Tuncel şantajı
Erhan Tuncel'i biliyorsunuz; Hrant Dink'in öldürülmesi olayındaki polis muhbiridir.
Tam 38 gündür aranıyor ama Star gazetesinin stajyer muhabiri Helin Şahin onu bulmasına rağmen AKP polisi bulamıyordu.
Aslında bulamıyor değil, bulmuyordu; zira AKP, Erhan Tuncel'i kullanmak istiyor ki dünkü Star gazetesinde bunun ipuçları vardı. Tuncel, dün akşam saatlerinde nihayet yakalandı.
Tuncel'in AKP'nin bülteni olan Star gazetesine "Bağlantılarımı açıklarım" ifadesi, F Cemaate açık bir sopadır; yani iktidar, Tuncel üzerinden Cemaate şantaj yapıyor.
Malum Hrant Dink defalarca yazdığımız gibi, Ergenekon ve Balyoz operasyonlarına zemin ve iklim oluşsun diye polis içindeki F tipi örgüt mensupları tarafından katlettirilmişti ki bu tertipte Erhan Tuncel de vardı. İşte AKP, şimdi Erhan Tuncel'i kullanarak cemaate sopa gösteriyor ve F Cemaatin olası kaset sızdırmalarına karşı önlem alıyor.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget