Alemci pilotlar ve Arap sokağı - Sabahattin Önkibar

Siz kaçırılıp rehin alınan birinin kendinden geçercesine alem yaptığına bırakın şahit olmayı hiç işittiniz mi?
Ne yalan söyleyeyim Lübnan'da kaçırılıp Katar'ın iade ettirdiği pilotların kahkahalarla eğlenen video görüntülerini izleyene kadar ben de görememiş ve işitmemiştim.
İade olayını bile siyasi istismar malzemesi yapan ve bayram tatilini kesip havalimanına koşan Tayyip Erdoğan için ne demek gerekiyor onu size bırakıyorum.
Bu kaçırılma olayı ile beraber Türkiye'nin olmayan itibar balonu patlatılmış, bırakın ülkelerarası prestiji Türklerin artık Arap sokağında yürümesi bile tehlikelidir ki bu AKP'nin armağanıdır.

AKP sloganı ile mesaj yayınlayan Paşa!
Necdet Özel'den komutanı olduğu TSK'yı sahiplenme adına işlenen hukuk cinayetini sorgulamasını beklerken o kendini savundu.
Rüştü Erdelhun misali iktidara şirinlik hastalığına kapılmasından mıdır bilinmez bunu yaparken de AKP'nin sloganı olan "Her şey Türkiye için" ifadesini kullandı.
Öyle olunca da iktidarın gayrı resmi bülteni olan Sabah Gazetesinin manşetinden selamlandı.
Özel'in açıklamaları aslında suçüstü olan çocukların telaşını yansıtıyor.
Hele bir beyanı var ki işte o açık bir istismardır.
Ne imiş efendim TSK içine husumet sokuluyormuş!
Balyoz tertibinin ana kaynağı sayılan seminer olayı iken seminere katılmayan Deniz Kuvvetleri mensuplarının kitlesel olarak tasfiyesini kıyas yaparak sorgulamak nasıl husumet inşası olabilir?
Necdet Paşa eğer TSK'da tarihte olduğu gibi ittihatçı-ihtilafçı gibi bizim de asla onaylamayacağımız bir bölünmenin endişesindeyse AKP'ye uydu olmak yerine önce kendi kurumunun hukukunu sahiplenmelidir!
İzmir'de Kocaoğlu niye olmaz?
Aziz Kocaoğlu İzmir'de CHP için artık kamburdur ve derhal emekli edilmelidir.
Öyle çünkü Kocaoğlu özellikle yargı sürecinde iken AKP'ye cici görünme adına olmadık işgüzarlıklar yapmıştır.
Mesela Gezi direnişi gösterilerine katılan belediye çalışanlarına soruşturma açtırmıştır ki bu bilgiyi bana veren CHP'li Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'dır.
Yanlış okumuyorsunuz CHP'li bir başkan AKP'yi protesto etti diye çalışanlarına soruşturma açtı.
Bitmedi aynı şekilde Osman Baydemir'in peşine takılarak Diyarbakır'a giden ve orada Atatürk'ün emanetini yerlere düşürün de Kocaoğlu'dur.
Böyle biri ile yola devam etmek AKP'ye İzmir'de şans tanımak olur ki CHP'de bugün Birgül Ayman Güler, Aytun Çıray, Hakan Tartan ve Canan Arıtman gibi her biri gerçekten kalite olan yıldız adaylar var.
Gökçek gece baskınını niye yaptı?
Türkiye'de icraatın yerine siyaseti öncelik alarak Belediye başkanlığında çeyrek asır kalabilen tek isim Melih Gökçek'tir ki son ODTÜ gece baskını olayını bu bağlamda değerlendirmek gerekiyor.
Gökçek bu baskınla ruhunu ve üslubunu iyi bildiği Tayyip Erdoğan'dan destek alacağını görmüş ve harekete geçmiştir. Bu şekilde Başbakan'ı kendine angaje ederek önümüzdeki dönem için adaylığını garantilemiştir.
Öyle ya yol için camii bile yıkarım diyen Tayyip Erdoğan gibi bir Başbakan, yeşil katliamı argümanı ile kamuoyu tepki gösterdi diye Gökçek'i harcar mı?
Bir başka boyut Gökçek'in ODTÜ'deki baskını yol ve anarşi zemine taşıma isteğidir ki oy beklediği tabanda bunun karşılığı olduğuna inanıyor.
Ayakkabı ile girersen kafir, yıkarsan mücahit misin?
Birinci haber:
Devletin ajansı A.A. Başbakan'ın televizyonlardan yayınlanan konuşmasına sansür uyguladı.
Hayır bunu hasımlık adına değil koruma amaçlı yaptı zira Başbakan "Gerekirse Camii yıkarım" diye bir ifade kullandı,
Belli ki camii yıkarım ifadesi AKP'li kurmaylarca sakıncalı bulundu ve ajansa böyle bir talimat verildi.
İkinci haber Başbakan'ın camii yıkarım sözüdür.
Aslında yol yapma adına böyle bir şey olabilir ve biz bunu anormal bulmayız .
Ancak...
Yahu bu Tayyip Erdoğan değil miydi Gezi direnişi günlerinde Dolmabahce Camiine canını kurtarma adına birkaç gencin can havliyle kendini içeri atmaları sonrasında kıyameti koparan ve günlerce " Camiiye ayakkabı ile girdiler" istismarını yapan?
Bu bakıştan hareketle MHP çıksa ve Erdoğan için Camii yıkan başbakan dese söyleyin haksız olur mu?

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget