Siyasete 'sızma' belgeselinde kim oynuyor? - Mehmet Faraç

Siyasete 'sızma' belgeselinde kim oynuyor? - Mehmet Faraç
"Almanya'nın Leipzig kentinde özellikle Alman Sosyal Demokrat Gençlik Örgütü (JUSO) arasında örgütlenen ve çoğu Sachsen eyaletinde Gülen cemaatine bağlı SA-BİL adlı eğitim kurumunda çalışanların çoğunluğunu oluşturduğu bir grubun, siyasi partiye sızma girişimi Alman ARD kanalında 'FAKT' adlı programda gösterime girdi. ARD'de 'Gülen Hareketinin Sızma Girişimi' adıyla yayınlanan programda, Leipzig kentinde cemaatin topluca SPD'ye üye olduğu ve cemaat yanlılarının SPD yönetimi ile organik bağ kurdukları öne sürüldü."
Oda TV'deki bu haberi okurken, Fethullah Gülen'in, hastalığı nedeniyle Zaman gazetesine verdiği iki sayfalık teşekkür ilanı gündeme oturdu...
İlanlarda, cemaat desteğiyle ülkeyi yöneten AKP'lilerin yanı sıra iki CHP'liye de teşekkür vardı; biri Fethullahçıların her etkinliğinde başköşede oturan Erdoğan Toprak, diğeri de her fırsatta Zaman gazetesini göklere çıkartan Gürsel Tekin... Yani laik cumhuriyeti kuran Atatürk'ün partisinde ne yazık ki yönetici yapılan iki sempatizan!..
Keşke ARD Televizyonu, cemaatin Türkiye'deki "sızma" siyasi faaliyetleriyle ilgili de bir belgesel de yapsa... Eminim Atatürk'ün partisinin içinde de bol bol malzeme bulurlardı...
CHP içindeki Toprak, Tekin, Aydın Ayaydın, Muhammed Çakmak ve Faik Tunay gibi cemaat hayranları başrolde oynamak için fırsatı hiç kaçırmazlardı...
Hiç kuşkunuz olmasın, cemaate laf kondurmayan ve bugünlerde CHP için ne yazık ki kurtarıcı gibi gösterilen şaibeli Mustafa Sarıgül de bu belgeseli finans etmekten kesinlikle kaçınmazdı!..
Stratfor marka zeytinyağı!..
Madem konu siyasete "sızma" meselesi, o halde devam edelim ki, zeytinyağı gibi üste çıkartılanların CHP içindeki bağlantıları da sorgulansın...
BDP'de siyaset yapamayınca, Ahmet Türk'ün katkısıyla CHP'ye alınan Sezgin Tanrıkulu'nun, ana muhalefet partisini nasıl yıprattığını biliyorsunuz...
Aday gösterildiği bölgede, CHP'nin yaşadığı oy kaybından ya da Diyarbakır'daki köyünde yaşayan ailesinden bile oy alamamasından söz etmiyoruz.
CHP'ye asıl şoku "Wikileaks" belgeleri yaşatmıştı!.. Çünkü bu belgelerde, Tanrıkulu'nun "CIA'nın yan kuruluşu Stratfor"la ilişkisinden söz ediliyordu.
CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, kamuoyunda Tanrıkulu'na yönelik tepkileri bir grup toplantısında dile getirince ne yazık ki hedef yapıldı!.. Üzerine yürüyen vekillerin öfkesi yetmedi, Yılmaz disipline de sevk edildi.
Önceki gün sözlü savunma yapan Yılmaz, kendisi yıpratılırken adı "CIA" ile anılan Tanrıkulu'nun parlatılmasına haklı olarak isyan etti!.. Hatta dedi ki; "Tanrıkulu'nun ilişkileriyle ilgili belgeler (Wikileaks) ortaya çıktıysa bunları benim sorgulamak hakkım ve görevim. Yani bunun açıklamasını yapamıyorsa Tanrıkulu, o zaman onu insanların sorgulaması lazım. Asıl sorgulanması gereken, o şahıstır."
ABD Adana Konsolosluğu'nun, "kontak kişi" diye tanımladığı Tanrıkulu'nun, Stratfor'la ilişkilerini anlatan belgeler önceki gün medyaya yansıdı... Hatta bunlar arasında; Tanrıkulu'nun, ABD denetimindeki "Abu Garip Cezaevi"nde yapılan işkencelerle ilgili fotoğrafların basında yer almasından duyduğu rahatsızlığı gösteren belgeler de varmış!..Belgeye göre Tanrıkulu, bu fotoların ABD'nin imajını bozacağından da yakınmış!..
Ne ilginç değil mi, insan haklarıyla ilgilenen bir avukat, ABD'lilerin yaptığı işkence fotolarının deşifresinden rahatsız oluyor!.. Demek
ABD hayranlığı bunu da gerektiriyor
CHP'nin asli ideolojisini savunan bir vekili disipline gönderenler, acaba kimi zeytinyağı gibi üste çıkartıyorlar ve bu yağ kimlere bulaşıyor ki böyle sessizler?..
Cemaat-MİT!..
Herhalde dünyanın hiçbir ülkesinin resmi istihbarat kuruluşunun ilişkileri bu kadar dile düşmemiştir... Ve herhalde hiçbir istihbarat kuruluşu, tarikat-siyaset çekişmelerinin ortasında bu kadar yıpratılmamıştır...
CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, MİT tartışmalarıyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye bir soru önergesi vermiş. Bakınız Acar neleri sormuş:
"MİT'in uluslararası faaliyetleri ile ilgili iddiaların kaynağı neresidir? MİT'in özellikle muhalefet milletvekillerini ve siyasetçilerini fişlediği iddiaları incelenmiş midir? MİT'in uluslararası ve Türkiye'deki faaliyetleri ile ilgili iddiaların kamuoyuna yansımasında 'cemaat-hükümet çekişmesi'nin etkili olduğuna ilişkin iddialar doğru mudur? Hükümetiniz, nasıl bir çekişmenin içindedir? Türkiye'nin güvenliği, bu çekişmelerle ortalığa saçılabilecek durumda mıdır?"
Burada en vahim soruyu fark ettiniz sanırım: "Cemaat-hükümet çatışması", en stratejik kurum olan MİT'i bile uluslararası alanda bile zor durumda bırakıyor... Vah Türkiye vah!.. Bu ülkenin yurttaşları kime nasıl
güvenecek ki?..
Genelkurmay niçin susuyor?
Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, TSK'da görev yapmış genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanlarının "Ergenekon" ve "Balyoz" tertibiyle bertaraf edilmesi karşısında suskun kalmakla eleştirilince, 4 gün önce bir yazılı açıklama yapmıştı.
Atatürk adının geçmediği açıklamada, medyanın gözünden kaçan çok daha vahim bir eksik vardı... Özel, Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasa'daki tanımlamasına vurgu yaparken şöyle yazmıştı:
"... Anayasamızda belirtilen 'Demokratik hukuk devleti' ilkesine, mevcut yasal mevzuata ve yargının ayrı bir 'erk' olarak bağımsız ve tarafsız olması gerektiğine olan inancım çerçevesinde..."
Biz de bu köşede tam iki kez "bu satırlarda ne eksik" diye sormuştuk... Madem Anayasa'da tam olarak "Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir" diye yazıyordu, o halde Özel "laik" sözcüğünü niçin atlamıştı?.. Bu bir gaflet miydi, hata mıydı unutkanlık mı?..
Genelkurmay bu gaflet karşısında dört gündür suskun!.. Acaba CHP ya da MHP'den bir milletvekili, TBMM'ye bir önerge verir mi, Özel'e "laik" sözcüğünü niçin atladığını sorabilir mi?..
Madem Özel susuyor, ilk yazımızın sonundaki satırları yineleyelim:
"Laiklik karşıtlarının odağı bir hükümetçe genelkurmay başkanı koltuğuna oturtulan Özel, 'laik' sözcüğünü, arkadaşları zindana atılırken Kosova'da, cami ziyareti sırasında mı unuttu acaba?.. Orada mı rahmet okudu acaba laikliğe?.."

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget