Peygamber’in ‘Hacı Başbakan’a’ tokadı - Eren Erdem

Malumunuzdur, Hacı Başbakanımız "Hacc'a gitmiş" ve VIP tavaf yapmıştı. VIP tavaf, İslam ruhuna aykırıdır. Şimdi size bu hususta Hz. Peygamber'den nakledilmiş bazı ifadeleri aktaracağım. Keza, bu ifadeler daha da düşündürecek ve bazı maskeleri düşürecektir...
İşte Ahir zamanın fotoğrafı
-Kur'an, dünyalık için okunacaktır. (Ebu Davud)
Allah'ın kitabı Kur'an, birilerinin dünyalık malzemesine dönüşmüştür. Bugün bu hadis, çok ciddi manada geçerlilik kazanmıştır.
-Camilerde binden fazla kişi namaz kılacak, içlerinde bir mümin bulunmayacak. (Deylemi)
Mü'min, Allah'tan emin olan, O'nun önerdiği şekilde yaşayan demektir. Bugün, İslam topraklarında insanlar, Allah'a inanır ama güvenmezler. Yani "iman etmezler." Dolayısı ile bu "hadis" vuk'u bulmuştur.
-Din adamları, halkın istediği yönde fetva verecek, helale haram, harama helal diyecekler, dini ticarete, menfaate alet edecekler. (Deylemi)
Bu duruma en güzel örnek, bazı ilahiyat profesörlerinin "İslami bankacılık fetvalarıdır." Harama helal, helale haram diyen ilahiyatçılar, dini "bankacılığın sağlamasına dönüştürmüşlerdir."
-Hacca, hükümdarlar [devlet başkanları] gezi için, zenginler ticaret, fakirler dilenmek, din görevlileri de gösteriş için gidecekler. (İmam Hatib)
Devlet başkanları "VIP hacc gezileri" yapacak. Hacc'ın rükunları ihlal edilecek ve VIP geziler HACC sayılacak. Zenginler ticaret, fakirler dilenmek, din görevlileri de gösteriş için gidecekler. Ne o? Tanıdık geldi mi?
-Kişi dinini ve dünyasını ancak para ile ayakta tutabilecek, altını gümüşü [parası pulu] olmayan rahat edemeyecek. (İmam Taberani)
ve
-İnsanın bütün kaygısı midesi olacak, şerefi mal, kıblesi kadın, dini para olacak. (İmam Sülemi)
Peygamber'in ahir zaman hadislerinin bu bahisleri sizlere ne hatırlattı? Bugünün insan modeline ne kadar da benziyor değil mi?
-Âlimler fitne unsuru olacak, camiler ve hâfızlar çoğalacak, ama hakiki âlim hiç bulunmayacak. (Ebu Nuaym)
Her mahallede bir cami mevcut. Lakin dinin esas mahiyetinden haber veren adam yok denecek kadar az. Diyanet adlı kurum, ekseriyetle iktidarın paradigmasına kulluk eder hale gelmiş, iktidarın değirmenine su taşımak din olmuş. Ezilenler, yoksullar şöyle dursun; İslam, zengin eğlencesine dönüştürülmüş.
Ne kadar da tanıdık değil mi?
Geçmişin gelecekteki izdüşümü
Yukarıda alıntıladığım hadislerin sahih ya da uydurma olması bir kenarda, anlatılanların gerçekçiliği gün gibi gözümüzün önündedir. Hz. Peygamber'e izafe edilen ahir zaman hadislerinin yansıttığı resim, adeta bugünü tanımlıyor. Bugünün insan modeline atıflar içeriyor. Bu benzerlikler, kadim çelişkinin esasen 1400 yıldır sürdüğünü göz önüne seriyor. Bu sözler edilmişse de, edilmemişse de; sözlerin ana fikri olan problemler, tarih boyunca yaşanmış demektir. Tespit edilmiş olması açısından, deneyimlenmiş olan bu kadim çelişkiler, ekseriyetle, zamanımızın ruhunu yansıtmaktadır.
Bu sözlere kulak verin. Bu sözler; "asrın vicdanına seslenişin" ta kendisidir. Bugünün tarifidir.
Hz.Peygamber'in gelecekten haber vermek gibi bir durumu olur mu başlıklı tartışmalara gerek yok. Bu sözler "geçmişin gelecekteki izdüşümüdür." Yani yaşanmışın, tekerrürüne işarettir.
İstifadelerinize sunarım...

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget