Emanete hıyanet ve çöküş! - Sabahattin Önkibar

Uçan kuşlara bile laf yetiştiren Başbakan'ın dehşet ispiyon ithamına suskunluğu devam ediyor!
Oysa Washington Post ve Wall Street Journal gibi çok önemli iki yayın organının iddiaları yenilir-yutulur değil ve Türkiye Cumhuriyeti devleti kendine teslim edilen bir sırrı sızdırmakla yani açıktan emanete hıyanetle suçlanıyor.
İranlı 10 Mossad ajanının Türkiye tarafından Tahran'a ihbar edildiği iddiaları Ankara'yı uluslararası arenada imaj ve itibar bağlamında yerle bir etti.
İlginçtir "Fidan'ı yedirmeyiz" açıklamasını yapan Ahmet Davutoğlu bile "Yazılanlar yalan" demedi ya da diyemedi!
Söyleyin eğer bu iddialar doğru ise bunun adı çöküş değil midir?
Kim bundan sonra Türkiye'yi inanır ve devlet yerine koyar?
Haşa İsrail'in avukatlığını yapıyor değilim, söylemek istediğim devlet ciddiyetinin ayağa düşürülmesidir.
Hayır bunu ideolojik tutarlılık adına yapsalar hadi mazur görelim de böyle bir şey yok. Tablo ortada Türkiye bugün İran'la kanlı-bıçaklı iken İsrail ile Suriye'de aynı cephede!
NOT: Geçen hafta kaleme aldığımız sekreteri ile ilişkileri olduğu iddia edilenler bağlamında kastedilen isim AKP Afyon Mebusu Halil Ürün değil yine AKP'li olan Konya Mebusu Halil Ürün'dür.
Sarıgül ne yapmak istiyor?
1) Mustafa Sarıgül böyle muğlak davranarak gündemde kalıyor ve PR'ını yaptırıyor. Oysa adayım dediği dakika gündemden düşer ve yandaş medya'nın boy hedefi olur.
2) CHP'yi kilitleyerek kendine mahkum ediyor. Gelinen bu noktadan sonra ne CHP'nin ne de Sarıgül'ün çark etme imkanı kalmamıştır. Kim vazgeçerse o vurgun yer.
3) Sarıgül dolaylı olarak Genel Başkanlık propagandasını yapıyor yani Nisan'da geliyorum mesajlarını veriyor.
4) Adaylık için patinaj yaparak İstanbul ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinde söz sahibi olmak istiyor.
5) Talep eden değil, talep edilen bir pozisyonla CHP'ye kurtarıcı misali katılmak istiyor.
6) Katılımını kendi örgütü ile CHP'nin bütünleşmesi gibi sunmak istiyor.
Kılıçdaroğlu ile Bahçeli Nisanda gider mi?
CHP ve MHP'de liderlik hesabı yapanlar Mart 2014'de yapılacak olan mahalli genel seçimleri bekliyor. Başarısızlık halinde istifa ve olağanüstü kurultay isteyecekler.
Gelelim bunun olabilirliğine?
CHP oylarını artıramaz ve İstanbul ile Ankara'yı kaybedip bugün kendinde olan bir merkezi de yitirirse Kılıçdaroğlu o koltukta bir gün bile oturamaz. Dolayısı ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi geleceği alınacak sonuçlara bağlıdır..
Buna mukabil MHP'de seçimden hezimetle çıkılsa dahi Bahçeli kesin gider diyemiyoruz zira bu partideki demokratik refleksler malumdur. MHP'yi gemleme görevi ile bu partinin tepesine monte edilen Bahçeli seçim sonuçlarından hareketle hadi bana eyvallah demez.
Sonuç olarak kimin gitmesi daha yüksek ihtimal diye sorarsanız başarısızlık halinde Kılıdaroğlu ağır basıyor ancak AKP'ye karşı oluşan tepki seli nedeniyle CHP tahminlerin ötesinde yüksek oy alabilir ve Kılıçdaroğlu da kalabilir.
Cübbeli-cennet ve kerhane!
Yazılan iddianameye göre Cübbeli Ahmet Hoca "Cinsel saldırı ve insan ticareti " suçu ile itham ediliyor ve hakkında 45 yıl hapis isteniyor.
Mahkeme sonuçlanmamasına yani aklanma olmamasına rağmen Cübbeli Hoca medya'da kutsal inanç önderi kimliğiyle şov yapıyor. Söyleyin bu tablo Türkiye'nin ne hale geldiğini göstermiyor mu?
Diyeceksiniz ki adama komplo kuruldu!
Eyvallah öyle diyelim o zaman komplo kuranları afişe etmek gerekmiyor mu?
Bunu toplum değil Cübbeli bile yapmıyor ve düne kadar hedef aldığı F tipi örgüt ile AKP'ye asla eleştiri getirmiyor.. Söyleyin bu mudur dava adamlığı ya da islam önderliği?
Biri başka şey cenneti kerhane ile özdeşleştirmek islam adına bühtan değil midir?
Ne demek ne kadar selavat o kadar huri melek? Sahi Gılman'ı sorsalar ne cevap verecek?
Aykut'ta Alex, Ersun'da Emenike takıntısı!
Fenerbahçe'de tarih çok çabuk tekerrür etti.
Dün Aykut Kocaman Alex'den nefret ederdi bugün Ersun Yenal Emenike'den nefret ediyor.
Hadi nefret demeyelim de takıntı diyelim!
Yahu Emenike'yi onca para verip almışsın ve formda niye oynatmıyorsun?
Yobo dediğin yaşı 40'a yaklaşmış Belediye Spor artığı!
Kusura bakmasın Ersun hoca böyle giderse Milli Takım misali Fener'de de çok kalamaz zira Alper'in yerine Selçuk'u oynatır ve Cemaat korkusu ile Emre'yi yol verirse akıbet kaçınılmazdır.
Tavsiyemiz Volkan'ı da kenara çekip oturmuş bir kadro yaratmasıdır.Bunu yapamazsa FB'yi şampiyon yapsa bile kalamaz zira idare-maslahatla lider olunmaz ki Fener'de devam etmek için lider tavrı esastır.....

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget