Cami yıkmak - Rıza Zelyut

Türkiye'de sağcı siyasetçiler cami üzerinden tartışma yapmayı çok severler. Bunlar; toplumcu/halkçı çizgide projeleri, dine karşı imiş gibi göstererek halktan oy kapmaya bakarlar; bunda da başarılı olurlar.
Süleyman Demirel'in dediği üzere Türkiye'de din üzerinden yola çıkan partiler; işe en az yüzde 20 avantajla başlamış olurlar.
Son 10 yılda bu konuda en fazla konuşan siyasetçi de Başbakan Erdoğan oldu. Sayın Erdoğan; sıkıştığı her yerde, "CHP camileri kapattırdı. CHP camileri depo yaptı!" gibi iddialarla gündemi değiştirmesini bildi.
Böylece kendisini cami yandaşı CHP'yi ise cami karşıtı gibi göstererek o tarafa gidecek oyların da önünü kesti.
Sayın Başbakan böyle yol alırken işin içine Ankara'daki Ortadoğu Teknik Üniversitesi ormanından geçirilen yol tartışması girdi. Kendisi, bu konuda kararlılığını göstermek için; "Yol için cami bile yıkarım!" dedi.
Şimdi gel de şaşırma... CHP iktidarda iken, Türkiye 3büyük savaştan yeni çıkmış, yanmış yakılmış; nüfusu 10 milyonun altına inmiş ülke idi. Cemaatsizlikten, parasılıktan birçok cami e kullanılamaz halde idi. İnsanlar açlıktan ölürken bu ücra noktalardaki camilere para ayrılması da mümkün değildi.
Fakat; 1923'ten 1950'ye kadar CHP iktidarlarında hiçbir cami; başbakanların veya bakanların emri ile yıktırılmadı.
Tam aksine o yoksul iktidarlar; önemli camileri tamir için para ayırdılar.
Mukaddes Emanetler'i Alman bombardımanından korumak için rahmetli İsmet İnönü onları İstanbul'dan Niğde'ye taşıttı, 3 camide saklattı, çevresine de asker dikti. Bunu bile "İnönü camileri depo yaptı!" diye ters biçimde yorumladılar.
***
Türkiye'de resmen cami yıktıran ilk başbakan Rahmetli Adnan Menderes'tir. Sadece 1957-58 döneminde 57 cami yıktırdığı tespit edilmiştir. Vatan Caddesi'ni açtırıp Beyazıd'a doğru genişletirken... Yine Aksaray'dan Unkapanı tarafına doğru yol açarken sadece cami değil birçok tarihsel şahsiyetin mezarını, çeşmeleri ve başka yapıları da yıktırmıştır.beyapıları yıkın; yolunuzu oralardan aşırın...

Bugün Başbakan Erdoğan tıpkı Menderes gibi "Yol için cami de yıkarım!" derken, sağcı siyasetçilerin  tutumunu da ortaya koymuştur.
Cami nasıl yıkılır?
Sadece içinde Müslümanlık aleyhine münafıklık yapılır ise... O camide Müslümanları birbirlerine düşürülecek yalanlar, iftiralar, kışkırtmalar ortaya konulursa o cami yıkılabilir.
Bunu da bizzat Peygamberimiz Hazreti Muhammet yapmıştır.
Dırar Mescidi (Mescid-i Dırar) münfıklık yapanların toplanma yeri olduğundan yıktırılmıştır. Bu gerçek Kuran-ı Kerim'e ilahi söz olarak da girmiştir.
Yol, artık medeniyet değil rant (yağmacılık) aracı haline geldiğinden yol uğruna cami yıkılmasına şiddetle karşıyım.
Yıkacaksanız gidin şu ucube AVM'lerinizi yıkın!

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget