AKP-cemaat ittifakı Kuran'ın emri

'Gezi protestoları, dinsizlerin işi' sözleriyle tepki çeken Prof. Akgündüz, 'Kuran ve peygamberin, AKP - Fethullah Gülen cemaati ittifakını emrettiğini' öne

'Gezi protestoları, dinsizlerin işi' sözleriyle tepki çeken Prof. Akgündüz, 'Kuran ve peygamberin, AKP - Fethullah Gülen cemaati ittifakını emrettiğini' öne sürdü. AKP-cemaat kavgasını değerlendiren Akgündüz, 'Bu ihtilaf Türkiye'yi içeriden içeriye kemirip yiyor' dedi.
“Gezi protestoları, dinsizlerin işi” sözleriyle Hollanda’da yoğun tepkilere neden olan Rottrerdam İslam Üniversitesi (IUR) Rektörü Prof. Ahmet Akgündüz, “Kuran ve peygamberin, AKP - Fethullah Gülen cemaati ittifakını emrettiğini” öne sürdü.
Akgündüz, kendi adını taşıyan internet sitesinde, AKP hükumetiyle Gülen cemaati arasında yaşanan gerilimi değerlendirdi. Akgündüz, “Kuran ve Resulullah, hizmet (Gülen cemaati) ile mevcut hükümetin ittifakını emrediyor, aksi takdirde bütün ümmete tehdit var” görüşünü dile getirdi. Son dönemde Gülen cemaati ile AKP hükumeti arasındaki anlaşmazlığın “dindar olan olmayan bütün kesimleri” meşgul ettiğini belirten Akgündüz, “Maalesef her iki taraftan da aksine iddialar gelse de bu ihtilaf Türkiye’yi içeriden içeriye kemirip yiyor” dedi. Her iki tarafın da genellemeler ve “insafsızca benzetmeler” yaptığını vurgulayan Akgündüz, AKP’nin “the cemaat” benzetmesine tepki gösterdi. Akgündüz, Zaman gazetesini de, şu sözlerle eleştirdi: “Fikri bozuk olduğu halde hizmete ait gazetede yazan bir yazarın İslam birliğinin sembolü olan Yavuz hakkında bölücü nitelemeli yazı yazması bütün bir hizmet erbabının suçu olarak, haklı yahut haksız bir şekilde, lanse ediliyor. Bu arada Kuranıkerim’in açıkça ‘Dikkat ediniz! Onlar bozguncular yani çapulcuların ta kendisidir’ dediği ve Türkiye’yi bölmeye çalışan soysuzlara, sempati ile bakan ve hatta bu konuda izzet-i İslamiye ve şehamet-i imaniye ile konuştuğuna inandığımız bir devlet adamına karşı, olumsuz yaklaşan hizmet erbabı çıkabiliyor.”
‘Ümmet zarar görür’
Kuran ve Hz. Muhammet’in “ehl-i iman ve bu vatanı seven insanlara, nazlanarak yahut dış ve iç mihrakların tahriklerine kapılarak birbirlerine düşmeme” uyarısı yaptıklarını kaydeden Akgündüz, sure ve hadislerden örnekler verdi. Prof. Akgündüz, AKP - cemaat ittifakının bozulmasından bütün “ümmetin zarar göreceği”ni savunarak, İki tarafa da şu uyarıda bulundu: “Bu ülke ve millet adına en çok korktuğum; ülkeyi bu zamana kadar harabeye çeviren şer güçler, kendi aralarında ittifak yaparak ve çeşitli dalavereler çevirerek, İstanbul gibi 10 küsur yıldır cennete çevrilmiş olan ilmizi, yukarıdaki ikazlara uymaz ve ittifak etmezsek, yeniden çöp yığınlarını çöp dağlarına çevirecek yad ellere kaptırma tehlikesidir. Birbirimizin kusurunu söyleyelim; ama memleketi harap etmeyelim. Unutmayınız ki, Türkiye, Sultan Abdülhamid devrinden ve hatta III. Selim devrinden sonraki en güzel günlerini yaşıyor. Bildiğiniz gibi, nimet şükür ister ki devam etsin.”
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget