Ünlü Yazarların Yorumları - Cüneyt Arcayürek

Ana muhalefet MİT Yasası’nın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.
Çankaya’daki AKP’linin görev süresini
2014’te sona erdiren yasanın anayasaya aykırı olduğunu “düşünen” CHP’nin, -yüzünde gülümseme izine rastlanmayan- Genel Başkan Yardımcısı Emine Tarhan’ın açıklamasına göre, önümüzdeki günlerde bu sorunu da Yüksek Mahkeme’ye taşıması olası imiş.
Bu “olasılık”, daha önce izlenen “olanlarla” örtüşmüyor. Zira, görev süresi Meclis’te tartışılırken CHP adına konuşanlar, yasanın anayasaya aykırı olduğunda, sürenin 2012’de sona erdiğinde direndiler. Yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini açıkladılar.
Günler geçiyor .
Görüşü bu denli berrak olan CHP; yasa, anayasaya aykırıdır diye acaba neden Yüksek Mahkeme’ye başvurmuyor?CHP’nin başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi yasayı iptal ederse...
...o zaman 2012’de cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak... ...Ya da, AKP; cumhurbaşkanlığı seçimi ile erken genel seçimle birleştirirse?..
Acaba CHP’yi bu olasılıklar mı; yoksa oylarının düştüğünü, yükselmediğini gösteren anketlerin ortak kanısı mı kaygılandırıyor?Önceleri anketlere inanmadığını açıklayan Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun sonraları görüş değiştirmesi de ilgi çekici.
Son anketi; “CHP oylarının yüzde 21-22’lere düşmediğini, son genel seçimdeki yüzde 26’ları muhafaza ettiğini gösterdiği için inandırıcı” buldu, onayladı.
***
İster 2012’de olsun, ister 2014’te; cumhurbaşkanı seçiminin AKP için kırılma noktası olacağı yazılıyor, tartışılıyor.
Fakat, siz, siz olun.
RTE ile Çankaya arasından kara kedi geçti, geçiyor gibi söylemlere fazla kulak asmayın.Kulak asmayın, inanmayın, çünkü: Doğan Grubu’nun yıldız yazarları bu söylentileri; ya TV’deki ana haberde ya da gazetedeki köşesinde yalanlıyorlar.Örneğin, TV’de M. Ali Birand; RTE hastaneden çıktıktan sonra yayımlanan ilk fotoğrafına baktı, baktı ve tıp ilmini bir güzel solladı; “Hayır, Başbakan kanser değil” dedi.
Dün de Ertuğrul Özkök, Huber Köşkü’ndeki zirveden önce çekilen, pek çok açıdan eleştirilen fotoğrafı yorumladı.
Fotoğrafta gördünüz: Çankaya’daki AKP’li ile Başbakan, koltukta oturuyor. Hanımları yanlarında ayakta!Ertuğrul’a göre, “fotoğraf diyor ki”: “Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında sorun olmadığı gibi, eşler arasında da hiçbir sorun yoktur. Samimiyetse samimiyet, birliktelik iradesi ise birliktelik… Hepsi var. Devletin zirvesinde bugün bir sorun olmadığı gibi, yarın cumhurbaşkanlığı seçiminde de hiçbir sorun çıkmayacaktır.”
Böylece kamuoyu, önce ekrandan RTE’nin sağlığı ile müjdeli haberi aldı.
Bir iki gün sonra, Huber Köşkü’nde oturan başlarla ayakta duran eşler fotoğrafını yorumlayan yazıdan; başta cumhurbaşkanı seçimi kimi sorunlarda iki lider arasında olası, olumsuz gelişmeler olacağı haber ve yorumlarına kapılarak kaygılanmaya gerek olmadığını öğrendi.
***
Başbakan’ın sağlığını fotoğrafa bakarak TV’de yorumlayanla; bir fotoğrafa bakarak, sekiz dokuz ay, hatta iki yıl sonra olacakları keşfeden yazarı kutlamak gerek!
Öyle ya; iki ünlü gazeteci; biri milyonlara sesleniyor.
Diğeri yüz binlere yazıyor.
Üstelik; onların devletin yukarısını aşağısını rahatsız etmemeyi öngören Doğan Grubu ilkeleri doğrultusundaki bu davranışlarını yadsımak, yalanlamak olanaklı mı?
Şarkı, “Başkadır benim memleketim” diyor.
Medya dünyası ise “başkadır memleketimin ünlü yazarları!”

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget