Köpeğe isim aranıyor - Ferhan Şensoy

Sokak köpekleri çok güzellleşti.Çıtayı yükseltti,labradorlar,golden,retrieverlar,cookerlar,bulldoglar,dalmaçyalılar bayağı güzelleştirdiler sokköp türünü onlara çiftleşerek.
Erkek köpeğin aristokrat sahibi;
-Bizim köpek bir sokak köpeğiyle çiftleşemez!
diye dirense bile, bir erkek labrodorun evden parka gezmeye götürülürken fırının önündeki hamşo dişi sokak köpeğini kaşla göz arasında becermesine engel olunamaz.Ve bu iyi bir şey.Aris beye de pek zararı yok.Onun köpeği becerilen değil, beceren!
-Aferin oğlum! Çok becericidir benim oğlum!
gibi kasılmalara bile sebebiyet verilebilir.
giderek iki değişik cins köpeğin sokköp çocukları arasında çiftleşmeleri sonucu;
-Yahu şuna bak sanki cooker, fakat ne kadar danua! Çok hoş, bu köpeği evlat edinelim hayatım,
kararlı cümlesiyle sokköplükten köşklere, yalılara taşınan köpekler var.
sokakta adı itken, şimdi adı Forever. İngilizcesi mükemmel.
Köpeklerde zenginlik,yoksulluk,kentsoyluluk,köylülük gibi kavramlar yok. Açlık, tokluk söz konusu. Önüne yiyeceğini,suyunu koyuyorsan önemsiyor yem vereni. İlgi,şevkat gösterirsen öz güven ediniyor.Dünyayı eski bir film gibi siyah beyaz gören hayvan yem verenide köpek anıyor, onu sürü başı olarak kabulleniyor,itaat ediyor.Sürü başı çişe gitse,nereye gidildiğini bilmeden hızla izliyor onu.
Bizim sokağa azgın köpek dadandı. Kocaman,muntazaman sinirli köpek,bütün gün havlıyor,yoldan geçeni kovalıyor,kimilerini ısırıyor.Hırsızın daniskası.Kaşla göz arasında bakkaldan sucuk çalıyor,simitçi arkasını dönünce tabladan simit çalıyor .
Hangi kırmanın hangi cinsle çiftleşmesinin ürünü olmadığını bilmediğimiz köpek sakin sokağımızın huzurunun içine etti.Belli bir ismi yok.Ona genelde;
-Hoşt!
deniyor.Bakkal;
-Sarkozy!
diye sesleniyor köpeğe.Elektrik faturalarından muzdarip tuhafiyeci ona;
-Tedaş!
diye seslenmekte kararlı.Sinirli simitçi köpeği her gün değişik bir siyasetçinin adıyla kovalıyor.Onu bıçakla kovalayan çok şakacı dönerci köpeğin ismini Obama,olması gerektiğine ısrarcı.
Olay bizim sokakta cereyan edip televizyonda yayınlamadığı için şimdilik sorun yok.Konu dizi olarak televizyona yansısaydı,bakkal da,tuhafiyeci de,simitçi de,dönerci de şimdi Silivri’deydi.
Başbakan “Bizim Çalık” dediği zatın,kendisine hediye edilen ATV televizyon kanalında bir dizide,emekli bir hayat kadının adı;
-Nur Serter!
Ve fakat Çalık Silivri’ye gitse gitse,arsa bakmaya gider!
CHP İstanbul millet vekili sayın Prof. Dr. Nur Serter;
-Bu ahlak dışı yaklaşımı başbakan başlattı!açıklamasında bulundu.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget