Şu Postmodern Darbeler - Orhan Birgit

Cumhuriyet yazarı Orhan Birgit, in 29 Şubat 2012 yazısı :
Doğrudur 28 Şubat postmodern bir darbe girişimiydi.
Girişim sözcüğünü,1997 yılında ülkenin başkentinde sergilenen bazı olaylara karşı askerlerin Mamak Garnizonu'ndaki tankları harekete geçirme tehdidi karşısında dönemin yürütme erkini temsil eden Refahyol hükümetinin beyaz bayrak göstermiş olduğunu hatırlatmak için kullanıyorum .
Dün, yazılı ve görsel medyanın gündeminde 28 Şubat 1997'de yaşananlar vardı.
Tankların yürütülmesine gerekçe gösterilen Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız'ın.TBMM'de milletvekili andını türbanı ile okumak için görevlendirilen Merve Kavakçı'nın ve dönemin popüler simalarından RP Ordu Milletvekili Şevki Yılmaz'ın 28 Şubat için konuşmalarını, dahası mağdur oluşlarının arkasındaki gerçek nedenin ortaya çıkartılmasını istemeleri doğaldır .
Mehmet Ali Birand'da hem o postmodern darbeyi yapanların yasaklı gazeteciler listesinde yer aldığı; hem de başından geçenleri anlatan bir kitap yayımladığı için söyleyecekleri ilgi uyandırabilir.
Ama geçen on beş gün içinde üst üste iki operasyon geçirdikten sonra sağlığına kavuşan Başbakan'ın, partisinin grup kürsüsünde gerçekleştirdiği salı konuşmasının neredeyse tamamını niçin 1997'deki bir olaya ayırdığını anlamak kolay değildir.
Darbeyse, 27 Mayıs 1960 ve ondan hemen bir yıl sonra, önce TBMM'nin yeniden açılmasındaki aritmetik oluşumu bahane ederek harekete geçen 22 Şubat, 21 Mayıs darbecilerini, 12 Mart'çıları, cumhurbaşkanlığı seçimleri için homurdananları birer tespih tanesi gibi dizmek varken Başbakan cımbızlama yöntemine başvuruyor. Ve 28 Şubat'ı o tespihin imamesi yapıyor.
Hadi MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın "Aslında 28 Şubat uluslararası projede taşeronluk görevini üstlenen AKP'nin doğum günüdür. AKP o günü telin etmek yerine kutlanmalıdır" sözlerini parlamentodaki bir muhalefet partisi sözcüsünün görevleri arasında değerlendirelim.
Ama AKP ile aynı kuvözde doğan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un dünkü BirGün'dekı açıklamasına ne diyelim?
Kurtulmuş, 28 Şubat'ın Türkiye'nin uluslararası finans kapitalizminin ağlarına düşürülen uluslararası bir operasyon olduğunu ve Fazilet Partisi'nin o operasyon sonucunda bölüneceğini söylediğini hatırlatıyor. Öngörüsünün gerçekleştiğini söylüyor.
Kurtulmuş'a göre, 28 Şubat'a giden günlerde televizyon kanallarını dolaşarak Ali Kalkancı adında birisinden şikâyetçi olan Fadime Şahin de, sokaklarda asaları ile şov yapan Aczimendiler de o operasyonun içindeki senaryolardır.
Kurtulmuş da tıpkı Oktay Vural gibi 28 Şubat 1997'yi AKP'nin doğum günü olarak sayanlardan.
Ne dersiniz yeni bir WikiLeaks belgesi, 28 Şubat 1997'de Sincan'da yürütülen tankların aslında bir gün gecikme ile harekete geçtiğini, yoksa o postmodern darbenin 27 Şubat'ta gerçekleştirilerek Erdoğan'ın doğum günü yürütüleceğini iddia eder mi dersiniz?..
Öylece günümüzün postmodern yalakaları da iki bayramı bir arada kutlama imkânı bulurlar.
Salı günkü yazımda Sayın isa Gök'ten Aydın milletvekili olarak söz etmiştim. Kendisi Mersin milletvekilidir, düzeltir özür dilerim .

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget