Kesin Kılıçdaroğlu - Rıza Zelyut

Dün, CHP kurultayında iki ayrı dünya vardı: Birisi; kurultay salonunun dışındaki dünya... Öbürü de salonun içindeki dünya...
Ben iki saate yakın salonun dışındaki CHP’lilerle konuştum. Gördüğüm manzara şu idi:
Partili, kesinlikle Kemal kılıçdaroğlu çevresinde birleşmiş.
Onu lider görüyor .
Umudunu ona bağlamış.
Geri kalanlar ise solda sıfır.
Bütün bunlar konuşmalara çok açık olarak yansıyordu:
NELER DEDİLER
Kızılcahamam’dan Zehra Demir: Bu muhalifler; CHP’yi kurultay partisi gibi göstererek büyük zarar veriyorlar. Bunlar Beyaz TV’ye, Samanyolu TV’ye çıkarak parti yönetimine atıp tutuyorlar. Ne işi var oralarda CHP’linin? Bu işi böyle kavgaya çevirerek değil kendi içimizde halledebilirdik.
Güre CHP Kadın Kollarından Mülkinaz Şahin: Partiyi kavgalı gösteriyor Sav-Baykal ekibi. Baykal, rahat ölmemize bile fırsat vermeyecek bu gidişle... Rahmetli Erdal İnönü’ye de etmediğini bırakmamıştı. Fenerbahçeliler kadar bile olamadık; parti dayanışması gösteremedik; bu böyle gitmez.
Pembe Mindevallı: Türkiye elden gidiyor; Baykal ile Sav koltuk derdinde... Bu gücü birbirimize karşı kullanacağımıza AKP’ye karşı kullanmalıydık.
Zeytinlik’ten Münevver Canıbek: Sav ile Baykalartık bu partide bulunmamalı çünkü çok çirkin işler yapıyorlar. Kemal Bey’e fırsat verilmeli. Kadınlar olarak onun çok iyi şeyler yapacağına inanıyoruz.
Samsun’dan Necati Akdemir: Budanmayan ağaç meyve vermez. Kılıçdaroğlu, bu hizip dallarını kesip atmalı.
Samsun’dan Kemal Zeybek: Samsun’daki CHP’lilerin gönlü Genel Başkan’dan yana; sorun örgütte. Vezirköprü’nün 139 köyünün 75’inde CHP’li yok ise bu örgüt değiştirilmeli.
Şerif Vural (Eski SHP Ankara İl Başkanı): Bu tüzüğü Baykal-Sav ikilisi yaptı; şimdi Sayın Kılıçdaroğlu’nu suçlu göstermeye çalışıyorlar. Bizi Türkiye’ye rezil ettiler. Bu ikisi partiyi baraj altında bıraktı. Önder Sav Çankaya gibi çok yüksek bir kültür ilçesine bir CHP’linin şoförünü tam 10 sene ilçe başkanı yaptı.
Torbalı’dan Ender Orta: Örgüt yetersiz ve tabanın gerisinde. Hemen değiştirilmeli.
Burak Yenice (Samsun Gençlik Kolları): Genel Başkan’ın sonuna kadar arkasındayız. Kendisi kadınlara ve gençlere önem veriyor. Böyle olmalı.
Keçiören’den Aynur Durmaz: Baykal-Sav ikilisi; ben yoksam kıyamet kopsun, diyor. Kula kulluk eden delege istemiyoruz.
Salon kapısındaki bir polis: Rıza Bey; nedir bu kurultay? Neden kendi içlerinde halletmiyorlar?
İstanbul’dan Abbas Kıran: Ülke elden gidiyor; demokrasi yok ediliyor, herkes Ergenekoncu gösterilip susturuluyor, CHP’deki savcılar ne yapıyor?
Çubuk’tan Salih Er: CHP’liler kurultaydan nefret ediyor; bizim oyumuzu azaltıyor kurultay. Kılıçdaroğlu, muhalefete hodri meydan dedi. Baykal-Sav ekibi cevabını alacak.
Mehmet Ali Akgül: Baykal-Sav ekibinden kurtulmadan CHP iktidara gelmez.
Ankara’dan Haydar Metin: Bu kurultay önemli. Hizipçiler gidecek, çalışmak isteyenin önü açılacak. Artık işi bitmiş olan Sav’dan da Baykal’dan da kurtulacağız.
Ankara’dan Ali Cemal Metin: Bugün CHP için yeni bir başlangıç olacak. CHP düzelecek; biz Yenimahelle’de bunun adımını attık; arkası bütün Türkiye’den gelecek.
Konya’dan Hasan Tozoğlu: Bu istemedikleri tüzüğü Baykal ile Sav dayatmadı mı bize? Onlarda şeref-haysiyet olsaydı bugün ortaya çıkıp bayrak açmazlardı. Konya, Kılıçdaroğlu’nun arkasındadır.
Mersin Delegeleri (İsim vermediler): CHP tabela partisi olacak... İçeridekilere baksanıza, bunlar ne işe yarar?
İÇERİDE DE DESTEK VARDI
Mersin delegelerinin Kılıçdaroğlu’na destek verenleri aşağılayan tavırlarına karşın salon içinde de destek Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana idi. Onun adı anons edilince yükselen alkış; bunu açıkça gösteriyor.
Divan başkanı seçilen Adnan Keskin’e yönelik küçük bir provakasyon oldu. Yenimahalle Belediyesi’nden geldiği söylenen küçük bir grup yuh çekince bütün salondan “Başbakan Kemal!” haykırışı yükseldi.
Mersin Milletvekili İsa Gök’ün yapmak istediği provokasyona da gelmedi partililer. İsa Gök’ün arkasından “Yalancı kahraman!” diye homurdananları duyduk. “Meclis’te yemin etmeyeceğini söyleyip gösteri yaptı; sonra gidip tıpış tıpış yemin etti” diyenler oldu.
ARTIK LİDERDİR
Kemal Kılıçdaroğlu, artık CHP’nin tek yöneticisidir; tek lideridir. Bundan sonra artık CHP’de Baykal-Sav vesayeti bitmiştir... Baykal-Sav hizbinin partide etkinliğinin kırılmasını CHP tabanı da CHP delegeleri de kuvvetle istiyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu bu güne kadar gösterdiği hoşgörünün CHP’yi çökertmek isteyenlerin işine yaradığını da gördü. Partili de çok başlılık istemiyor.
Artık; Baykal dönemi bitti... Kılıçdaroğlu dönemi başladı. Şimdi siyaset sahnesinde “İktidar olmak isteyen” bir genel başkan ve CHP var.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget