Reddediyoruz - Necati Doğru

Onlar profesörlerden önce görürler. Politikacıdan, sosyologdan, iktisatçıdan, istatistiklerden, işadamlarından, sendika liderlerinden, araştırmalardan, muhalefet sözcülerinden, gazetecilerden önce onlar görür, sezer, hissederler. Onların “tehlikeyi fark etme güçleri” vardır.
Onlar şairlerdir.
Yazarlardır.
Ressamlardır .
Müzisyenlerdir.
Heykeltıraşlar, sinema sanatçıları, tiyatrocular, karikatür çizerleri, fotoğraf sanatçılarıdır. Onlar kendilerini insanlıktan ve ülkede yaşayanlardan sorumlu sayarlar. Gördüklerini bir bildiriyle bizlere duyurmak için harekete geçtiler. Bugün bu köşeyi “Sanatçılar Girişimi”nin “Reddediyoruz…” başlıklı bildirisine bırakıyorum.

İşte onların gördüğü:
“Evrensel aydınlanma değerleri, Cumhuriyetimizin  kazanımları yok ediliyor.
Laik, bilimsel eğitim gerici, çağdışı bir niteliğe bürünüyor. Gençliğin özgürlük, emekçinin hak arayışı, polis copu ve zindan tehdidi altında. Bağımsız düşünce, demir parmaklıklar arkasında.
Adalet;  adaletsizliğin aracı olmuş.
Haber alma özgürlüğü gaspedilmiş.
Ressamın, şairin, yazarın, heykeltıraşın, müzisyenin, tiyatro ve sinema sanatçısının, tüm  sanat insanlarının, kendi  yaratıcı düşleri, yaratma özgürlüğü, yakın ve uzak tarihimizin hiçbir döneminde görülmedik ölçüde sansür ve oto sansür tehdidi altında.
Yalan, tehdit.
Şantaj, talan.
Vurgun, köşe dönmecilik..
Adam kayırmacılık, cemaatçilik, toplumsal ahlâkı kemiriyor.
Doğal ve kültürel doku katlediliyor.
Ülke zenginlikleri yağmalanıyor.
Emek hakkı için savaşım, yerini sadaka ekonomisine; özgür, cesur, çağdaş insan yerini  ezik, boyun eğmiş, yazgısına razı kula bırakıyor. Türkiye, sadece Cumhuriyet tarihinin değil, birkaç yüzyıllık demokrasi, bağımsızlık ve uygarlık savaşımları tarihimizin  yörüngesinden koparılarak, emperyalist  çıkarların Ortadoğu’daki işbirlikçisi olmaya  sürükleniyor.
Karanlıklar ülkesine dönüştürülüyor.
Kendi yurttaşları arasında ayrımcılık, yaşadığımız coğrafyanın komşu ve kardeş  ülkelerine karşı düşmanca söylem ve eylemler her zamankinden daha keskin ve kaygı verici. Bölgeyi ve dünyayı bir kan gölüne çevirecek bir savaş çılgınlığında, Türkiye sanki suç ortağı olmaya kışkırtılıyor. Çocuklarımızın ve sonraki kuşakların gelecekleri  için kaygılıyız.
Kaygılıyız ve reddediyoruz.
Bütün bunları reddediyoruz .
Duyurmayı görev sayıyoruz.
Sanatçılar Girişimi.”
Tarık Akan, Edip Akbayram, Onur Akın,Sunay Akın,Üstün Akmen, Alaattin Aksoy, Mehmet Aksoy, Aytaç arman,  Hayati Asılyazıcı, Semir Aslanyürek, Engin Ayça, Orhan Aydın, Rutkay Aziz, Kürşat Başar,Cezmi Baskın,Bedri Baykam, Nihat Behram,Ataol Behramoğlu, Cahit Berktay, Mustafa Bilgin,Metin Boran,Metin Coşkun,Tuncer Cücenoğlu,İsa Çelik, Nevzat Çelik, Haluk Çetin, Meral Çetinkaya, İsmail Hakkı Demircioğlu, Metin Demirtaş, Nuri Dikeç,Atilla Dorsay, Leyla Erbil, Bilgesu Erenus, Genco Erkal, Altan Erkekli, Erdal Erzincan, Mert Fırat,Müjdat Gezen, Altan Gördüm, Mehmet Güleryüz, Tarık Günersel, Hüseyin Haydar, Emin İgüs, Levent İnanır, Özdemir İnce, İlhan İrem, Ekrem Kahraman, Bülent Kayabaş,Yıldız Kenter, Erol Keskin, Suna Keskin, Tuğrul Keskin, Arif Keskiner, Levent Kırca, Mine Kırıkkanat,Kemal Kocatürk, Nuri Kurtcebe, Orhan Kurtuldu,  Mustafa Köz, Küçük İskender, Safiye Mine, Yılmaz Onay, Zeynep Oral, Yılmaz Onay, Fikret Otyam, Nedim Saban, Vedat Sakman, Sali, Menderes Samancılar, Osman Şahin,Ferhan Şensoy, Burhan Şeşen, Cihat Tamer,  Yavuz Top, Gülsen Tuncer, Cüneyt Türel,Yaman Tüzcet, Metin Uca, Ersan Uysal, Nejat Yavaşoğulları, Işık Yenersu, Ender Yiğit,Ümit Zileli.


(uyan borusu)


15 gün oldu Tayyip zengini 4 işadamı kayıp!

Dün 14’cü gündü. Bugün 15’nci gün de doluyor. Kamu İhale Kurumu’nda yöneticiler ve raportörlere rüşvetler vererek “devlet ihalelerini adrese teslim hale getirdikleri” iddiasıyla Savcı’nın ifade vermeye çağırdığı 4 işadamı hala kayıp. Bunlar Tayyip Erdoğan iktidarı dönemi zengin işadamları.Gizleniyorlar. Niçin? Adaleti de adrese teslim hale mi getirmeyi düşünüyorlar?

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget