Anıtsal Dosya!.. - Cüneyt Arcayürek

Aziz ve muhterem halkımız lütfedip,ilk genel seçimde AKP iktidarını alaşağı ederse,Yüce Divanlık soruşturma dosyasına esrarengiz kimi olayların dosyaları da eklenecek.
Örneğin eski Genelkurmay Başkanı Yasar Büyükanıt dosyası!
Büyükanıt dosyası, günden güne yeni kimi iddialarla giderek zenginleşen bir dosya.
Silah arkadaşlarının çoğu darbecilikten cezaevlerinde iken, eski Genelkurmay Başkanı'yla İlgili gelişmeler AKP iktidarınca "himayeye mazhar general" diye anılmasına neden oldu.
Büyükanıt 'ın böyle anılmasına hâlâ içeriği' çözümlenmeyen, Dolmabahçe'de RTE ile saatlerce süren baş başa konuşma vesile oldu.
28 Nisan günü TSK internet sitesine düşen,Büyükanıt'ın bizzat yazdığını kabul ettiği 'açıklama", günün koşullarında AKP iktidarını darbe ile tehdit diye algılandı ve aynı
gün...
...hükümet adına Cemil Çiçek, TSK ye, Büyükanıt'a giydiren zehir zemberek bir açıklama yaptı.
Büyükanıt hâlâ o "açıklamanın" laiklik üzerine askerin görüşünü irdelediğini söylüyor; ama iktidar, medya ve -bugün CHP-28 Nisan bildirisini darbe tehdidi diye algılıyor, askerin, AKP adayı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığıma karşı olduğunda direniyor.
O gün bugündür, çoğu askeri, darbe yapmaya teşebbüs suçlamasıyla içeriye atan yargı (savcılar) Büyükanıt'ı postmodern darbe girişiminde bulundu diye ne sorguluyor ne de suçluyor.
***
Devletin iki önemli öğesi, Başbakanla Genelkurmay Başkanı, üstelik 28 Nisan e-mailinden 3-5 gün sonra bir araya geldi. Görüşmenin içeriğini "mezara kadar saklayacaklarını" açıkladılar.
Derhal olasılıklar gündeme girdi: Genelkurmay Başkanı ile Başbakan, karşılıklı ödünler vererek asker, siyasal iktidar ilişkilerinde mutabık kaldılar! Bu irdelemelere yanıt çıkmayınca, bu kez
Genelkurmay Başkanının önüne koyduğunu iddia eden -dava konusu- söylemler medyada yer aldı.haberguncel.blogspot
Tanımı güçlendiren gelişmeler izlendi. Emekliye ayrılan, darbe kışkırtıcı diye yerden yere vurduğu, sonradan üstün görev madalyasına layık gördüğü Büyükanıt'a hükümet, emekli olan Genelkurmay başkanlarından esirgediği lüks, zırhlı bir araba armağan etti.
***
Son gönlerde kimi yaman çelişkiler izleniyor.
26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, göreve gelir gelmez, bugün suçlandığı 44 andıcı ortadan kaldırmasına karşın, terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanarak içeri atılıyor...
...darbeyi kışkırttığı öne sürülen, 44 ardıcın görevde bulunduğu sırada yaşama geçtiği iddia edilen 25. Genelkurmay Başkanı Büyukanıt ise şüpheli veya sanık olarak değil, tanık olarak savcılığa çağrılıyor...
Esrarengiz olaylar birden yeni bir ivme kazandı...
Türk polis yetkililerinin 1. Ergenekon iddianamesinin kabulünden 4 ay sonra ABD Büyükelçiliği'ne brifing verdiklerini anlatan bir WikiLeaks belgesi ortaya çıktı. Elçilik müsteşarının imzasıyla Washington'a geçen belgede, AKP'ye karşı örgütlenme anlatılırken; "Eskişehir'de bir evde Büyukanıt'in kızının cinsel aktivitelerine ilişkin fotoğraflar ve belgeler ele geçirildiği" yazılı.
Başbakanlık ve Emniyet; polis yetkililerinin ABD Büyükelçiliği'ne brifing vermelerini doğal kabul eden açıklamalarında, belgenin içeriğini yalanlamakla yetindiler.
Yalanlamalara göre içerik belgede yazıldığı gibi değil ise, ABD Müsteşarı Mr. Daniel O'Grady, Emniyet yetkililerine dayanarak kocaman bir yalanı Washington'a bildirmiş oluyor ama...
...doğal olarak da kocaman bir soru oluşuyor:
ABD Büyükelçiliği böylesi kocaman bir yalanı neden uydurdu ?

Cüneyt Arcayürek/Cumhuriyet

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget