Yiğit Bir Gençlik - Ümit Zileli

Ufak tefek, çelimsiz görünüyordu…
Efendi, kendi halinde görünen, aydınlık yüzlü bir delikanlıydı… Tıpkı, Kara Pilot Teğmen Mehmet Ali Çelebi gibi… Yapmak istediklerini tane tane anlatıyor, sorularıma net yanıtlar veriyordu. 9 Eylül Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Yiğit Duvarcı’yı, daha ilk karşılaşmamızda sevdim...
Yiğit, konferansın açış konuşması için kürsüye geldiğinde, bir teşekkür ve hoş geldiniz konuşması bekliyordum, doğal olarak… Ama o, şunları söyledi:
“Gücünü Bursa Nutku’ndan alan, hedefini tam bağımsızlık olarak belirleyen, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında fikir ve eylemler üreten topluluğumuz, ithal ideolojilerle değil, bu topraklara özgü Kemalizm ile yola çıktık. Devrim şehitlerimizin, Uğur Mumcu’nun, Bahriye Üçok’un, Necip Hablemitoğlu’nun, Ahmet Taner Kışlalı’nın, Deniz Gezmiş’in, Nâzım Hikmet’in ve daha nice aydınlarımızın fikirsel birikimleri ve antiemperyalist bir tavırla, dünyadaki tüm ulusların ve insanların eşitliğini savunuyoruz…
Bugün; hukukun üstünlüğünün değil, üstünlerin hukukunun uygulandığı,
Onurlu kalemlerin, aydınların, askerlerin, öğrencilerin ve daha nicelerinin evrensel hukuk normlarına aykırı şekillerde Silivri ve Hasdal gibi zulümhanelerde tutsak edildiği, TÜBİTAK tarafından dahi sahte olduğu rapor edilmiş sözde delillerle hüküm verildiği bir süreci yaşıyoruz.
Aynı zamanda medyanın satın alındığı, satılmış kalemleriyle halkın zihinlerini bulandıranların baş tacı edildiği, zulme, adaletsizliğe başkaldıran, emeği, özgürlüğü ve tam bağımsızlığı savunan, direnen insanların susturulmaya ve sindirilmeye çalışıldığı bir süreci yaşıyoruz.
Yasama, yürütme ve yargıyı, orduyu ve medyayı zapt eden zihniyet, bugün emperyalizmin dayattığı bölünme projelerini bölgede ve ülkemizde uygulamak için Türk halkını, masum insanları savaşa sürüklemektedir.
- Bu siyasi irade sahibi zihniyet diktatördür ve bir gün yıkılacaktır!..
Komşularla sıfır sorun yalanıyla siyaset sahnesine atılan sahtekârlar, her gün verdiğimiz şehitlerimiz için sessiz kalıp Amerikan Emperyalizmine uşaklık edenler, bugün savaş çanlarını en önde çalanlardır. Savaşı aptallar çıkarır arkadaşlar, masumlar ve yoksullar ölür. Kazanan da emperyalizm olur. Biz bu oyunun farkındayız!
- Ve bizler bu emperyalist savaşı istemiyoruz!..
Adaletsizlik ve zulüm her nerede ve her kime yapılmış olursa olsun adaletsizlik ve zulümdür. Bir başkası için mücadele etmeyenler, gün geldiğinde yanlarında kimseyi bulamazlar. Örgütlü bir halkın karşısında hiçbir kuvvet duramaz..
Eğer sizler de bizler gibi başkalarına atılan tokadı, kendi yüzlerinizde hissediyorsanız,
Eğer sizler de ‘artık bir şeyler yapmalı’ diyorsanız… Atatürkçü Düşünce Topluluğu’nun çağrısıdır:
Sesimize ses, mücadelemize omuz verin arkadaşlar…”
Gözlerim dolarak, ayakta alkışladım Yiğit’i… Ve onun şahsında bu ülkenin yiğit, devrimci, yurtsever delikanlılarını, kızlarını, kahramanlarını... “İşte” dedim, “Sevgili Attilâ İlhan’ın bıkmadan usanmadan söylediği buydu”.
- Dipten gelen dalga!..
Onlar, ADD’li, TGB’li, yüreği bu yurt için çarpan yiğit çocuklar, Cumhuriyetin çocukları. Günlerdir, haftalardır sizleri, bizleri, hepimizi 29 Ekim sabahı Ankara’ya, Ulus’a, Birinci Meclis’in önünde bayramlaşmaya, kucaklaşmaya çağırıyor…
- Cumhuriyeti, bağımsızlığı, namusu ve haysiyeti bayraklaştırmak için…
Var gücünüzle koşun… Bayramınız kutlu olsun…

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget