Atatürk... Azzz sonra! - Uğur Dündar

“Büyük adam olmak hiç de uzak bir hayal değil. Sadece başaranlara ve kahramanlara değil kötülükleriyle ve dalavereleriyle meşhur olan yöneticilere, bilim adamlarına ve nicelerine tanık olacaksınız. Bu hikaye tadındaki biyografilerin “enfes'' dedirten üslubuyla sizi baş başa bırakıyoruz'' 
Okuduğunuz sunuş metni, İstanbul Maltepe'de, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine dağıtılan kitaplarda yer aldı.
Maltepe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün onayıyla 1000 öğrenciye dağıttığı kitaplar, nefret dili içermesi nedeniyle, büyük tepkiye sebep oldu.
Eğitim Sen, kitapların toplatılmasını isteyerek, Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulundu.
İşte insanlar yaşadıkça yaşayacak olan ölümsüz isimlerle ilgili akıl almaz satırlar...

***

Charles Robert Darwin: Küçük Charles’in iki derdi vardır. Birincisi Yahudi’dir ve kendini gizlemek zorundadır. İkincisi çıkık alnından, iri burnundan ve şekilsiz dişlerinden nefret eder. Okuldan ziyade hayvanat bahçesine takılır, maymunlara fıstık atar. Şüphe içindedir ve kendini kandırdığının farkındadır...
Albert Einstein: Albert evde muhatap bulamadığından olacak, ancak dört yaşında konuşmaya başlar. Okulu tırnağı kadar sevmez. Çekilir köşesine, bol bol hayal kurar. Çorapsız dolanır, ayda bir yıkanır ve sabun yemekten çok hoşlanır. Dahimiz pistir, pasaklıdır.
Thomas Edison: “Yapacak çok iş var ve hayat öyle kısa ki'' sözüyle tanınan Edison, akarken küpünü doldurmaya bakar.
Sir Isaac Newton: İşte ağaç altında pinekleyip sineklendiği günlerden birinde kafasına bir elma düşer. Newton “peki ay niye düşmüyor''dan hareketle, yer çekimi ve merkezkaç kuvvet arasındaki hassas dengeyi yakalar.
Charlie Chaplin: Londra’da doğar. Babası sirklerden sebeplenmeye çalışan çulsuzun tekidir. Anası deseniz ona keza. Bilirsiniz Amerika’da parayı bulanlar ya karılarını değiştirirler ya da yeni bir araba alırlar. Şarlo ikisini de yapar, güzel arabalar alır ve alımlı kadınlarla takılmaya başlar.
Sigmund Freud: Sapıkların babası. Özellikle Siyonistler ve Marksistler Freud’a sahip çıkar.
Noel Baba: ...Sam amcalar her şeye “Dolar'' gözlüğüyle baktıkları için... Her yıl yarım milyon saf çocuk Kuzey Kutbu'na mektup atar, Noel Baba’ya sipariş yağdırırlar. Avrupalılar Hristiyanlığa uymak yerine dini kendilerine benzetmeye çalışır, putperest kültürden kurtulamazlar... Noel’i kapıdan kovsanız bacadan girer, bilirsiniz bu tipler bütün hukuk sistemlerinde “haneye tecavüzden'' yargılanırlar.

***

Bu diziye yakında aşağıdaki kitap da eklenebilir:
Atatürk: Darbeci... Şimdilik bayramları yasaklandı. Büstleri ve posterleri çöpe atıldı. Okullardan ismi kaldırıldı. Onun izinden gidenlerin bir bölümü cezaevine konuldu, diğerleri takibe alındı.
Adının yasaklanması mı? Azzz sonra!..

Not: Sevgili okurlarım, bu yıl Kurban ve Cumhuriyet Bayramları aynı tarihlere denk geldi. Bayramlarınızı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin  aziz hatıraları önünde sevgi ve saygıyla eğiliyorum.
Bayramda birkaç gün tatil yapacağım. En kısa sürede buluşabilmek umuduyla... Sevgiyle kalın efendim.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget