Ceride-i Hümâyun - Rifat Serdaroğlu

Gençler için söyleyelim; Ceride-i Hümâyun, Padişah’ın Gazetesi anlamına gelmektedir.
Bir zamanlar basında “Amiral Gemisi” denince akla gelen, Hürriyet Gazetesi idi. Bugünün Hürriyet Gazetesi tam da Ceride-i Hümâyun gibi oldu.
Hürriyet Gazetesinin 24 Ekim 2012 Çarşamba günkü sayısı,  iktidara yağ çekmek uğruna gazetenin ne hale getirildiğinin acı bir örneği idi.
Manşet; “328 Günde YENİ VAN” idi.
Manşetin altında; “Erdoğan’a açılışta, 1 Başbakan Yardımcısı- 9 Bakan- 4 AKP Genel Başkan Yardımcısı ile kızı Sümeyye Erdoğan eşlik ediyordu” yazıyordu.
Sanki AKP Hükümeti Mars’a gidecek uzay aracı yapmıştı. Sanki bu günkü teknoloji ile 1 yılda 15.341 konut yapmak çok önemli ve şimdiye kadar yapılamayan bir işti!
Ya manşet altıdaki başlığa ne demeli? 1 Başbakan Yardımcısı, 9 Bakan, 4 AKP Genel Başkan Yardımcısı ve kızı Sümeyye Erdoğan
Sanki sayıyla 1 koyun, 9 keklik, 4 Papağan der gibi!  Bu kişilerin isimleri
yok mu? Başbakan Yardımcısı ve Bakanların adı yok ama Sümeyye Hanımın adı var. Türk Devlet protokolünde Sümeyye Erdoğan’ın, Başbakan Yardımcısından daha önde ve öncelikli yeri mi var?  Yoksa Türkiye’de rejim değişti de bizim mi haberimiz olmadı?
Demokratik hukuk devletlerinde, Başbakan eşi-kızı-oğlu gibi makamlar yoktur, bu kişilerin devlet imkân ve araçlarını kullanmaları suçtur. Dikta ve tek adam yönetimlerinde bu kişiler devlet yetkisi kullanırlar ama sonları felaket olur. Kaddafi’nin çocuklarının feci sonları, unutulmaması gereken bir örnektir.
Van Depremi 23 Ekim 2011 tarihinde olmuş ve 7,2 şiddetindeki deprem sonucu 604 vatandaşımız ölmüş, 4152 vatandaşımız yaralanmıştır.  T.C Devleti-Milleti  ve Hükümeti tüm kaynaklarını seferber ederek bir yılda 15.341 konutu, hak sahiplerine 2 sene ödemesiz 20 yıl taksitle, yani parayla teslim etti.
Sene 1970, yani 42 sene evvel 28 Mart 1970 gece 23.05’te 7.2 şiddetine Gediz Depremi oldu. Aynen Van depreminde olduğu gibi.
1086 vatandaşımız öldü, 1258 vatandaşımız yaralandı. 9401 bina yıkıldı,
9098 bina ağır hasarlı olup kullanılamaz hale geldi.
Sayın Demirel Başkanlığındaki hükümet 105 yeni yerleşme yeri imar planı tanzim etti, 5.375.237 metrekare arazi kamulaştırıldı ve Gediz’in, “Karılar Pazarı” denen yere taşınması hükümet tarafından kararlaştırıldı.
42 yıl öncesinin tekniğiyle, tek katlı olarak yapılan, Gediz ve tüm bölgede
15.000 ev, 1 yıldan az bir süre içinde tamamlanarak “bedelsiz” olarak hak sahiplerine teslim edildi.
“Şımarık ve zengin bir Amerikalı Paris’e gelmiş ve şehri dolaşmak için bir araç kiralamış. Eyfel Kulesinin önünden geçerken “bunu ne kadar zamanda yaptınız” diye sormuş. Şoför; “4 yılda” diye cevap vermiş. Amerikalı; “Biz bunu 6 ayda yapardık” demiş. Zafer Anıtının önünden geçerken de aynı soruyu sormuş;
Şoför; “6 yılda” demiş, Amerikalı “Biz 8 ayda yapardık” diye söylenmiş.
Daha sonra Luvr Müzesinin önünden geçerken Amerikalı aynı soruyu sormuş.
Şoför; “Dün geçerken yoktu, gece yaptılar herhalde” demiş!”

Görüldüğü gibi, bu günkü gelişmiş inşaat teknolojisiyle yapılan ve Hürriyet Gazetesinin manşet yaptığı 15.000 evin bir yılda yapılması övünülecek bir olay değildir. Sadece basit bir inşaat planlamasından başka bir şey değildir.
Başbakan Erdoğan, “Muhteşem Yüzyıl” adlı diziyi devamlı seyrettiğinden zaten bir Sultan Süleyman’ımız ve bir Hürrem Sultanımız vardı. Bunlar yetmezmiş gibi şimdi de nur topu gibi Mihrimah Sultanımız oldu.
Başbakan Erdoğan nerede, Sümeyye kızımız orada. Resmi toplantılarda dahi kızımız, babasının yanında. Devletin en üst bürokratlarının giremediği toplantılara Sümeyye kızımız rahatça giriyor.
İleri Demokrasi dedikleri bu olsa gerek…
Sağlık ve başarı dileklerimle
25 Ekim 2012
RİFAT SERDAROĞLU
rifatserdaroglu@gmail.com
twitter.com/rifatserdaroglu

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget