“Sen de mi İdris?” - Müyesser Yıldız

Başbakan Erdoğan Ankara’daki Cumhuriyet barikatlarını sonuna kadar savundu, dahası “Polisin görevini yapmamasına” öfkelendi.

Bir yerlerden “barikatların kaldırılması talimatı” gitmiş olmalıydı ki, Erdoğan, “Ben böyle bir talimat vermedim” dedi. “İstihbaratı” bu denli sağlam Başbakan yanılacak değildi ya.

Cumhurbaşkanı Gül’le atışmalarını seyrederken, hiç umulmayan bir isimden itiraf gibi açıklama geldi. Başbakan Erdoğan’ın bugüne kadar tüm gaflarına rağmen arkasında durduğu, kabinedeki en sağlam iki adamından biri olan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milliyet’ten Fikret Bila’ya konuştu. Orta yolu bulmaya gayret sarfederken, Erdoğan’ı öyle bir ters köşeye yatırdı ki!..

1-Barikatların kaldırılması için kimsenin talimat vermediğini, barikatların talimatla değil kargaşa sonucu açıldığını söyledi...

Öyleyse Cumhurbaşkanı-Başbakan arasında “barikat krizi” niye çıktı? Demek Başbakan’a bu bilgiyi vermedi!..

2-“Zaten geçici bir tedbirdi, açılmayacak bir tedbir de değildi” dedi.

Buyur buradan yak!.. Madem açılmayacak bir tedbir değildi, bu gerginlik-kaos-gazlama niye yaşandı? Bu bir “provokasyon” itirafı değil midir?

3-Bizzat Başbakanın duyurduğu “Provokasyon olacağı istihbaratı” için, “Evet böyle bir istihbarat alınmıştı. Ancak istihbarat gerçekleşmedi. İstihbarat her zaman yüzde 100 doğru çıkmaz. İstihbaratta 9 oyun vardır, derler...” açıklamasını yaptı.

Bir “haydiii” daha. İstihbarat teşkilatımızın tüm dünyanın takdirini kazandığını bizzat MİT Müsteşarı Hakan Fidan’dan öğrenmiştik. Madem istihbaratlar yüzde 100 doğru çıkmıyor, milyonlarca insana, çoluğa-çocuğa neden peşinen terörist” muamelesi yapıldı, böyle bir yafta vuruldu?

4-Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Cumhuriyet mitinglerine katılanların “Ergenekoncu marjinaller” olduğunu iddia ederken, İçişleri Bakanı Şahin, “Ben, yürüyüşe katılanların çoğunun iyi niyetli olduğuna inanıyorum. Ailelerini, çocuklarını getirmişlerdi...” demez mi?

Bu bilmeceyi çözmek için iktidarın acilen bir hakem bulmasında fayda var!..

Ve son gol; Başbakan, barikatlar kalktığı için Ankara Valisi’ni dolaylı, Ankara polisini ise açıktan suçlarken, Bakan, “Ankara Valisi en deneyimli valilerimizden biridir. Vali görevini yapmaya çalıştı. Polis de görevini yapmaya çalıştı” savunmasını yaptı.

Şimdi Erdoğan, “Sen de mi İdris?” dese, haksız mı?

Silivri, Hasdal, Hadımköy ve Maltepe’ye kucak dolusu sevgiler...


Müyesser YILDIZ
31 Ekim 2012

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget