Cumhuriyet mitinginin mesajı - Arslan BULUT


2003 yılında Cumhuriyet Bayramı, Ramazan’a denk gelmişti. 2012’de de Kurban Bayramı bitti, ertesi gün Cumhuriyet Bayramı başladı. Milli bayramların, milli kimliğin ortadan kaldırılmak istendiği günlerde dini bayramlarla eş zamanlı yaşanması, evrendeki muhteşem matematik düzenin bir parçasıdır.
Bu, aynı zamanda, mızraklarının ucuna Kur’an sayfaları geçirerek Türkiye topraklarından Türk egemenliğini Anayasal çerçevede ortadan kaldırmaya uğraşanlara da ilahi bir uyarıdır.
Ve bu uyarı, doğrudan Türk Milleti’nedir. Milletin bütün fertlerinin milli ve dini ideallerde birleşmesi için bir uyarıdır .
Türk Milleti, artık  “Oy verdiğim parti, milletin birliği, dirliği için mi, yoksa bu topraklardan Türk egemenliğini kaldırıp yerine, ne idüğü belirsiz bir federatif yapı kurduktan sonra ’Tek dünya devleti’planlayan güçlerin inisiyatifine teslim etmek için mi uğraşıyor?”  diye düşünmeli ve gerçekleri görmelidir.

***

Mondros Mütarekesi, Limni Adası’nın Mondros Limanı’nda 30 Ekim 1918 tarihinde imzalanmıştı. Mütareke, Osmanlı Devleti’nin yıkılışını öngörmekte; İtilaf devletlerine, güvenliklerini tehdit edecek bir durum sebebi ile Osmanlı İmparatorluğu’nun herhangi bir bölgesini işgal hakkını tanımakta idi.
Atatürk, milli mücadele sonucunda, 29 Ekim 1923 günü Cumhuriyeti ilan ederken, düşmana,  “Biz sizden bir gün önce davrandık, fakat sizin haberiniz bile yoktu” mesajını verdi.
Bugün ise Türkiye, Atatürk’ün gençliğe hitabesinde belirttiği şartları yaşamaya başladı.
Öyle ki, 29 Ekim 2004 günü Türk yıldızları Ankara semalarında havada gösteri yapar ve devlet erkanı resmi bayram kutlamalarında bulunurken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile birlikte, Roma’da Avrupa Anayasası’nı imzalıyordu. Yani Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı ortadan kaldırma girişiminde bulunarak, Avrupa’nın Atatürk’ten rövanşı almasına aracı oluyorlardı. 

***
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise ise bugünkü Cumhuriyet mitingine karşı çıkıyor! Oysa, Bahçeli 2005 yılının Ekim ayında Tandoğan’da düzenlediği mitingde  “1923 yılında, bedeli kanla ödenerek kazanılmış Cumhuriyetimizin ve büyük milletimizin varlığı, bütünlüğü ve geleceği tartışmaya açılmıştır. Bu çıkar ortaklığı ve şer cephesinin başında ise çürümüş siyasetin son temsilcisi AKP yöneticileri yer almaktadır” demişti..
Aynı Bahçeli, 2012 yılında ise 29 Ekim 2012 Cumhuriyet mitingini eleştiriyor!
Ama artık  “Devlet Bahçeli, Numan Kurtulmuş gibi, gitsin AKPye genel başkan yardımcısı olsun”  tepkilerini de alıyor.. Hürriyet’in konuyla ilgili haberinin altındaki okur mektuplarını incelerse, bu tepkileri daha iyi değerlendirebilir.. 

***

Peki bugünkü mitingin arkasında ne vardır? Bu sorunun en doğru cevabını, mitingi destekleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin şöyle veriyor:
“Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan itibaren ilk kez cumhuriyeti yok etme ve yaşatma mücadelesine sahne olmuştur. AK Parti ateşle oynamaktadır. Bu ateş, cumhuriyet rejimini değil, iktidarı yakar. Halkımız artık Türkiye Cumhuriyeti’nin genleriyle oynandığını fark etmiştir. İktidarın sinsice ortaya koyduğu planı anlamıştır. Bu yüzden cumhuriyet adına en önemli toplumsal reaksiyonu vermiş ve ayağa kalkmıştır. Türk halkı, cumhuriyeti yasaklamaya kalkan anlayışa karşı sivil direniş hareketini başlatmıştır.”
Tabii, bu doğru yaklaşıma rağmen CHP’nin de birçok zaafı var. CHP, Anayasa komisyonunda MHP kadar dik duramıyor ve AKP ve BDP dayatması ile vatandaşlık maddesinden Türklüğün çıkarılmasına bile orta yol bulmaya çalışıyor. Aslında bu talep ABD ve AB’nin dayatmasıdır ama TBMM’ye kadar BDP ve AKP üzerinden taşınıyor.
İsrail kuşatması altındaki Gazze’ye sirk getirilmesi örneğinde olduğu gibi AKP, vatan topraklarını, her gün farklı bir gündemle  “aldırma cambaza bak” dercesine oyaladığı milletin altından; ama yabancılara satmak ama milli kimliği yok etmek girişimleri ile çekip alıyor. Yok edilmek istenen milli kimlik, bu vatanın tapu belgesidir.. CHP ve MHP, bu süreçte artık hata yapmak lüksüne sahip değildir.  “Devleti kuran parti” den ve  “milliyetçi parti” den, bu zaaflarını gidermeleri beklenmektedir. Miting, sadece AKP’ye değil, CHP ve MHP’ye de uyarıdır.. Aksi halde, millet, bu çıkmazın da çaresini bulacaktır.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget