'19 Mayıs 2012 Gençlerin Diriliş Günü' Olarak Kutlanacak - Cevat Kulaksız

Bilindiği gibi, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından, “çocuklar üşüyor, dersler aksıyor” bahanesine ile” 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Ankara dışında kaldırma kararı alınmıştı.

19 Mayıs 1919 yılı, yurdumuzu işkâl eden emperyalistlere, emperyalistlerle işbirliği yapan gerici, işbirlikçi padişaha karşı yapılan, dünyada ilk kurtuluş savaşıdır, unutulamaz, unutturulamaz.

Bu tarihi günün öneminin Türk Ulusu tarafından daha iyi özümsenmesi için 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması için Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmiştir. Kurtuluşumuzun simgesi olan bu bayramı iptal etmek, emanete ihanettir.

19 Mayıs 1919 Emperyalizme, emperyalistlerle işbirlikçi gerici İstanbul yönetimine başkaldırıdır.

AKP hükümeti, Ankara dışındaki illerde 19 Mayıs Geçlik ve Spor Bayramı ve Atatürk’ü anma bayramı törenlerinin statlarda yapma zorunluluğunu kaldırma kararına tepki olarak, Türkiye Gençler Birliği aldığı kararla,19 Mayıs 2012 gününü “Gençliğin Diriliş Günü” olarak kutlama kararı aldı.

Bu konuda Ulusal Kanal TV de açıklamalarda bulunan Türkiye Gençler Birliği Genel Başkanı M.İlker Yücel şunları söyledi:

“19 MAYIS 2012 GENÇLERİN DİRİLİŞ GÜNÜ”

“Türkiye Gençler Birliği olarak, eğer gerici bir güç 19 Mayıs’ı yasaklıyorsa biz de 19 Mayıs 2012 yi Gençliğin diriliş günü olarak açıkça belertiyoruz. Aslında kamuoyunda bir şaşkınlık gözleniyor ama AKP den ne bekleniyordu, biz de onu soruyoruz. 19 Mayıs’ı emperyalizme karşı bağımsızlık günü olarak kutlanmasını mı bekliyor AKP den? Ya da AKP nin 19 Mayıs’ı şeyhlerin, şıhların, cemaatlerin, tarikatların marabası, kulu kölesi olmaktan vatandaşlığa geçtiğimiz gün olarak kutlanmasını mı bekleniyordu? Onun en önemli adımı olarak kutlanması mı bekleniyordu. Onun en önemli adımı olarak kutlanmasını mı bekleniyordu.

Yas kültürün yerine “hayatta en hakiki mürşit ilimdir” diyen bir neslin yetiştirileceği çağın başlangıcı olarak mı bekleniyordu. Biz zaten AKP den 19 Mayıs hareketini kutlamasını beklemiyoruz. Ama bu cüretli adamına karşı 19 Mayıs’ı tıpkı 29 Ekim’de yaptığı gibi 29 Ekim kutlamalarını büyük ölçüde yasakladı, çeşitli gerekçeler göstererek. Gerekçe çok, her zaman gösterebilir yeni bir gerekçe olarak, 19 Mayıs’ı da yasaklamasına karşı biz de, 19 Mayıs 2012 yi “Gençliğin Diriliş Günü” olarak ilan ediyoruz.

AKP aslında cemaatler, tarikatlar koalisyonudur. Amerika’nın özellikle Orta doğunun İslam ülkeleri için yürüttüğü “ılımlı İslam” projesinin Türkiye’deki şubesidir. Türkiye’deki müdürlüğüdür “ılımlı İslam” projesi. Büyük Ortadoğu projesinin (BODP) eşbaşkanıdır. Libya, Suriye, Irak işkâl edilmesi, Suriye’ye yapılan operasyonlarda görevini Amerika açısından laıkıylan yerine getirilmektedir. Ve yıkılan Cumhuriyete son darbeleri vuran gerici bir iktidardır.

Dolayısıyla biz AKP den zaten 19 Mayıs’ı kutlamasını beklemiyoruz. Şimdi ben gençliğe şu çağırıda bulunuyorum: 19 Mayıs 2012 de hep birlikte güçlü, görkemli yürüyüşe herkes hazırlıklı olsun, birinci kararımız budur.

İkincisi, viva (yaşasın) 19 Mayıs başlığıyla Dünya’nın bütün gençlerini İstanbul’a topluyoruz. Toplam 30 ülkeden yaklaşık 150 gençlik kurumu temsilcisini İstanbul’da ağırlayacağız. Onun şimdiden hazırlıklarına da başladık. Dünyanın bütün gençlerini İstanbul’da toplucağız. Kurultayı, forumu, antiemperyalist öğrenci forumu.

Şenliğimizin başlığı ise “yarının provası”, üst başlık, “gelece söylenen şarkılar” başlığıyla da büyük bir 19 Mayıs’ta yürüyüşten sonra da büyük bir şenlik düzenliyoruz. Bu şenlikte uluslar arası camianın tanıdığı önemli isimleri ve çok sayıda sanatçıyı ağırlayacağız. Uluslararası kamuoyunun tanıdığı özellikle Bush’un kafasına ayakkabı atan El Zeyt, Şili’de öğrenci eylemlerinde ön plana çıkan Kamilya, Antiemperyalist yanda bulunan Maradona gibi isimleri de İstanbul’da ağırlamak için çeşitli çalışmalara şimdiden başladık.

Dolayısıyla toparlamak gerekirse bir 17-18 Mayıs’ı büyük bir uluslararası büyük bir Antiemperyalist Gençlik Forumu, 19 Mayıs’ta dev bir yürüyüş, arkasından büyük bir şölenle birlikte 19 Mayıs’ı coşkulu kararlı bir şekilde kutlayacağız. Burdan da, gençliği, çılgın Türkleri şimdiden göreve çağırıyoruz. İrademiz, coşkunluğumuz 19 Mayıs düşmanlarının gözlerini kamaştıracaktır”.

Cevat Kulaksız

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget