Şike Savcısı nerede duruyor? - Rıza Zelyut

Şeriat  hukukunda bile, 'oğulun suçu babaya yükletilemez.' Yani Orta Çağ mahkemeleri dahi; bir kişinin suçunu başka birisine yüklemiyordu. Gel gör ki 'Şika Davası' denilen soruşturmada; (var ise) başkalarının suçu; Aziz Yıldırım'a ve dolayısıyla da Fenerbahçe'ye yıkılmak isteniyor.
Günlerdir şike iddianamesini okuyorum . Gördüğüm temel gerçek şudur:
Savcı Mehmet Berk; baştan Aziz Yıldırım'ı suçlu kabul etmiş. Bu yüzden de iddianamede ilgili bölümü 'Aziz Yıldırım Liderliğindeki Suç Örgütü' (Sayfa 147) başlığı ile vererek tavrını ortaya koymuş. Okuduğunuzda görüyorsunuz ki her kulüp yönetiminde görülen normal işleri; mafya eylemleri gibi göstermeye kalkışmış. Amaç da belli ki  operasyonu şikeden çıkartıp suç örgütüne dönüştürerek Aziz Yıldırım'ı ağır bir cezaya mahkum ettirmek.
Savcı Bey; Aziz Yıldırım'ın eylemlerinden ve konuşmalarından çetelik bir şey bulamayınca onu Olgun Peker ile bağlantılamaya kalkışmış.

ÖZEL YETKİLİ YETKİSİZDİR
Savcı Berk aramış taramış amma  Aziz Yıldırım'ı Olgun Peker'e doğrudan doğruya yapıştıramamış.   Ne yapsın Savcı Bey;  o zaman diyor ki: 'Kendisi konuşmuyor da aracılar üzerinden konuşuyor.'
Olgun Peker; dönemin TFF Başkanı Mahmut Özgener ile dahi konuşuyor ama belli ki Aziz Yıldırım ile konuşamıyor. Yıldırım onu muhatap bile almamış.
Fakat; Savcı Bey'e çete gerekiyor ya başkalarının ilgisiz telefon konuşmasına bakarak Aziz Yıldırım'ı çete başı yapmaya kalkışıyor.  Dediğim gibi bu hukuk mantığı Orta Çağ'da bile terk edilmişti.  Savcı Berk, 'suçların şahsiliği' ilkesini açıkça  çiğnemiştir. Mahkeme de bu haksızlığa uymuş; iddianameyi kabul ederek hata yapmıştır.  Şike davasına bakan özel yetkili mahkeme; bu dosyayı bir an önce normal mahkemeye devretmelidir. Çünkü bu iddianame; belgelere değil Savcı Berk'in Yıldırım'ı  cezalandırabilmek amacıyla yazdığı hayali senaryoya dayanıyor.

FB YÖNETİMİNE HAKARET
Savcı Berk; Aziz Yıldırım'ı suçlu gösterebilmek için  neler kurgulamıyor ki.  148. sayfada; 'Fenerbahçe'nin yüksek geliri  ve yöneticilere sosyal ekonomik konum sağladığı için Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütünün yönetimi bırakmadığını' iddia ediyor. Bu gerekçe ile Beşiktaş Başkanı Sayın Demirören'i de Sayın Sadri Şener'i de suç örgütü lideri yapabilirsiniz.
Sadece bu kadar mı?   Aziz Yıldırım ve çetesi; meğer Ali Koç, Nihat Özdemir, Abdullah Kiğılı, Cihan Kamer gibi onlarca şirketi yöneten isimleri de kandırmış. Bunlar çeteyi görememişler de Savcı Berk hemen çözmüş.
Peki Savcı Bey; sonuçta Fenerbahçe'yi çökertecek suçlamalar yaparken Fenerbahçe'nin bu tepe yöneticilerini çağırıp da onlara Aziz Yıldırım'ın yaptıkları (!) hakkında hiç soru sormuş mu? Ne yazık ki hayır!
Demekki Savcı Berk; bu önemli işadamlarımızın Aziz Yıldırım'ı suçlayacak bir ifade vermeyeceklerini biliyordu ki onlara tanık olarak soru sormadı.  Sadece bu bile Savcı Berk'in taraflı davrandığını, görevini ihmal ettiğini göstermeye yeter.

TFF NİYE YOK
Savcı Berk'in Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe'yi suçlu çıkartmak için takındığı yanlı tavır iddianamenin her yerinden fışkırıyor. Buyurun 151. sayfadan bir cümlecik: '...Mahmut Özgener'in (TFF Başkanı) Aziz Yıldırım'ın futbol camiası içindeki gücünden faydalanabilme adına, şahsa, her türlü desteği verdiği, Fenerbahçe Kulübüne Federasyondan usulsüz şekilde paralar aktarıldığı, bu paraların şike faaliyetlerinde kullanıldığı...'
Bu ağır suçlamaya karşın Savcı Berk  hep suçladığı eski TFF Başkanı Özgener'i şike soruşturmasına dahil etmemiştir. Bu bile amacın şikeyi soruşturmak değil Aziz Yıldırım'ı çeteci gösterip ezmek olduğunu ispata yetiyor.
Özetle: Bu iddianame hayali; yani Baba filminin senoryosunu yazar gibi yazılmış.
Yarın sizlere ilginç  bölümler aktararak bu iddianameyi tartışmaya devam edeceğiz.

DEMİRÖREN ÇÖZER
O, Türk futbolunu bu kargaşadan çıkartacak saygınlığa ve otoriteye sahiptir. Yıldırım Demirören küpü dolu olarak geliyor. Ben olsam gözüm kapalı olarak ona oy veririm.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget