Plan! - Cüneyt Arcayürek

Şayet bütçeniz elveriyorsa, karamsarlıktan kurtulmak istiyorsanız ayrı telden çalan 10-12 gazeteyi alınız...
Birinci sayfalarındaki aynı haberi yansıtan başlıklara göz atınız.
Mantığınızla, sağduyunuzla baş başa kaldığınız zaman; ne çare çıplak gerçeğin gazetelerin başlıklarda yansıttığı gibi olmadığını görecek ve bir an için içinizi ısıtan olası iyimserlik, yerini karamsarlığa bırakacak.Medyada iktidar borazanı, güncel tanımıyla iktidar partisi sözcülüğü yapan kimilerinin savunur göründükleri Atatürk’ü; ilkelerini özetleyen söylemlerini nasıl aşağıladıklarını da görebilirsiniz.
Örneğin, Atatürk’ün ülkenin iç ve dış düşmanlarca işgal ve kurduğu Cumhuriyetin bertaraf edilmesi olasılığına karşı gençliğe görevlerini vasiyet eden Gençliğe Hitabı’nı, tarih kitaplarından çıkarmak, genç nesillerin belleğinden silmek gerektiğini savunuyor AKP Genel Başkan Yardımcısı Bay Hüseyin Çelik!
Atatürk’ü över görünüp ilkelerinin kuyusunu kazan AKP iktidarı; kurduğu laik Cumhuriyeti gençliğin, dış ve özenle altını çizerek -iç- düşmanlardan korumasını isteyen hitabındaki vurgulamayı neden üstüne alınıyor?Artık yandaş kimi kalemleri bile isyan ettiren bu son hamle soruyu yanıtlamaya yeterli!
***Kimileri okullarda dindar nesil yetiştireceklerini “müjdeleyen” Başbakan’ın, yakın bir gelecekte dindar gazeteci, dindar yargıç, dindar öğretmen ve de… dindarlığını kanıtlayan siyasetçiden söz edebileceğini yazıyor.
Oysa RTE’nin açıklamasını, AKP iktidarının din devletine yönelik “malum” anlayışının yeni bir işareti diye algılamak gerekiyor...Dindar nesiller yetiştirme planına karşı; sana ne; ben çocuğumu ateist yetiştireceğim veya herkes din inancında özgürdür. İster Hıristiyan, Yahudi, isterse Müslüman olmalı gibi dayatmaların kafası doğuda ama Hıristiyan Batı’ya yönelmiş gibi görünen RTE’yi çıktığı İslam yolundan geri çevireceğini sanmak akılcı bir davranış olabilir mi?
Olmaz! Zira, dün Akşam gazetesi; hükümetin dindar nesil yetiştirmeyi öngören hazırlıklara çoktan giriştiğini, “Diyanet İşleri’nin çocukların ahlakını korumak ve daha dindar bir toplum yaratmak için hazırladığı planı” manşetten verdiği haberle açıkladı.
Plan; “okullara ücretsiz din kitapları dağıtılacak, cami dışı din hizmetleri arttırılacak” gibi hedefler bir yana; “öğrencilere umre hizmetlerinin geliştirileceğini… çocuklara ve gençlere merkezi camilerde dini danışmanlık büroları ile okuma salonlarının açılacağını” içeriyor.
Diyanet İşleri, 2012-2016 arasında uygulanacak bu planı Milli Eğitim Bakanlığı ile hazırladıklarını söylüyor.RTE’nin İslam ve laik Cumhuriyet yönündeki düşünceleri bilenen Ömer Dinçer’i, din eğitimi ağırlıklı uygulamaları tezgâhlaması için Milli Eğitim’in başına getirmesindeki nedeni de açıklıyor bu haber.
***Ne ki Diyanet+Milli Eğitim’in hazırladığı planın bir eksiği var: “Uygulamalı din dersleri!”
Öğrencilere cuma günleri camiyi zorunlu kılmak!Bir de öğrenci andını “Doğruyum, çalışkanım, çünkü Müslümanım” diye değiştirmek!Aaa, tabii güncelliğini yitirmeyen ön sıradaki CHP kurultayları haberlerini de unutmamak gerek!Gazetelerde insafsız irdelemeler: CHP nasıl kurtulacak diyen mi istersiniz ya da iki kurultayın iki ayrı salonda toplanacağını, partinin bölüneceğini öne süreni mi, tüzük kurultaylarıyla Baykal’la parti içi muhalefetin sonunun geleceğini öne sürenleri mi ararsınız... hepsi medyada!
Bu arada RTE cephesini takviye etmekle görevli yandaş medyanın bir kolu Star gazetesi AKP’ye yakınlığı bilinen ANDY-AR’ın anketini açıkladı.
Katılanların yüzde 70’i, “Kılıçdaroğlu’nun ve Bahçeli’nin beğendiği özelliği olmadığını”… seçim olsa seçmenin yüzde 53.7’sinin AKP’ye, 21.1’inin CHP’ye, 15.6’sının MHP’ye oy vereceğini söylemiş:
Görünürde seçim de yok, havası da... Bu anketler erken öttüğü için başı kesileceğinden korkan horoza benziyor !

Cüneyt Arcayürek/Cumhuriyet

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget