Kaymakam savcı oldu!

CHP’li Topal'ın hastaneyi ziyareti esnasında kendisine eşlik eden Başhekim Yardımcısı Demirel hakkında soruşturma açıldı, jet hızıyla görevinden alındı. Hastanedeki eksiklikleri gazetelerine taşıyan yerel basın yöneticileri de ifadeye çağrıldı.

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi’ni ziyaretinin ardından eksikleri bir açıklamayla anlatınca kaymakamlık, Başhekim Yardımcısı Dr. Fatih Demirel hakkında soruşturma başlattı ve Demirel görevden alındı. Haberi yayımlayan yerel gazeteciler de ifadeye çağrıldı. Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, “Hastanenin polemik konusu olmasını istemiyorum” dedi.
Topal, hastanenin başhekimi ve başhemşiresinin, endoskopi ve MR cihazının olmadığını, çocuk, ortopedist ve beyin cerrahi branşlarında hekim sayısının yetersiz olduğunu, hastaneye gelen hekimlerin kısa sürede hastaneden ayrıldığı ile ilgili tespitlerde bulundu. Hastanede yaşanan personel ve ekipman sıkıntısı hakkında basın açıklaması yaptı ve daha sonra konuyu Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Vekil Topal’ın hastane ziyareti süresince Başhekim Yardımcısı Demirel kendisine eşlik etti. Merzifon’da günlük yayın yapan Panorama, Olay ve Güncel gazeteleri “Başı olmayan devlet hastanesi”, “Başhekim ve başhemşire yok” manşetleriyle olayı gazetelerine taşıdı.
Bunun üzerine Merzifon Kaymakamı Geyim, hastane hakkında bilgi verdiği gerekçesi ile Başhekim Yardımcısı Demirel hakkında soruşturma açtı. Başhekimliğe atanan Osman Aydın de göreve başlar başlamaz Demirel’i görevinden aldı.
Gazeteciler sorgulandı
Kaymakam Geyim, Vekil Topal’ın hastane hakkındaki açıklamalarını yayımlayan gazetecileri sorgulatıp ifade tutanağı tuttu. Gazetecilere “Haber için hastaneye kim tarafından davet edildiniz?” gibi beş soru soruldu. CHP İlçe Başkanı Alp Kargı, “Haberlerden kim, neden rahatsız olmuştur? Hastane açıldığından beri yaşanan sorunları, yetersizlikleri dile getirmekten rahatsız olmak nasıl bir zihniyetin, anlayışın ürünüdür? Yaşananlar, korku imparatorluğunun ülkemizin en kılcal damarlarına kadar hâkim olduğunun göstergesi” dedi.
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget