Cezaevinden mektup var: Emine Teyze Niçin Tutuklandı

Merhaba Bakırköy Hapishanesi’nin C9 koğuşundan yazıyorum size. Ben de suçu büyük olanlardan biriyim. En büyük suçum umuda tutunmak, halkıma inanmak ve zulmün karşısında kurulan barikatta saf tutmak...

Gezi’yle başlayan halk ayaklanmasında suçu büyük olanlar arttı. Ancak AKP iktidarının korkusu da boyutlandı. İktidar halkından korkar mı? Sırtını halkına dayamamışsa korkar, halkının iktidarı değilse korkar. Çocuklarımızın elindeki taştan da, teyzelerimizin elindeki sapandan da korkar. Keza korkuyor da...

Size Emine Teyze’den bahsetmek isterim. Önce televizyonlara, gazetelere yansıyan resimleriyle tanıdık onu. Sonra Gülsuyu’nda çetelerle, uyuşturucuyla gençlerimizin özelinde mahallelerimizin yozlaştırılmasına, kirletilmesine karşı çıkarken gördük onu. Yüzünü kapattığı başörtüsü ve elindeki sapanıyla...

Bakmakla yükümlü olduğu bir kardeşi var Emine Teyze’nin. Birçok rahatsızlığı var. Ama hiçbiri onun sokağa çıkıp hakkını aramasının önünde engel olmadı. 53 yaşında. Ethem’lerin beyni sokağa akarken, Ali İsmail’lerin katilleri korunurken, palalılar serbest bırakılırken, 14 yaşındaki Berkin ölüme karşı dişlerini kenetleyip direnirken o duramazdı. Hiçbir şey yokmuş gibi yapamazdı, sırtını dönemezdi. Dönmedi de. Belki birçok şeyi yapamazdı ama eline sapan alıp halka düşmanca saldırılara karşı dimdik durabilir, safını belli edebilirdi. O da bunu yaptı. Direnenlerin safındayım diyerek Taksim direnişinde bir halka oldu.

21 yaşındaki Hasan Ferit, devlet güdümlü çetelerin kurşunlarıyla hayatını kaybederken, o evinde duramazdı. Bir kere yüreği kaldıramazdı hiçbir şey yapmamayı. Elikolu bağlı durmak ona göre değildi.

İşte o Emine Teyze yani Emine Cansever, bir gün evi basılarak gözaltına alındı ve tutuklandı. O günden bu yana onunla aynı koğuşu paylaşıyorum. Neden tutuklandı?.. Çünkü aslında AKP, basına yansıyan resimlerin intikamını alıyor... Onun üzerinden halka gözdağı vermeyi amaçlıyor. Senin yüreğinde korku tohumu ekip onu büyütmek istiyor. Çünkü biliyor ki korku, beyni ve yüreği sardı mı o kişinin eliayağı bağlanır. Çaresiz, savunmasız kalır.

Emine Cansever savunmasız değildi... Yüreğiyle, beyniyle direndi. İşte tam da bu nedenle İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından hedef gösterildi. Diyor ki Güler, “Demir bilyeleri atan sapanlı teyze. O sapanlı teyze de dün gözaltına alınanlar arasında. Sapanı kime atıyordu acaba, kuş mu avlıyordu acaba? Orada polise atılan taş toplumun düzenini hedef alan bir taştır.”

Abdullah Cömert’in, Ali İsmail Korkmaz’ın, Mehmet Ayvalıtaş’ın, Ethem Sarısülük’ün analarına sorun kimin düzeni bozduğunu. Kör bırakılan onlarca gencimize sorun. Gözaltına alınan, ayaktakımı, çapulcu diye aşağılanan halka sorun.

Emine Teyze örnek olmasın diye tutuklandı. Mahallesine, insana ve insanlığa sahip çıkılmasın diye tutuklandı.

Şimdi Emine Cansever’e ve direnenlere sahip çıkma sorumluluğu var hepimizin omzuna. Çünkü ödenen her bedel, yüreği halkla atan, ezilen her kesim ve herkes içindir.
Siz de anlatmalısınız Emine Teyze’leri, Berkin’leri ve daha nicelerini... Anlatmalısınız ki zulmün hükmü son bulsun... Ellere takılan kelepçelerle verilmek istenen mesaj boşa çıksın...

Seval Yaprak Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi C9 Bakırköyİstanbul 

Kaynak:Cumhuriyet
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget