'Tarihçi Başbakan'a 792 sayfalık 'tekzip!' - Mustafa Mutlu

Sinan Meydan yalanla tarihi çarpıtan sözüm ona tarihçilerle ya da siyasetçilerle savaşmaya devam ediyor.
Bu kez Başbakan'ın sık sık kullandığı bazı "tarih tezleri"ne yanıt veriyor. Kıvırmadan, çarpıtmadan, bilimsel kaynaklara dayanarak yapıyor bunu...
Peki; başbakanların tarih tezi olur mu?
Adı Recep Tayyip Erdoğan'sa tarih tezi de olur, kimya laboratuarı da... Hatta yeni bir dünya atlası bile çizip, modelistliğe bile soyunabilir.
İşin şakası bir yana, Sevgili Sinan kitabının giriş bölümünde bu konuyu şöyle açıklıyor:
***
"Başbakan Erdoğan'ın tarih tezleri ifadesi size garip gelmiş olabilir. Aslında haklısınız! Başbakan Erdoğan bir siyasetçi; bir bilim adamı, bir tarihçi değil. Dolayısıyla 'Başbakan'ın tarih tezleri' ifadesi çok doğru bir ifade değil. Ancak ben bunu derken, aslında onun dile getirdiği tarih tezlerinden söz ediyorum. Aslında Erdoğan, Necip Fazıl Kısakürek, Kadir Mısıroğlu, Mustafa Armağan, İsmail Beşikçi, Cemil Koçak gibi İslamcı, İkinci Cumhuriyetçi ya da liberal tarihçilerin, yazarların dile getirdiği tarih tezlerini daha çok Meclis kürsüsünden açıklıyor. Belgelerini ve bilgilerini de danışmanları bulup hazırlıyor. Ancak sonuçta Başbakan bu tezlere inandığı için, büyük bir gurur ve sevinçle bunları dile getiriyor, (sözüm ona) resmi tarihle yüzleşiyor. Bu yüzden bu kitap sadece Başbakan Erdoğan'a değil, onu derinden etkileyen tarihçilere de verilmiş cevaptır."
***
Sinan Meydan Başbakan'ın, "CHP camileri ahır yaptı" iddiasından Türkçe ezan meselesine, Dersim İsyanı'ndan, "Türkiye'yi demir ağlarla örme"ye kadar onlarca iddiasına yanıt verdiği bu kitabı yazma nedenini de şöyle anlatıyor:
"Resmi tarihle yüzleşme sloganıyla, 'Türk Bağımsızlık ve Aydınlanma Savaşı Tarihi' çarpıtılmakta ve yeniden kurgulanmaya çalışılmaktadır. Yeni Türkiye'den söz edenler, orduyu, yargıyı, basını hatta insan tipini bile değiştirirken, bu yeni Türkiye'ye özgü yeni bir tarih yazmaktadırlar. Bunu yaparken de Türkiye Cumhuriyeti'nin gerçek tarihini ve o tarihi altın harflerle yazan Mustafa Kemal Atatürk ve bir avuç dava arkadaşını tarihten silmenin hesaplarını yapmaktadırlar. Başbakan Erdoğan'dan yıllar önce Adnan Menderes'in Cumhuriyet tarihiyle yüzleşmeye kalktığını; Kurtuluş Savaşı'nı, Türk Devrimi'ni, Atatürk'ü ve İnönü'yü çok ağır şekilde eleştirdiğini ve yeni bir tarih yazmaya çalıştığını belgelerle ortaya koydum. Emperyalizmin, Atatürk'ten hemen sonra Türkiye'deki tarih yazımına müdahale edip kendi çıkarlarına uygun bir tarih yazdırdığını anlattım. BOP, Yeni Osmanlıcılık, Diyalogculuk, Medeniyetler Çatışması ve Medeniyetler İttifakı gibi projelerin Türkiye'de Cumhuriyet tarihiyle yüzleşmede nasıl etkili olduğunu göstermeye çalıştım. Sonuçta El-Cevap, Başbakanlık Cumhuriyet Arşivi, ATASE Arşivi, TBMM Arşivi, Başbakanlık Osmanlı Arşivi, gazete arşivleri gibi birçok arşivden, sayısız belgeden, yüzlerce araştırmadan ve anıdan yararlanılarak yazılmıştır."
***
Keşke bu kitabı siz değil de "tarihçi" Başbakan okusa...
Kim bilir belki biraz olsun gerçeği görür de safsatalara inanıp bu ülkenin kurucularına hakaret ettiği, günahlarını aldığı için utanır!
BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN "TARİH TEZLERİ"NE... EL-CEVAP
Türü: Tarih
Yazan: Sinan Meydan
Yayıncı: İnkılâp Yayınevi
Baskı tarihi: 2013, Ekim
Sayfa sayısı: 792
Fiyatı: 30 lira.
İnternet fiyatı: İdefix 22,5, dr.com 22,5 lira.
Kişisel not: Yazarı, neredeyse son üç yıldır her yıl bir ya da iki kitabını okuya okuya tanıdım; artık sevgili bir kardeşim oldu. Kitabı da imzalayarak kendisi gönderdi.
Metiner'den Pamuk'a Türkiye'deki padalyalar!
Cahilliğime verin; "padalya" sözcüğünü ben ilk kez duydum. Meğer avcıların öldürdükten sonra mumyalayıp başka kuşları avlamakta kullandıkları kuşlara deniliyormuş...
En çok da keklikten yapılıyormuş padalyalar...
Kuşun içinin boşaltılmasına da önce beyninden başlanıyormuş!
Diğer kuşlar gökyüzünde uçarken bir bakıyorlarmış aşağıda bir kuş duruyor...
Önünde de bolca yem!
"Sıkıntılardan, belalardan uzakta yaşıyor. Yanına inelim biz de, onun gibi yaşayalım" diyorlarmış...
İnince de bir kurşunun hedefi oluyormuş doğal olarak!
***
Mecit Ünal bu kitabında Türkiye'deki padalyaları anlatmış!
İçleri boşaltılmış, dönüştürülmüş, cilalanmış "tuzak kuşları"nı...
Hasan Cemal de var bu kitapta, Orhan Pamuk da... Kemal Derviş, Nabi Yağcı, Mehmet Metiner de...
"Yetmez" diyenlere Engin Ardıç ve hatta İbrahim Tatlıses de...
Türk medyasındaki padalyaları anlatıyor Mecit Ünal...
Bildiğiniz yüzleriyle... Cam gözlü, donuk bakışlı, ruhsuz padalyaları...
Eğer bu tipler ilginizi çekiyorsa, o zaman bu kitap da tam size göre...
PADALYA
Türü: Deneme
Yazan: Mecit Ünal
Yayıncı: Kaynak Yayınları
Baskı tarihi: 2013, Ekim
Sayfa sayısı: 234
Fiyatı: 15 lira.
Kişisel not: Mecit Ünal da benim gibi Aydınlık yazarı... Sağ olsun; kitabını imzalayıp göndermiş...

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget