Yeni afyon: Barzani gazı! - Necati Doğru

Geldi duvara dayandı. Gitmiyor. Türkiye’nin bir sıçrama yapması bekleniyordu.
Büyüme tıkandı.
Şimdi yeni ezber üretildi.
Dev anlaşma deniyor.
Adımını dev gibi atacak.
Anlaşmasını dev gibi yapacak.
Bağlantısını dev gibi kuracak.

Barzani doğal gazı ile Barzani petrolü; Türkiye’ye “dev adımı attırarak” tıkanmayı yarıp geçecek. Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, önceki gece Ankara’ya geldi ve “Kürt Petrolü’nün yeni yıldan önce Türkiye’ye ulaşacağını umuyorum” diye müjdesini verdi.
Ankara çok memnun.
Rakamlar çok büyük.
Boru hattı döşenecek.
16 milyar dolarlık petrol Türkiye’ye akacak. Doğal gaz ise 2015’de gelecek ve yıllık 10 milyar doları bulacak.

* * *
Enerji Bakanı sevinçli.
Başbakan çok umutlu.
Kürt petrolü alacağız.
Dolar ödemeyeceğiz.
Karşılığını malla ödeyeceğiz.
Kürt doğalgazı alacağız.
Döviz, altın ödemeyeceğiz.
Yerine hizmet ödeyeceğiz.
Böylelikle Türkiye, Rusya’dan, İran’dan alıp karşılığını dövizle ödediği petrole ve doğalgaz faturasından ötürü tehlikeli bir noktaya ulaşan cari açığını daraltacak. Tıkanan büyümesini yeni bir sıçramaya dönüştürecek.
Yeni afyon Barzani gazı!
Bu afyonun altında başarısızlığı, çaresizliği gizleme var. Barzani Kürtleri ile Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu’sunda yaşayan Türkiye Kürtlerini de boş hayallerle avutma yatıyor.
* * *
Barzani’nin kendisi Kuzey Irak Kürtleri’ne dönüp “petrol ve doğal gazımız sayesinde zenginleşeceğiz” diyebilir ama Türkiye’nin Başbakanı ile Enerji Bakanı, “Barzani’nin petrolü ve doğal gazı ile biz de tıkanan büyümemizi yeniden sıçramaya dönüştürüp zenginleşeceğiz” demeye kalkarsa gülerler. Petrolü sayesinde zenginleşen bir örnek dünyada yok derler.
* * *
Ve sorarlar.
Şimdi Barzani petrolüne ve doğal gazına kendi petrolünüzmüş gibi sarılmaktasınız, Türkiye’nin yer altı zenginliklerini bulup çıkartmak için ne yaptınız? Bugün dünya sondaj ortalaması 1500 metreye indi. Bir çok ülke toprağının 1500 metre derine inip, petrol, doğal gaz, değerli maden, yüksek enerji kaynağı arıyor. Türkiye ise henüz 350 metre sondaj ile bu konuda dünyanın en yavaş yürüyen ülkeleri arasında…Niçin Türkiye sondajcılığı bu kadar geride?
Toprağının altını bilmiyor.
Toprağının altında bulunmuş boraks madeni zenginliğini de kalkınmasına dönüştüremiyor. Dünyanın boraks zengini ülkesiyiz. Dünyanın ikinci büyük boraks rezervleri bizim ülkemizde. Türkiye boraksını, ileri teknoloji ile işleyip daha yüksek değere dünyaya satmak yerine hâlâ ham boraks ve asit borik satıcısı olarak yerinde sayıyor.
* * *
Kürt gazı alacağız.
Yerine makarna vereceğiz.
Tıkanmayı çözeceğiz!
Böylece Türkiye yine kilosu 1.5 dolardan ihracat yapmaya devam ederek kilosu 7 dolara ihracat yapabilen ülkelere yetişip geçecek?
Yeni afyon: Barzani gazı!
Son devlet malı!
Elde en son Milli Piyango kalmıştı. O da satılığa çıktı. 10 yıllık lisans verilecek Milli Piyango İdaresi de özelleşecek. Şans oyunlarını artık devlet oynatmayacak. Milli Piyango, hemen kazan, sayısal oyunları özel sektör oynatacak. Böylece 10 dakikada bir çekiliş yapılacak döneme de gireceğiz.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget