Evet, kurtuluş aslanlı yoldadır! - Tünay Süer

İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey 12 Kasımda yaptığı basın açıklamasında Mustafa Sarıgül’ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacağı konuşulmaktadır. Simdi bize ulaşan bilgiler ışığında Sarıgül’e soruyoruz:
· PKK ile yani BDP ve HDP ile işbirliği yapacak mısınız?
· Bölücülükle ittifak yapacak mısınız? Diye açık ve net bir soru yöneltiyordu.
Aydınlık ta ne okursak genelde doğru haber olmasına rağmen inanmak istemedim, yok ya! Daha neler bu kadarda değil artık dedim kendi kendime.
Bu itham çok büyük ve kabul edilemezdi.
Bir baktık ki yandaş basın bunu ağzına dolamış yazıyor da yazıyor. İddialar yenilir yutulur cinsten değildi. Güya, CHP'de Sarıgül isminin ön plana çıkmasının ardından Sarıgül'e yakın bazı CHP'lilerin HDP' lilerle bir araya geldiği ısrarla yazılıyor konuşuluyordu.
Zaman geçiyor ama CHP den bir türlü açıklama yapılmıyordu.
Kafayı yemek üzereydim birçok arkadaşım gibi.
Nihayet!
Sarıgül’den yanıt gelmedi ama CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, yerel seçimlerde HDP-CHP ittifakı iddialarına ilişkin CHP’nin her seçim bölgesinde kendi adaylarıyla seçime gideceğini belirtirken, “CHP’nin temsil ettiği, AKP karşısındaki güçlü demokrasi arayışını destekleyen herkesin CHP’de yeri var, desteğine de ihtiyacımız vardedi.
Hoppalaaaa!
Bu ne demek oluyordu şimdi?
Beklediğim açıklama değildi.
Ne demek olduğu açıkçası herkes tarafından da pek anlaşılamadı.
Yani iki ucu lastikli  (!) değneğe benzedi bu sözler.
Oysa Yerel seçimlere 4 ay kala HDP-BDP’ in CHP’nin Büyükşehir başkanlığına destek karşılığında 4 ilçe belediye başkanlığı istediği CHP’nin ise üç ilçe başkanlığı önerdiği haberi CHP’nin kendi kendisini fes etmesi gibi bir olaydı.
Terörist başı Öcalan’ın yerel seçimlere batıda HDP, doğuda BDP adaylarıyla gidilmesini  "tavsiye ettiği" ayrıca bu partilerin PKK uzantısı olduğu da biliniyor. CHP söylemler karşısında net bir tavır almalı ve HDP ile anlaşmanın söz konusu ve de onun desteğine ihtiyacı olmadığını açık net bir şekilde anlatmalıydı.
Bizim haberimiz yok nerden çıktı bu sözlerle küçümsemek veya lakayt davranmak partiye daha fazla zarar verecektir.
Anlayamadığım önemli bir konu da “CHP’nin temsil ettiği, AKP karşısındaki güçlü demokrasi arayışını destekleyen herkesin CHP’de yeri var, desteğine de ihtiyacımız var” deniliyor da neden ilk adım CHP den atılmıyor.
CHP’nin tek başına iktidar olma hayalleri ne yazık ki gerek yanlış politikaları ile gerekse karşısındaki ABD, AB, ve para baronlarının güçlerine yetmeyecektir.
Oysa Türkiye 2. Bir İstiklal savaşı içerisine girmiştir.

Şimdi artık Milli güçleri birleştirerek, Türk Milletinin bütün gücünü ayağa kaldırıp ABD ve  AB planlarını boşa çıkarmak, AKP’den kurtulmak imkanı önümüzdedir.
Bunun için çözüm, gericilik ve bölücülüğe karşı, Atatürk’te Birleşerek, Türk Bayrağı altında toplanmaktadır. İşçi Partisi bunu yapmaktadır. Oysa bunu CHP başarmalıydı.
Zaman gittikçe daralmakta ve bizler henüz istediğimiz güce kavuşamamış durumdayız.
Bu halk sağ sol bakmadan Atatürk’te birleşiyor, cumhuriyetine sahip çıkıyorsa o zaman CHP neden bu birleşimin içinde olmuyor?
İşçi Partisi CHP’in yapacağı muhalefeti hakkıyla yapmaktadır bugün. İşçi Partisi CHP ye teklif götürmüştü ve genel başkan olumlu bir yanıt vermemişti neden?
Parti yönetimine iş düşmektedir burada. Gidecekler HEPAR ile de İşçi Partisi ile de görüşecekler.
Bahçeli beyi ikna edemezlerse de Atatürk’e koşan tabanı bunu görecek ve ona göre davranacaktır.
CHP türbana prim vermekle, AKP ye benzer politikalar yapmakla ve en mühimi Atatürk İdeolojisinden sapmış görüntüsü ile yalnız kendisine değil ülkeye zarar vermekte olduğunun farkında mıdır acaba?
Eğer CHP toparlanıp aslına dönmezse kendisi yok olmakla kalmayacaktır Türkiye’de Atatürk devrimleri kökten yok olacaktır.  Kendi çıkarı için bu ülkeyi yok etmeye kimsenin hakkı yoktur.
Önümüzdeki seçimler Türkiye’nin kurtuluş seçimleri olacaktır. Her zaman dediğim gibi ya hep beraber batacak ya da hep beraber güneşi yeniden doğduracağız.
Vatanımızı bu dikta rejiminden kurtarmak, aydınlığa kavuşmak istiyorsak hepimiz fedakârlık yapacağız buna mecburuz.

TC.Tünay Süer

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget