Son ümidimdi, böylece bitti! - Tünay Süer

Bugünü (19.Kasım.2013 .Salı)  adeta iple çektim. Malum, Salı günleri partilerin grup toplantıları var. Başbakan Erdoğan’ın ne söyleyeceğini aşağı yukarı tahmin ediyordum. Bahçeli’nin kuru gürültüden başka bir şey yapmadığını, gerektiğinde AKP’ye stepne olduğunu biliyordum, izlemeye değmezdi.
Bakalım bizim genel başkan ne söyleyecek diye merakla, biraz da umutla bekledim. Diyarbakır olayından sonra esip gürleyeceğini, başbakana haddini bildireceğini sandım.
Olanlar karşısında memleket ayağa kalkarak bu iktidarı durdurma çarelerini konuşmaya başlamış, haliyle Ana muhalefet Partisi CHP den de sert muhalefet beklentisi içine girmişti.
Nihayet zaman geçti ve Sn.Kılıçdaroğlu kürsüye çıktı.
Dershanelerin kapatılmasına değinerek;
"Oturmuş karar vermiş beyefendi 'dershaneler kapanacak'. Kimsin sen? Sen ülkenin kralı değilsin, bu ülke sahipsiz değil. Diyerek başladı 4+4+4 sistemini getirdiler.” Dedi.
300 binin üzerinde öğretmenin atama beklediğini, AKP döneminde 1 trilyon 600 milyar dolar para harcandığından uzun uzun söz etti. Dershanelerin kapatılmak istenmesini eleştirdi durdu. (Bence 4+4+4+için önce bu projeye destek çıkan parti içindeki vekilleri eleştirmeliydi.)
Sonra Ahmet Kaya’yı anlatmaya başladı ki resmen beni baydı.
“Erdoğan Ahmet Kaya'yı istismar etti. Diyarbakır'da 'Ahmet Kaya bugün yaşasaydı o da aramızda olurdu' diyor. Ben söyleyeyim Ahmet Kaya bugün yaşasaydı Gezi eylemcilerinin yanında olurdu ve hapisteydi. Dedi.
 Bence, Ahmet Kaya yaşasaydı başbakanın yanında olurdu.(Bu konuyu fazla deşmek istemiyorum. Ahmet Kaya’yı dinler miydim, hayır, mecbur kalmadıkça dinlemezdim. İdeolojisi bana uymayan bir sanatçıydı. Allah rahmet eylesin iyi bir müzisyen çok iyi bir sesti. Şarkılarında bahsettiği dağlar nedense bana hep şehitlerimizi hatırlatırdı.. Onun yerine Edip Akbayram, Fatih Kısaparmak ve Barış Manço’yu tercih ederdim.)
Kılıçdaroğlu sonra Şiwan Perver'in önemli bir sanatçı olduğunu vurguladı ama başbakana olduğu gibi ona da çattı. Uludere'de öldürülen 34 yurttaşımızın hesabı verilmeden, onu hesabı sorulmadan, sanki hangi yüzle Recep Tayyip Erdoğan'a övgüler düzüyorsun? Kanlar dahi kurumadı. Dedi.
Bu vatan için canlarını veren binlerce genç fidanımızı hiç anmadı bile.
Varsa yoksa hep  Uludere.
Sıra Nusaybin'deki duvara gelince Sarıgül’e arka çıkarcasına “Orada yakılan ağıtların sorumlusu sensin" dedi başbakana.
Barzani'yi bir dönem Kuzey Irak'ta PKK'nın hamisi olarak suçladığını kabile reisiyle görüşmem' dediğini hatırlattı.
Kılıçdaroğlu sözleri uzattıkça uzatıyor ama benim beklediğim konulara bir türlü değinmiyordu.
Bu sefer vakit geçmesin diye gözlerim saati takip etmeye başladı.
Ha şimdi konuşacak, ha birazdan konuşacak, beklerken açıkçası çileden çıkmaya başladım.
Cezaevlerine konuyu getirdiğinde;
Cezaevleri boşaltılacak diyor, tıka basa dolduran kim? Ahmet Kaya'nın Hoşça kal gözüm' diye şarkısını 'Hoşça kal çözüm' diye okuyor. Kafasının arkasındaki budur. “dedi.
Kısaca bildiğimiz sözleri tekrarlayıp durdu. Barış istiyorsan valin halka küfür etmeyecek demesi ve barış sözünü bu kadar hafife alması beni çileden çıkartmaya yetti de arttı bile.
Bizim bildiğimiz barış iki ülkenin savaş halinde yapılan mütarekedir.
Velhasıl genel başkan ne Türkiye’nin bölünmesine ne de başbakanın Diyarbakır’da Barzani’yi devlet töreni gibi törenle karşılamasına, Kuzey Kürdistan’a hoş geldiniz demesine hiç değinmedi.
Memleket elden gidiyor ve ana muhalefet lideri bunu başka konularla geçiştiriyor.
Anlamadığım nokta sözleri sık sık alkışlarla kesiliyor ve Adana’dan gelen bir gurup “Adana seninle gurur duyuyor” sloganı atıyor.(!)
Bugün CHP Genel Başkanı ne yazık ki CHP’yi temsil edemedi. CHP nereye gidiyor derken şimdi Sayın Kılıçdaroğlu ne yapmak istiyor diye soruyorum. Mensubu bulunduğum partimin ilkelerinden tamamıyla vaz geçmiş olduğunu görmek ve bunu anlamak, beni inanın yıktı adeta. Gerçek CHP yok oluyor, Yeni CHP onu katlediyor.
 Yazık, çok yazık oldu partime ve içim kan ağlıyor.
Söylenenler doğruymuş meğer!
Saygılarımla
TC.Tünay Süer
20.Kasım.2013

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget