Varsa yoksa ESET! - Tünay Süer

Suriye sınırlarımızda olan tüm şehirlerimiz ve yerleşim bölgelerimizde aylardır tehlike çanları çalıp duruyordu. Daha 3 ay önce benzer bir durum Hatay’ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’nda olmuştu.11 Şubat’ta patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 4’ü Türk, 14 kişi yaşamını yitirirken, 26 kişide yaralanmıştı.
 Dün de   (11.5.2013) Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde saat 13.45’te Belediye binası yakınında 2 ayrı patlama oldu.43 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve 100 kişinin yaralandığı yandaş televizyonlarda haberlerde kısa olarak geçiştirildi. Ulusal Kanal ve birkaç iktidara bağımlı olmayan kanal dışında diğerleri utanmadan, sıkılmadan rutin programlarına devam ettiler. Sanki hiç bir şey olmamış, onca insan hayatlarını kaybetmemiş, yaralananlar olmamış gibi. Lanet olsun böyle medyaya. Korkaklar, çıkarcılar…
Şiddetle kınıyor kocaman bir YUHHH çekiyorum.
Anlıyorum, iktidardan korkuyorsunuz mamalarınız kesilir belki televizyonlarınıza geçici cezalarla kapatma gelebilir diye. Nerde sizin Müslümanlığınız? Nerde sizin vicdanlarınız.?
Bu medya patronlarında hiç insanlık kalmamış ya? Bir yanda can pazarı yaşanırken nasıl böylesine ruhsuz, kalpsiz olabiliyorsunuz. Demek ki bu kişiler insanlıktan nasiplerini almamışlar. Matem tutmanızı sizlerden istemedik zaten, bari çalgılı, türkülü programları kaldırsaydınız olmaz mıydı?
Başbakan bu sürecin hassas bir süreç olduğunu provokasyonlar olabileceğini söylemekle geçiştirdi. Fettuhlah’çı kanallardan birisindeki programcı: “hamdolsun hükümetimiz bölgeye hâkim” dedi ve en son da Bekir Atalay aynen düşündüğümüz gibi” Bu işi Özgür Suriye Ordusu yaptı, resimlerle tespit ettik” deyiverdi.
Mübarekler, gökten taş yağsa Esat yağdırdı diyecekler. Oysa biliyoruz Tayyip Erdoğan tarafından beslenen, eğitilen, savaş teçhizatları ile donatılan, bulundukları yerlerde terör estiren eşkıyaların karargâhları da Türkiye olmuştur. Başbakanın sayesinde sınırlarımız kalbura ve yolgeçen hanına dönmüştür.
Aylardan beri Hatay’daki halkımız bu eşkıyalardan tedirgin ve rahatsız olarak can güvenliklerinin olmadığından yakınıyorlar. Ne hükümet ne de devletin umurunda olmadığı gibi hiçbir tedbir de alınmamıştır.
Varsa yoksa Eset ve onu devirmek için çevrilen entrikalar. İktidarın gözünü de kan bürümüş adeta aksi takdirde komşumuz Suriye ile böylesine uğraşmazdı.
Genelkurmay Başkanlığından bir kuru kınama ve başsağlığı, yaralılara şifa dileklerini içeren bir açıklama geldi. Zahmet etmişler, hiç beyanat vermeseler yine suskun kalsaydılar daha makbule geçerdi.
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’den de buna benzer bir açıklama geldi ve” Türkiye halkı, yetkilileriyle dayanışma içinde olacağız”. Dedi.
Vay sizin dayanışmanız batsın inşallah. Amerika ve İsrail yeryüzünden silinmedikçe bu dünyaya rahat yok. İkisi de cehenneme gitsinler. Ben bu satırları yazarken üçüncü bir patlamanın olduğu haberini iletti Ulusal Kanal ve ölümlerin 100 kişiye çıktığı söylendi.
AKP iktidarı top yekûn istifa etmelidir zira Türkiye’yi içinden çıkılmaz karanlık günlere taşımış ve bölünme noktasına getirmiştir.
Bu vahim olayı çözüm süreciyle ilişkilendirmeye çalışan başbakan Erdoğan ülkeyi savaşlara sürüklemektedir. Barış yapacağız dedikleri PKK ve BDP liler tehdit üzerine tehdit savurmaktalar halen ve iktidar bunların hepsini sineye çekmektedir. Hayali bir darbe yaratarak komutan ve aydınlarımızı zindanlara kapatan iktidar bunun hesabını vermelidir.
Türk Milleti böyle bir basiretsiz iktidarla yönetilmemelidir. MOSSAD ve CİA ile birlikte hareket eden Müslüman bir ülkeye böylesine düşmanca gerek sözleriyle, gerek beslediği teröristlerle saldıran adeta gizli savaş yapan AKP ‘in istifasını istemek en doğal hakkımızdır. Bunu demokrasi kalmayan ülkemizde demokratik haklarımızı kullanarak başarmalıyız. Başarmak için birleşmeli tek yumruk olmalıyız. Bardak dolmuş taşmaktadır artık. Sabırlar tükenmiştir. Devletin yapmadığını, yapmak istemediğini galiba Hatay’a giderek sonunda bizler yapacağız.  Yapmalıyız da.
Saygılar tüm yoldaşlarıma

TC. Tunay Süer
                                                                     ***
 Not:  Katliamda ölen tüm vatandaşlarımıza rahmet, ailelerine sabır, yaralı olanlara acil şifalar dilerim. Milletimizin başı sağ olsun.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget