Terörü hükümet çağırdı - Rıza Zelyut

Dün Hatay-Reyhanlı'da bir can pazarı daha yaşandı. Bu satırları yazdığım sırada ilçede 4 denilen ölü sayısı önce 13'e sonra 18'e çıktı. 2 ayrı bombalı araçla yapılan saldırıdaki patlamalar öyle şiddetliydi ki bölgeyle telefon görüşmeleri bile kesilmiş bulunuyordu.
Bu saldırının PKK ile ilgisi olamaz. Çünkü PKK, hükümetle yürüttüğü pazarlık sonucunda aldığı ödünlerle şimdilik eylemlerini durdurmuş gözüküyor.
Bu bombalı araç saldırılarında  uzman örgüt El Kaide'dir. Acaba bu işte de El Kaide parmağı olabilir mi?
Yahut İsrail gizli örgütü MOSSAD; Türkiye-Suriye çatışması için böyle bir kışkırtma mı yaptı?
Acaba, ABD'nin Suriye'ye asker sokmasını isteyenlerin bir eylemi mi?
Yoksa bölgedeki Alevi nüfusu sokağa dökmek planının bir eseri mi?
Bu konularda ipucu yok gibi..
Geriye ne kalıyor?
Suriye'nin misillemesi...
İyi de Türkiye-Suriye sınırı bugün boydan boya Beşşar Esad'la çatışan örgütlerin elinde değil mi? Esad; kuvvetlerini bu bölgeden çekmedi mi? Nasıl olur da böyle iki tane bombalı aracı Türkiye'ye sokup patlattırabilir?
Yapan kim olursa olsun; PKK terörünün yanına şimdi bir de Suriye kaynaklı terör eklendi. Bir derdimiz iki oldu.
PKK terörünü AKP yaratmadı ama şu son terörü imal eden ne yazık ki bu iktidardır.

SURİYE SINIRI

2011'e kadar Suriye-Türkiye sınırı güvenli bir sınırdı. İki ülke; PKK'nın bu sınırda eylem yapmasını büyük ölçüde bitirmişti.
Bugün geldiğimiz noktada; dünkü ortağımız "Kardeş Esad" ile kanlı bıçaklı durumdayız. Suriye sınırımız bu yüzden yeni bir terör üssü gibi duruyor. Bu sınırı; terör örgütlerinin cirit attığı bir alan haline getiren Suriye hükümeti değil Türkiye hükümetidir.
AKP iktidarı; burada ayrıntısına girmeyeceğimiz nedenlerle tuttu; Suriye devletine karşı siyasi-psikolojik savaş açtı. Oradaki iç olayları bahane ederek Beşşar Esad yönetimini devirmeye kalkıştı. Başbakan Erdoğan, 2 yıl önce Beşşar Esad için, "Birkaç ay içinde gideceksin!" diyerek ömür bile biçti. Güneyimizde Sünni ve siyasal dinci hükümetler yaratmak adına yapılan bu hatalar, şimdi bomba oldu bizi vuruyor.

TERÖRİSTLERİ DESTEKLEDİK


Bugün büyük bölümü diğer Arap ülkelerinden gelme El Kaideci-Vehhabici terör  elemanları Suriye hükümetine karşı terör saldırılarını kanlı biçimde yürütüyor. Katar- Suudi Arabistan-Türkiye üçlüsünün bu teröristlere verdiği destek yüzünden Suriye kan gölüne döndü.
Ama gördük ki Beşşar Esad, Suriye'de güçlü bir halk desteğine sahip. Daha önce de yazdığım gibi Beşşar'ı destekleyenler Alevilerden çok orta ve üst düzey Sünni kesim...
Yani Beşşar Esad direndi, direnecek gibi gözüküyor. Hatta ABD ile Rusya'nın yeni ve barışçıl bir plan üzerinde anlaştıkları da söyleniyor.
Bizi ilgilendirmeyen, başka bir ülkenin iç sorunu yüzünden Türkiye; kendi eliyle, zaten sorunlu olan  güney sınırlarında yeni bir güvensiz kuşak yaratmış oldu. Başbakan Erdoğan'ın bu patlamaları "Çözüm sürecini engellemek isteyenler"e iliştirmek istemesi hiç mi hiç inandırıcı değil.
Türkiye; açık açık Beşşar Esad'a karşı teröristleri desteklerken; Suriye hükümetinin sessiz kalmasını beklemek kendimizi kandırmak olur.
Umarım ki  Sayın Erdoğan; Suriye ile çatışmaya girmenin kendisine ne kadar büyük risk getirdiğinin farkına varır.  Varır da bir an önce de Suriye'ye karşı yürüttüğümüz teröristleri destekleme politikasına son veririz.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget