19 Mayıs 2013 günü, genel manzara! - Uğur Dündar

Bugün 19 Mayıs...
Kentleri yanmış, yıkılmış, toprakları işgal edilmiş, tersanelerine girilmiş vatanımızda, ulusumuzun emperyalizme meydan okuduğu gün...
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün elinde tuttuğu kurtuluş meşalesinin çevresinde kadını, erkeği, yaşlısı ve genciyle kenetlenen bir ulusun, kurtuluş yürüyüşüne başladığı gün.
Bu muhteşem günde çok anlamlı bir mesajı sizlerle paylaşmak istiyorum:

***

Ne yazık ki ülkemiz, Büyük Önder Atatürk'ün “Gençliğe Söylev''inde dikkat çektiği gerçeklerle karşı karşıya...
Dünyanın her yanını kana bulayan emperyalist güçler ve taşeronları bugün “Yeni Dünya Düzeni'' adıyla ve tüm azgınlığıyla, az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeleri sömürge durumuna getirmek için her tür yöntemi deniyor.
Bu güçler, ulus devletimizin vazgeçilmesi mümkün olmayan ilke ve değerlerini zayıflatmaya çalışıyorlar.
Yanı başımızdaki Irak, Suriye gibi komşu ülkelerin toprakları, dış müdahaleler sonucu adeta kan gölüne dönmüş durumda. Irak, Afganistan ve Suriye halkı kan ağlıyor.
Cumhuriyet tarihi boyunca Büyük Önderimizin “Yurtta barış, dünyada barış'' ilkesini benimseyen ülkemizde, yönetimi elinde bulunduran siyasal iktidar her gün artan dozda savaş çığırtkanlığı yapıyor. Bu iktidarın sınırlarını sonuna kadar açtığı teröristler, komşu ülkede katliamlar gerçekleştiriyor, masum insanların canlarını alıyor.
Komşularımızda dökülen kan, ne yazık ki, her geçen gün ülkemize de bulaşıyor.
Daha dün Reyhanlı’da meydana gelen patlamalar sonucu 50’nin üzerinde yurttaşımızı yitirdik. Acımız, ağıtlarımız gökyüzüne yükseldi... Başta Reyhanlılar olmak üzere herkes, bu acı bilançonun asıl sorumlularının, Suriye’ye karşı düşmanca siyaset izleyen Recep Tayyip Erdoğan ile onun çapsız Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğunu biliyor.

***

19 Mayıs’ta içimizi yakan ikinci olaya gelince...
Biliyorsunuz bu iktidar, ulusumuzun destansı kuruluş mücadelesinin şanlı sembolleri olan 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim gibi ulusal bayramlarımızı kutlamaya yasak getirdi.
Bu yasaklamanın asıl amacının insanlarımızın belleğinden Cumhuriyet’i, Atatürk’ü, tam bağımsızlığı silmek olduğunu artık bilmeyen var mı?
Ancak günümüzün muktedirleri, Cumhuriyet, Atatürk ve tam bağımsızlığın, ulusumuzun üç vazgeçilmezi olduğunu unutuyorlar.
Emperyalist güçler ve onların içerideki taşeronları hak ettikleri yanıtı ulusumuzdan er geç alacaklar. Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi “belki yarın, belki yarından da yakın!..''
Başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyor, Türk gençliğinin ve tüm ulusumuzun “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı''nı yürekten sevgi ve saygıyla kutluyorum.

Uğur Dündar'ın notu:

Sevgili okurlarım bazı bölümlerini alıntılayıp, kendi görüşlerimi de kattığım mesajı yayımlayan CHP Zonguldak milletvekili Ali İhsan Köktürk'ü kutluyor ve çok teşekkür ediyorum.
Ben ve arkadaşım Orhan Baykal, 19 Mayıs'ı Kocaeli Kitap Fuarı'nda “Yalandan Kim Ölmüş'' adlı kitabımızı imzalatmaya gelen okurlarımızla kutlayacağız.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget