19 Mayıs! - Necati Doğru

Şimdi bazı politikacılar, bazı tarikat aydınları, bazı pozisyon aydınları, bazı akil adam aydınları ve bazı liberal ilke aydınları abanmışlar kirli bir propagandanın üzerine 19 Mayıs’ı
insanların kalbinden, zihninden nasıl sileriz diye kötülük düşünmekteler.
Bahaneler bulunuyor.
Kutlamalar erteleniyor.
Bu yıl da ertelendi.
19 Mayıs 1919 tarihi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “ülkenin işgalden kurtarılması ve egemenlik milletindir” diyebilecek bir yeni devrimle cumhuriyetin kurulması için Samsun’a çıktığı gündür. 19 Mayıs’a dudak bükenlerin sayısı azdı.

Çoğaldılar.
Bugün iktidardalar.
Su başlarını tuttular.
19 Mayıs’ı küçümsüyorlar ve “Türkiye Cumhuriyeti” deyimini itibarsızlaştırmaya, karartmaya, anayasadan silmeye çalışıyorlar. Bir çeşit “yeni Osmanlı düzeni” kurup, karşı
devrim yaparak; “19 Mayıs’ın halkın yüreğinde kabul görmesini” yıkmak istiyorlar.

* * *
19 Mayıs meyveli ağaç.
Devlet Kurucusu oldu.
Yurttaşlığı yükseltti.
Özgürlükleri genişletti.
Kardeşlik esası kurdu.
19 Mayıs “tam bağımsızlıktan” yana olanların bayrağı oldu. 19 Mayıs’a inananlar; ABD Başkanı istiyor diye “Türkiye’yi Amerika’nın Ortadoğu’daki taşeronu yapma” ve ABD istiyor diye “Malatya’ya füze kalkanı koyma” ve ABD istiyor diye “Türkiye’yi komşusu Suriye’yi parçalama karargahı haline getirmeyi” tam bağımsızlığa indirilmiş darbe saydılar.
19 Mayıs ağacı taşlanıyor.
Geçen yıl “Cumhurbaşkanı’nın kulağında ağrı var” diye Cumhuriyet Bayramı törenleri ertelenmişti, bu yıl “Reyhanlı’da bomba patlatıldı” gerekçesiyle 19 Mayıs ertelendi.
* * *
Ertelemenin anlamı var.
Mezhepçiliğe selam durma.
Etnik bölünmeye kapı aralama.
Laikliğe karşı cihat açma.
Bağımsızlığa karşı bomba atma.
Bölünmeyi kabullenme.
Cumhuriyet devrimlerini deli gömlekleri içine sokarak bağımlılık, kuklalık isteme ve dolayısıyla;
“Amerika’dan daha çok Amerikancı”
olmayı seçip “Suriye’de iç savaş yangınına benzin taşımayı” kabullenerek “Böl ve yöneticilerin” tuzağına düşmek anlamını taşıyor.
19 Mayıs 1919’da; “Böl ve Yönetiçilere” emperyalizm denilmişti.
19 Mayıs; “bölünmez bütünlüğü” zedeleyecek her türlü maceradan, kişisel iktidar hesabı yapmaktan uzak durmaktı. 19 Mayıs maşa yapılmaya başkaldırıydı.
Bugün 19 Mayıs.
Resmi kutlama ertelendi.
* * *
19 Mayıs’ın anlamına inanmış olanlar ertelemeye karşılar. Bugün Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Dernekleri’nin öncülüğünde başta Ankara Sıhhiye Meydanı’nda olmak üzere bütün kentlerde kutlama yapılacak.
Çok anlamlı!
Kutlamalara; “T.C. için Türk Milleti ayakta” adını koydular ve Samsun’da da “Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağız” etkinlikleri olacak.
Türkiye uçsuz bucaksız!
Bölücülüğe direniyor.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget