Patlamanın faili El Nusra mı?

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bugün saat 13.45'te Belediye binası yakınında 2 ayrı patlama oldu. Patlama sebebiyle 40 yurttaş hayatını kaybetti, 29'u ağır 100 kişi yaralandı.

Hükümet yetkilileri tek tek yaptıkları açıklamalarda "provokasyon", "çözüm süreci" denilerek, Esad rejimi hedef gösterilirken tesadüfe bakın ki o anda sözde muhalif özde teröristler kayıttaydı.

El Nusra cephesine üye teröristlerce patlamayı gören bir yerden kaydedilen video sorumluyu işaret ediyor. Teröristler Reyhanlı'da gerçekleşen saldırıyı tekbirler eşliğinde, büyük bir sevinçle izleyip kameraya aldılar. Patlama yaşanırken teröristler "Tekbir" getiriyor, patlama yerini ve tarihi söylüyor.

MAHALLİ: ÖSO'NUN NEREDEN HABERİ VAR

Artı 1 Tv'ye konuyu yorumlayan Hüsnü Mahalli, kendinden önce yayına bağlanan CHP Hatay Milletvekili Nebioğlu'nun söylediklerine ekleme yaparak, bu olaydan kimin menfaati olduğunu sordu? Ve bir video yayınından bahsederek, patlama anının görüntülerinin yayınlandığını, o görüntülerde Suriye Muhalefetine bağlı Özgür Suriye Ordusu'nun Arapça konuşmalarının bulunduğunu ve bu görüntüleri yayınladıklarını söyledi. Haberartiturk.com'un haberine göre Hüsnü Mahalli açıklamasını şöyle tamamladı: Soruyorum bu saldırıyı Suriye Hükümeti organize ettiyse, Özgür Suriye Ordusu patlama anını ve yerini nereden biliyordu? Nasıl haberdar olmuş ve görüntüye çekmiş yorumlar yapmıştı. Bu saldırının amacı ve faili bellidir. Amaç Suriye'de yeniden başlayan tarafların barış görüşmelerinin engellenmesi ve Suriyeye saldırının gerçekleşmesidir.

İşte o görüntüler!
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget