Patlamalar hakkında bir Türk ve bir yabancı aydının görüşleri

Yakın bir dostumun tamamen yurtsever duygularla iktidarımıza bir bakıma yardımcı olabilmek amacıyla yazdığı uyarı mektubunu, hiçbir ekleme yapmaya gerek görmeden bilgilerinize sunuyorum.
Başbakanlık Makamına dikkatine 
Terörün sonlandırılması  önerime verdiğiniz cevaba teşekkürler. Bu cevabınız insanlık meziyetlerine sahip kişiler  ve milletini seven  herkes  için   geçerli, bundan başkası düşünülemez. Büyük bölümünü meclis konuşmalarınızdan dinlemiştim.  Burada evvela şunu söylemeliyim;  biz Laz, Kürt, Çerkez alevi ayrımı yapmadan  birbirimiz için can verecek ölçüde   kardeş olduk, arkadaş olduk. Hiç kimse bizi bu özelliklerimizden dolayı ayıramazdı ayıramadı. Kimse bana o  Lazdır, Kürttür, Sünnidir demedi diyemezdi. 65 senedir beraber yaşadık ve yaşayacağız. Dış Güçlerin etkisi iç politikaların yanlışlığı bu günkü vahşeti doğurdu. Yanlışlık üstüne yanlışlıklar yapıldı, yapılıyor. Ameliyatım nedeniyle bu konuyu yani PKK konusunu bırakıyorum.
Canımızı içten yakan, bizi kan ağlatan Reyhanlı faciasına kısaca değinmek istiyorum. Bundan 8 ay önce OBAMA’nın  partidaşı tarihçi yazar DR. WEBSTER’in açıklaması REYHANLI olayını haber veriyordu. Ardından iç basın ve yayınlarda da; bölgenin kaynayan fıçı olduğu belirtildi. Tüm istihbarat örgütleri CIA,  EL-Kaide ve diğerleri ve değişik gurupların bölgede pervasız cirit attıkları, Her gurubun kendi    istekleri istikametinde  propaganda      yaptıkları hatta adam topladıkları belirgin hale geldi. Bu, değişik  İnançların bir potada yoğrulduğu  sakin sevecen  cennet bölge kan gölüne dönüştü.
Dr. WEBSTER’in güncelliğini koruyan yazısı (sizlerce) Hükümetçe  bilinmeli, ama  Size sunuyorum. Her kelimesi inceden inceye   araştırılmalıdır. Acil önlem önerilerim: Zayıf kalan İstihbarat organizasyonumuz  ağırlıklı olarak Adana İskenderun Hatay bölgesine ve civarına kaymalı, İmralı ve doğurduğu ihtiyaçlar ikinci önceliğe çekilmelidir. MİT Teşkilatına görevler çok iyi düşünülerek genel mahiyetli verilmeli ve takip edilmelidir. Teşkilat yeniden gözden geçirilip Güçlendirilmeli, Kişilerin  memuru yerine Devletin memuru VİCDANI HÜR FİKRİ HÜR  Kişiler üst kademeleri doldurmalıdır.  Dış İşleri Bakanımız( zihnen bedenen yoruldu. Dış Siyasetimiz yanlış üstüne yanlış kurgulandı. Dr. WEBSTER’in açıklamaları da dikkate alınarak ) görevden alınmalı. Dış Siyasetimiz gözden geçirilmelidir.  Halkın genel isteği doğrultusunda, tarihten gelen zavallılara güçsüzlere  insancıl yardım duygularımız devam ettirilmekle beraber,  sığınmacılara ulusal ve uluslar arası çözümler bulunarak bölge sakinleştirilmelidir. Mağdurlara maddi yardım ile bu tarihi VAHŞET olayın geçiştirilemeyeceği bilinmelidir.
BU BÜYÜK PATLAMA neden oldu, kim yaptı, neden hangi idealler için yaptı.
Neden önceden haber alınmadı, iktidar bölgede 6 aydan beri kaynayan bölgede önlem aldıda buna rağmen mi oldu? Şimdilik bu kadar. Ama sağlığım elverirse size, Türkiye’deki kaos ortamına nasıl  geldiğini, Orta Doğuda  Lider sevdasının nasıl oluştuğunu çıkar yollarını anlatacağım. Başarı ve en iyi dileklerimle. 
S.Nadir Güven  05333843154      14.05.13

Dr. Webster’in  açıklamaları:
                                                                                                                                            
Dr. Webster Griffin Trapley , Amerika Demokrat Parti  üyesi (Obamanın PARTİ arkadaşı TARİHCİ YAZAR ) 30  Ağustos 2012 açıklaması  “Türkiyenin ABD İLE ÖLÜMCÜL KUCAKLAŞMASI” bu günlerde tekrar gündemdeki yerini koruyor.
Obama’nın her hafta telefonla  Erdoğanı aradığı kibir ve hırsıyla oynayarak onu bir yerlere ittiği söyleniyor. Türk Hükümeti son birkaç yıldır Ortadoğu’da bölgesel bir lider olmak istiyor; Ayrıca Türk Cumhuriyetini de etkisi altına almak   düşüncesi de var.
Önceleri Brezilya ile ortaklaşa, İran’la nükleer konudaki anlaşmazlıkta  arabuluculuk  gayretleri olumlu görünüyor du… Fakat Mısırın ve  Mübarek’in düşüşünden sonra Türk Hükümeti bu “ Yeni Osmanlı İmparatorluğu” fikri ile kandırıldı. “Yeni Osmanlı İmparatorluğu” aldatması ile “Sıfır Sorun” dan başta “Kürt Sorunu” olmak üzere, onlarca ‘sorun’ lar dizisine geçiverirsiniz. Mesela PKK; Simon Hershe göre CIA’nın  desteklediği bir örgüttür; CIA  PKK’yı  İrana karşı kullanmaktadır. Yakın  geçmişte Fransada  Cumhurbaşkanı Mitterand’ın eşi Danielle Mitterad  PKK’nın  “koruyucu azizesi” idi. Daha bir yıl önce,İsrail Dışişleri Bakanı Liberman, Mavi Marmara olayındaki davranışından dolayı Türkiye,yi  cezalandırmak için İsrail,in PKK’yı destekleyeceğini söyledi. NATO’nun Yunanistan aracılığı ile PKK’yı destekleyeceği haberleri var. Bana göre Türkiye,nin anlaması gereken bu!  Türkiye, ye esenlikler diliyorum; Türkiye’yi ziyaret ettim  pek çok siyasi  liderle  görüştüm. Türkiye öncelikle ABD ve İngiltere ile ittifakın “ ÖLDÜREN BİR KUCAKLAŞMA” olduğunu anlamalı; Bir başka değişle, İngiliz- Amerikalılar Türkleri öldürene kadar sevecekler. Türkleri Suriyeye karşı kullanacaklar ve bu çatışmayı  MODERN  TÜRKİYEYİ yok etmek için kullanacaklar. Korkarım OBAMA ‘nın aldattığı  Erdoğan ve Davutoğlu bu psikoloji ile kendi çukurlarını kazıyorlar. Bu oyunda kazanacakları hiçbir şey yok, ve kaybedecekler.
Ortada birde Rusya sorunu var; 19. Yüz yılda her 20 yılda bir, Rus-Türk savaşı     olurdu. Son zamanlarda bir Rus-Türk savaşı olmadı ama o istikamette adımlar atılıyor…. Şu bilinmelidir ki, Suriye güvenlik güçleri Suriye’de isyancılara karşı  başarılı bir  harekat yürütüyorlar..isyan bastırılıyor; Buna paralel olarak olayların ağırlık merkezi gerçek bir devrimci  hareketin başladığı  Suudi ARABİSTAN VE Katar’a doğru kayıyor. Şu anda Türkler güney bölgelerinin tamamını CIA’ya devrettiler. Oralarda CIA kontrolsüz başıboş dolanıyor; İskenderun otellerinde CIA cirit atıyor. Oteller EL-Kaide teröristleri ile dolu ..CIA Adana  yakınlarındaki İncirlik üssünden, bölgeye  getirdikleri teröristleri kullanıyor ve bunun Türkiye’ye geri dönüşü feci olacak…
 Olaylar bize bu görüşlerin haklı olduğunu gösteriyor. Reyhanlıda patlamalar sonucu Suriyeli göçmenlere yapılan muameleler hakkında yayılan haberler mide bulandırıyor. Sığınmacılara insanca davranmak bir insanlık görevidir, ancak bu insanları kendi ülkeleri aleyhinde çalışan terörist haline getirmek ve bu insanlara terör uygulamak sa bir insanlık suçu kabul edilmelidir.

Dr. M. Galip Baysan

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget