Örnek! - Cüneyt Arcayürek

Geçenlerde Kılıçdaroğlu, bir konuyu vesile ederek TBMM Başkanı Cemil Çiçek için “ kalıbının adamı değil” dedi.
Başkan Çiçek fena halde bozuldu bu söze.
Yanıt vermeyi istiyor, veremiyor.
Partilerle, öncelikle CHP ile uyum içinde yeni anayasayı yapma görevinin elini kolunu bağladığını söylemekle yetindi.
Oysa, kısa süren bu atışma Meclis'te kalıbının adamı kaç vekil olduğunu içerecek ilginç bir tartışmaya ve sonuçta kimi ilginç saptamalar yapılmasına yol açabilirdi .
örneğin, tartışmalara ilk olarak, baş yerine ayaklarıyla üne kavuştuğu için vekil olmaya hak kazanan Hakan Şükür ele alınarak başlanabilirdi .
Mademki söz Hakan Şükür'den açıldı. Yaşadığımız bu devrin, dönemin tam anlamıyla prototipi Şükür'den kısaca söz etmeli.
***
Şükür'ü bugünlere taşıyan başlıca özellik sadece gol atmaktaki ustalığı değil.
önce cuma namazlarını kaçırmadığı gazetelere yansıdı.
Dinine bağlılığı yadsımadı. Sonra, Gülen cemaatine ve cemaatin lideri Fethullah Efendi'ye bağlılığı medya haberlerinde yer aldı. Fethullah Gülen'e hayranlığını doğrulayan açıklamalar yaptı.
Ramazan günlerinde sahaya kimi arkadaşlarıyla birlikte oruçlu çıkarak GS'nin yenilmesine neden olduğu yazıldı.
Ulusal takımın dünya üçüncüsü olduğu karşılaşmaların birine çıkacağı kentte, takım arkadaşlarının namaz kılıp dua edemediklerini öne sürerek yönetime adeta isyan bayrağı açan Şükür'ün bu ve benzeri marifetlerini medya kamuoyuna manşet haberlerle yansıttı.
GS'den ilgisi kesilince; saygı, sevgi, övgü içeren söylem/eriyle, zaten cemaate bağlılığıyla dikkatini çeken Hakan Şükür'ü RTE, İstanbul'dan AKP milletvekili olarak TBMM'ye taşıdı.
***
Yaşadığımız dönemde yükselmek, yücelmek, refaha kavuşmak için nelere dikkat edilmesi gerektiğinin tipik örneğidir Şükür.
Maddi alanda ya da mesleğinde yükselmek istiyorsan, kalıbının adamı olsan da olmasan da, yükselmenin, refaha kavuşmanın, vekil olmanın temel koşullarına bir örnektir Şükür!
Gülen'e veya cemaatine bağlılığını söz ve davranışlarınla kanıtlar, AKP liderini her fırsatta översen...
...bürokraside, hatta medyada tepe noktaya da çıkabilirsin. İşadamı isen maddi zenginliğini birkaç misli katlayabilirsin. Örneğin Şükür gibi kafası stadyumlarda, ayakları bir türlü girmek istemediği parlamento kapısında bir vekil de olabilirsin.
***
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AKP döneminin özelliklerini taşıyan Şükür'ün seçildiğinden beri Meclis'e uğramadığını, üyesi olduğu komisyonun dört toplantısından ancak birine katıldığını açıkladı.
11 bin vekil maaşıyla gözü doymayıp 200 bin için futbol yorumculuğuna soyunan Şükür'ü kalıbının adamı olmayanlara örnek gösterdi.
Yasal yollardan izin almadan "mesleğini" sürdüremeyeceği söylemlerine karşı Hakan Şükür yaptığı açıklamada; vekillik dışında görev yapıp yapamayacağını "Meclis Başkanlığındaki idari birimlerinden 'birileri' ile konuştuğunu, bu görevi yapabileceğini öğrendiğini" ve....
....bununla yetinmeyip "Başbakanından" RTE'den izin aldığını söyledi.
Muharrem İnce'nin AKP döneminde yasa yerine RTE'nin izninin yeterli ve geçerli olduğunu içeren konuşması üzerine Başkan Çiçek; "Şükür'ün futbol yorumculuğu yapmak için resmi tün talebinde bulunmadığını" açıklamak zorunda kaldı.
Şu hale bakın. Yasalar gereği izin almak zorunda olduğu Meclis Başkanlığı'na başvurmaya gerek görmeyen eski futbolcu, yeni vekil... vekillik dışı kazanç yollan bulan futbolcuya, vekillik dışı göreve kafadan izin veren bir Başbakan!
Şükür örneği, RTE iktidarının yarattığı dönemi yansıtan dikkat çekici bir örnek.
Bu iktidarın, "kalıbının adamı olmayanları" nasıl "adama" devşirdiğini gösteren bir örnek!

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget