Meclis önünde eylem

TBMM önünde bir basın açıklaması yapan Vardiya Bizde Platformu üyeleri, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını

TBMM önünde bir basın açıklaması yapan Vardiya Bizde Platformu üyeleri, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını, Ergenekon ve Balyoz Davalarından tutuklu sanıkların serbest bırakılmasını istediler. CHP Grupbaşkanvekili Muharrem İnce ve 14 Milletvekilinin de katıldığı açıklamanın ardından toplanan 15 bin imza TBMM Başkanlığı'na gönderildi.

Her iki davada yargılananların eşleri ve yakınlarından oluşan grup, pankart ve bayraklarla beraber TBMM Milli Güvenlik Parkı'nda toplandı. CHP Grupbaşkanvekili Muharrem İnce ve 14 milletvekilinin katıldığı basın açıklamasında, ilk olarak Ergenekon Davasında tutuklandıktan sonra hastalanan ve ardından tahliye edilmesine rağmen hayatını kaybeden iş adamı Kuddusi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır konuştu. Okkır'ın hasta olduğu bilinmesine rağmen cezaevine konulduğunu iddia eden eşi, "tutuklamalar bir cezalandırma yöntemi olarak kullanılıyor" dedi.
Amirallere suikast girişimi davasının soruşturma aşamasında intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar, özel yetkili mahkemelerin demokratik muhalefetin susturulması amacıyla kullanıldığını belirtti. Balyoz Planı davası sanıklarından emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk'un eşi İrem Kutluk ise, platform adına yazılı bir metni okudu.
Özel yetkili mahkemelerin Devlet Güvenlik Mahkemelerini aratır hale geldiğini ifade eden Kutluk, "önce tutukla, sonra yargıla" yönteminin uygulandığını savundu.

"Özel Yetkili Mahkemeler iktidarın hizmetinde"

Ardından konuşan CHP Grupbaşkanvekili İnce ise, özel yetkili mahkemelerin iktidarın hizmetinde olduğunu savunarak, "Son muhalif tutuklandığında görevini yerine getirmiş olacak" dedi. Türkiye'nin özel yetkili mahkemeler aracılığıyla bir korku toplumuna dönüştürülmek istendiğinin altını çizen İnce, "Türkiye'de darbe dönemlerini arar olduk. Darbe dönemlerinde bile bunlar yaşanmadı. Demokrasilerde bunlar olmaz. Ama bizler hukuka olan inancımızı asla yitirmeyeceğiz" dedi.
Açıklamaların ardından platformun topladığı 15 bine yakın imza TBMM Başkanlığına sunulmak üzere İnce'ye teslim edildi.
Gruptakiler, hep birlikte Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okuduktan sonra dağıldı.
Gazetecilerin AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'e yönelik sorularını da cevaplayan İnce, "Eğer Türkiye'nin sorunlarını benimle tartışacak gücü, cesareti varsa, gelsin bir televizyon programına, onun seçeceği kanalda Türkiye'nin sorunlarını tartışalım. Şike ile ilgili düzenlemede bile konuşmayan bir milletvekili beni susturmak istiyor. Sana dava açarım diye bir anlamda tehdit ediyor. Bunlar bana vız gelir" dedi
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget