İleri-Geri Kavgası… - Zeynep Oral

Beş vakit namazında adamların 12 yaşındaki kızlarını beş bin liraya sattığı...Dini bütün devlet memurlarının çocukları yaşında kızlara tecavüz ettiği...Savcıların kız çocukların “kendi azalarıyla” şiddet gördüklerine inandığı...Nüfusunun “yüzde 99'u Müslüman” diye iddia edilip.övünülen ve çocuk gelinleri...milyonu aşan bir ülkede...Başbakan. “ Dindar gençlik yetiştireceğiz” diyemez.
Suç ortakları
Demokratik bir hukuk devletinde,hele hele başbakansan bunu söyleyemezsin.Söylersen suç olur.Bir şeriat ülkesinde suç sayılmaz ama “laik” olduğunu iddia eden bir ülkede suçtur.Laikliğe ve demokrasiye aykırıdır.Bilime ihanettir.Dini siyasete alet etmektir.Kendi inancını bireysel alandan çıkarıp topluma dayatmaktır.totalitarizmdir.Köktendinciliktir.Ayırımcılıktır.Kötülüktür.
Bu söyleme karşı çıkmayanlar da.suç ortaklarıdır!
( Bir hafta boyunca memleketten uzak kalmak insanın ruhunu dinlendirmeye yetmiyor!Döndüğünüz anda.bir hafta boyunca dişe diş.göze göz sürmekte olan “ilerigeri kavgası'” nın içinde buluyorsunuz kendinizi.)
Gerici mücadele.Cumhuriyet kazan unlarından geri adımlar.karşı devrimci söylemler ve eylemler almış başını gidiyor.
Bu kavgada.bu mücadelede susanlar,bu geri gidişe karşı koymayanlar,yok sayanlar, “ bana dokunmayan yılan” diyenler,görmezden,duymazdan,bilmezden gelenler,önemsemeyenler. “suç ortaklan” olduklarını bilmek istemiyor.Suç ortakları uyanıncaya kadar,mücadeleye devam...
Sevgili Paul Auster
Bu Pazar,Başbakandın “Dindar gençlik yetiştireceğiz” diyerek toplum mühendisliği yapma hamlesiyle Paul Auster'a meydan okuması arasında hangisini ele alsam derken bir mektup düştü kucağıma.Mektuba sonra geleceğim,önce Paul Auster'a bir çift sözüm var.haberguncel.blogspot
“Sevgili Paul Auster,( Bütün kitaplarınızı sonsuz tat alarak okuduğum için size böyle seslenme cüretini buldum.) Ülkemde tutsak edilmiş yazarlara ve gazetecilere dikkat çektiğiniz,ilgi gösterdiğiniz için sonsuz teşekkürler.Ancak vurgulamak istediğim bir nokta var.Biliyorsunuz,hükümetler istedikleri kadar totaliter ya da baskıcı olsun,halklar,topyekûn ırkçı,faşist ya da baskıcı olmaz,olamaz...Her ülkedeki gibi,benim ülkemde de aydınlık,dirençli insanlar,daha güzel,baskısız,sömürüşüz bir dünya düşleyen,yarınlara umutla bakan insanlar var.Onlarla olmak için gelin bu güzel ülkeye.Bekleriz.”
Hapisteki kadın hasta...
Mektup,Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nden.Yazanın adını vermeyeceğim,başına dert gelmesin.
Mektupta hapisteki kadınların hastalandıklarında hastaneye gitmek,doktora görünebilmek için yaşadıkları korkunç durumlar anlatılıyor.
Hapishaneden hastaneye sevk sırasında karşılaştıkları kötü muamele...Küçük ebatlı,camları demir parmaklıklı muayene odasında dahi,doktorla yalnız kalamıyorlar. “Asker de,küçücük odaya giriyor.” Doktor-hasta mahremiyeti yok.Muayene odasında kabin gibi bir bölme de yok.Bu nedenle birçok kadın hasta muayene olmadan hapse geri dönüyor...
Hapishane idaresi ve savcıyla görüştüklerinde,tamam inceleriz demişler ancak hiçbir ilerleme kaydedilmemiş.
İçlerinden biri Yasemin Karadağ'ın durumunu da anlatıyor mektup.
İki yıl önce beyin kanaması geçiren,bir böbreği alınmış,öteki böbreği sadece yüzde 20 çalışan yüksek tansiyon,mide hastalıkları ve astımı olan Yasemin Karadağ yaşam savaşı vermekte...
Mektubu okudukça,yeniden bir Güler Zere olayı yaşamaya hazırlanıyoruz diye düşünmeden edemiyorum...Birde kendi kendime 12 Eylül'den ne farkı var diye sormaktan….

Zeynep Oral/Cumhuriyet

Yorum Gönder

Onlar dini kullanırken,Zeynep hanım siz ne yapıyorsunuz?İslam dinini parmaklarınızın ucuna alırken,aklınızı da kullanmanızı tavsiye ederim size.Kaş yaparken,göz çıkartıyorsunuz!
Sonra da "özgür düşünceye saygı" diyerek kendinizi kandırıyorsunuz.

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget