'Muhteşem yardım'reyting saltanatını yıkamadı - Selcan Taşçı

21. yüzyıldayız... 11. yüzyıldan beri bir Türkmen şehri olan Van’a sahip çıkmayı  “gerekçelendirmeye çalışmak” ayıp geldi! Bize ait olan vatan toprağına bağlılığımızı ispat durumuna düşürülmüş olmayı hakaret saydım kendime, mensup olduğum millete!
Hele o tavan yapan insan sevgilisi koronun “hepimiz biriz”  nakaratı yok mu, bitirdi beni! Kardeşim biz zaten hep birdik de, siz değil miydiniz “millet”i, “36 parçalı yap-boz”a dönüştürmeye çalışan?
Velhasıl işin rengi böyle bozbulanık bir hal alınca kalemim yazmaya gitmedi. Ta ki...
Haydi fitne demeyelim de en iyi niyetli tabirle “algıda seçicilik”  mağduru bir grup arkadaşın seriye bağladığı “Yoksa sen de oh olsun mu diyorsun” mesajlarına kadar. “Oh”tan ziyade “ah” diyorum, “vah” diyorum aslında. Çünkü o derin “kırılma”yı Van’dan çok önce yaşadık,  “duygu katmanları yer değiştiren” bir toplumsal enkaza dönüştük.
Kaç gündür gazetelere, televizyonlara yansıyan fotoğraflara bakıp “yok canım” diyorsunuz siz şimdi değil mi!
Haklısınız, yardım kolisi bantlayan sosyetik güzeller, filmlerinin ilk gişe hasılatlarını deprem bölgesine bağışlayan sinemacılar, tiyatrocular, şarkıcılar,  zam alabilmek için Genel Kurul sıralarında sabahladıkları maaşlarının birinden vazgeçen cömert! milletvekilleri, sabahlara kadar arı gibi çalışan gönüllüler... Hepsi muhteşemdi; ama Kanuni ile Hürrem kadar değil!
Dünkü “reyting yarışı”nı  “Muhteşem tek yürek” değil,  “Muhteşem Yüzyıl” kazandı.
Buyrun size 26 Ekim 2011’in kendinizden utanmanızı gerektiren reyting tablosu. Tüm izleyici kesimlerini kapsayan  “total”de: 1. Muhteşem Yüzyıl, 2. Kuzey Güney, 3. Muhteşem Yüzyıl Özet
Kanal D’nin  “Van İçin Tek Yürek” yayını 27., Fox TV’nin  “Van İçin Tek Yürek” yayını ise ancak 86. olabilmiş bu listede.
Haydi bu liste nitelikten çok niceliğin sureti. De... Yurdumun en kültürlü kesiminin beğenilerini ölçen A/B Grubu’ndaki sonuçlar da farklı değilki: 1. Muhteşem Yüzyıl , 2. Muhteşem Yüzyıl Özet, 3. Kuzey Güney...
En çok izlenen  “Van İçin Tek Yürek” yayını Kanal D’nin ki; ancak 21. sıradan dahil olabilmiş rekabete. “Esra Erol’da Evlen Benimle”nin bile gerisinde. Asıl bombaya bakın: hümanist insanımızın günlerdir “ırkçılık” yapıyor diye yerden yere vurduğu Müge Anlı’nın programı “Tek Yürek” yayınının 4 sıra üzerinde. ATV’nin “Van için Tek Yürek” yayını 41., Star’ınki 46., Fox’unki ise 67. sırada!
Şimdi... “Neden yazmıyorsun” diye öküz altında buzağı arayan arkadaşım:
Bu soruyu sormaya hakkın var mı bir bak bakalım aynaya!

Selcan Taşçı/YENİÇAĞ

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget