Ertuğrul Günay'ın Cumhuriyet Bayramı'ndan anladığı...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptal edilmesi ile ilgili "'Elimizde kadehlerle neden kahkaha atmadık' tepkisini anlayamıyorum" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptal edilmesine ilişkin yaptığı açıklama ile Cumhuriyet Bayramı'ndan ne anladığını ortaya koydu. Günay, "Yüzlerce vatandaşımız canını yitirmişken biz neden bir resepsiyonda buluşmadık, elimizde kadehlerle kahkahalar atmadık diye bir tepkinin dillendirilmesini anlayamıyorum" diye konuştu.
29 Ekim 1923'te kurulan Cumhuriyet'in bitirilmesinin verdiği rahatlıkla konuştuğu belli olan Bakan Günay, "Basında okuduklarım ve hafızam beni yanıltmıyorsa 99 depreminden sonra da hem 30 Ağustos hem 29 Ekim törenleri aynı şekilde iptal edilmişti. Hep birlikte bir hüzün yaşıyoruz. Yüzlerce vatandaşımız canını yitirmişken biz neden bir resepsiyonda buluşmadık, elimizde kadehlerle kahkahalar atmadık diye ya da yollarda neden bu akşam yürüyüş yapmadık diye bir tepkinin dillendirilmesini doğrusu anlayamıyorum." dedi.
Günay, Cumhuriyet'ten halkın söz sahibi olmasını değil "elde kadeh kahkaha atmayı" anladığını göstermiş oldu.
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget