Yörüklere AKP afişi! - Arslan BULUT

 Yörüklere AKP afişi!
Antalya’nın AKP Elmalı ilçe başkanlığı binasına asılan afişte merhum Başbakan Bülent Ecevit ve Bill Clinton’un ünlü fotoğrafı kullanıldı..
Bilindiği gibi bu fotoğrafta Clinton koltuğun ucunda oturuyor, Ecevit de ayakta bekliyordu.
Afişte bu fotoğrafın yanına Tayyip Erdoğan’ın hakim göründüğü, Obama ile çekilmiş başka bir fotoğraf konulmuş ve altına “10 yılda Türkiye’nin itibarını yükselttik” diye yazılmış.
Basında Ecevit çizgisine yakın olanlar, DSP Genel Merkezi ve CHP Elmalı eski ilçe başkanı, böyle bir afiş hazırlanmasına tepki gösterdiler.
AKP Elmalı İlçe Başkanı Ümit Öztekin ise afişin ilçe teşkilatının çalışması olduğunu, AK Parti Genel Merkezi ile ilişkili olmadığını açıkladı.

***
AKP’de ilçe başkanlığı yapmakta olan Ümit Öztekin, neden rahatsızmış?
Türkiye Başbakanı’nın ABD Başkanı karşısında boyun bükmesinden, değil mi?
Demek ki bu kardeşimiz anti emperyalist! Hatta anti Amerikancı! Ergenekoncu da diyebilirsiniz.
Şaka bir yana, AKP teşkilâtlarını dolaşın, hepsi aynı zihniyette çıkacaktır. Yani hepsi Türkiye’nin itibarını önemseyen, en azından Türk halkının önemsediğini bilen “milliyetçi” insanlardır!
Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin itibarını yükselttiği iddiasına gelince!
İşte burada yanılıyorlar.
Bakınız sevgili Ümit Öztekin kardeşim, siz orada Antalyalı Yörükleri temsil ediyorsunuz. Yörükler ise Türkiye’yi Türk vatanı yapan insanların torunlarıdır.
E peki güzel kardeşim, Türkiye’nin itibarını yükseltti diye övündüğünüz Tayyip Bey, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Sosyalist Grup Başkanı Andreas Gross’a, Anayasa’da Türklüğe vurgu yapan maddelerin kaldırılacağını söylemedi mi?
BDP’nin veya PKK’nın; ABD veya AB’nin dayatması da bu değil mi?
Yani bırakın Türkiye’nin itibarını yükseltmeyi, sizin lideriniz Türkiye’yi Türk devleti olmaktan çıkaracağını söylüyor, bunu niçin görmüyorsunuz? Antalyalı Yörüklere, niçin “Biz Türk Anayasası’ndan Türk adını çıkaracağız” diye afiş hazırlamıyorsunuz?
Hem sonra Afganistan ve Irak’ı işgal eden, bu iki ülkede 2 milyon Müslümanı katleden, bugünlerde de Fas’tan Endonezya’ya kadar bütün İslam Dünyası’nı karıştıran projenin adı ne kardeşim? Büyük Orta Doğu Projesi değil mi?
Kim bu projenin eş başkanı? Tayyip Erdoğan, yani sizin Amerika’ya karşı dik durdu diye övündüğünüz lideriniz değil mi?
Libya’yı bombalayan uçaklar nereden yönetiliyor Ümit Bey? İzmir’den değil mi? Bu nasıl dik duruştur?

***

Ümit Öztekin kardeşim bu yaptığınız iş, Elmalı halkından çok kendinizi kandırmak olmuyor mu?
Yahu partinizin programı bile ABD’den gönderildi. Bunu belgesiyle 26 Ağustos 2001’de yayınladım; siz hangi itibardan bahsediyorsunuz?
Ya halkın zihnini bulandırmaya çalışıyorsunuz ya da konforunuz sarsılacağı için gerçeklere inanmıyorsunuz!
Ecevit’in o fotoğrafını ben de eleştirmiştim.. Ecevit’in de Amerikalıların hazırladığı yasaları Meclis’e sevk ettiğini biliyorum ama buna rağmen, ABD, Irak’ı işgal edebilmek için onu başbakanlıktan uzaklaştırmak gereğini duydu! Yerine de eline program verdikleri sizin lideriniz geçti kardeşim!
1 Mart tezkeresini geçirmeyen Deniz Baykal’ı da dik durdu diye yıllar sonra harcadılar.. Teslim olanlara ise “cesaret ödülü” olarak “boynuz” veriyorlar kardeşim, görün artık!

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget