Trakya CHP görünüyor - Rıza Zelyut

 Trakya CHP görünüyor
Dün , CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte idik. İstanbul’dan Tekirdağ mitingine gittik. Otobüsümüz Haramidere’ye girdiğinde yol tıkandı. Bunu gören Kılıçdaroğlu, “İstanbul bir kültür ve sanat kenti olmalı iken görüldüğü gibi içinden çıkılmaz bir hal aldı; Modern dünya da böyle bir şey yok. Başbakan kanaldan söz ediyor ama biliyorsunuz İstanbul’da derelerde insanlar boğuluyor” dedi.
Yol boyunca vatandaşlara el sallayan  Kılıçdaroğlu’na her zaman olumlu karşılıklar geldi. Trakya’ya kurulacağı söylenen kanalın ise işlevsiz olacağını, Montrö antlaşması gereği boğazlardan bedava geçme hakkı bulunan gemilerin buraya sevk edilemeyeceğini de vurguladı. “Vatandaşın derdi kanal değil işsizlik ve yoksulluktur” diyerek ekledi.
Kendisine heykel yıkmayı sorduğumuzda, “Bunu bizden önce Avrupalılar görmeli.Türkiye’nin nereye gittiğine dikkat etmeliler” dedi.
AKP MEDYASINA CHP’LİLER ÇIKMAYACAK 
Yolda Kılıçdaroğlu’na basının durumunu da sorduk. Bu konuda CHP Lideri’nin çok sıkıntılı ve üzüntülü olduğunu gördük. Dedi ki; “Bize demediğimiz sözleri yıkmaya kalkışıyorlar, yapmadıklarımızı yapmışız gibi gösteriyorlar. Partimizi karalamaya uğraşıyorlar. Bunu yapanlar yandaş AKP medyası. Arkadaşlarımıza söyledim artık AKP medyasına CHP’liler çıkmayacaklar. Onların bu kötü oyunlarına alet olmayacağız. Çünkü bunlar bir tür örgüt gibi hareket ediyorlar.”
Sultanköy’e geldiğimizde bir Atatürk heykeli açılışı vardı. Bir emekli şöyle bağırıyordu: “Onlar heykel yıkar siz heykel açarsınız, yaşa Kılıçdaroğlu.”
TÜRKİYE LAİKTİR
Tekirdağ mitingine Kılıçdaroğlu ile birlikte, Başdanışmanı Ali Kılıç, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Genelbaşkan yardımcıları Gürsel Tekin ile Faik Öztrak da katıldılar.
Miting alanı coşkulu bir kalabalıkla dolmuştu. CHP Lideri konuşurken coşan kalabalık, “Türkiye laiktir laik kalacak” diye slogan attı.
Kılıçdaroğlu burada mazotu çiftçiler için kesinlikle 1.5 TL’ye indireceklerini bir kez daha söyledi ve dışarıdan 10 milyar dolarlık tarım ürünü satın almamızı şiddetle eleştirerek, “Bu parayı bu hükümet bizim çiftçimize verseydi dünyayı doyururduk” dedi.
CHP Lideri emeklilere bütün milletin bir şükran borcu olduğunu söyledikten sonra bunlar için intibak yasasını iktidar olur olmaz çıkartacağını da dile getirdi.
Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet tarihinde AKP’nin bir ilki başardığını söyleyerek dedi ki; “Bunların  başarısı ilk defa yurt dışından kurbanlık koyun getirtmeleri olmuştur.”
Kılıçdaroğlu konuşmasında yer yer mizaha da başvurarak Tekirdağlılar’a şöyle seslendi: “Bu hükümet sizin için de yeni şeyler yaptı, Tekirdağ’a yaptığı en önemli hizmet yeni icra daireleri açmak olmuştur. Borç batağına ittiği insanları icra dairelerinde süründürüyor. Kendisi buraya geldiğinde götürüp dosyaları bir gösterin de boyunu aştığını görsün.”
Tekirdağ’dan sonra yine coşkulu bir kalabalığın bulunduğu Çorlu mitingi ile dünkü tur tamamlandı.
Konuştuğum vatandaşlar, burada CHP en az 3 çıkartır, AKP 2 , MHP 1 olur şeklinde görüş bildirdiler. Bazıları da MHP 2 , AKP 1 dediler.
45 gün sonra gerçek durum ortaya çıkacak ama bu kanal projesi bile Trakya’da AKP’ye bir üstünlük getirecek gibi görünmüyor. Çünkü Trakyalılar kanalı sorduğumda alaycı alaycı gülümsüyorlar.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget