Öcalan'dan tehlikeli çağrı

Terör örgütü lideri; BDP, DTK ve Kandil'e Yemen ve Tunus'u örnek gösterdi, 'Ben sizi tutmam' dedi. Avukatlarıyla görüşen terör örgütü

Terör örgütü lideri; BDP, DTK ve Kandil'e Yemen ve Tunus'u örnek gösterdi, 'Ben sizi tutmam' dedi. Avukatlarıyla görüşen terör örgütü lideri Abdullah Öcalan, çözüm için muhatap bulamadıklarını iddia etti. Öcalan, BDP, DTK ve Kandile Kendinize güveniyorsanız işte Yemendeki, Tunustaki örnekleri görüyorsunuz, ben sizi tutmamdedi. Siyasi ve askeri operasyonların durmayacağını belirten Öcalan, Hatta daha da büyük bir yönelime hazırlanıyorlar. Seçimden sonra bu operasyonları derinleştirebilirler. İki yönlü yapıyorlar. Hem kırda hem şehirde, birlikte yürütüyorlar. Vekillere, siyasetçilere de yönelebilirler. Leyla Zanalara yaptıkları gibi yapabilirler. Kimsenin can güvenliği yok diye konuştu.
Üç yıldır görüşmeler yaptığını ancak operasyonların devam ettiğini anlatan Öcalan, Benim üzerimden bir oyalama geliştiriyor olabilirler değerlendirmesinde bulundu. Türkiye ve Amerikanın gizli anlaşma yaptığını, Suriye, İran ve Libya politikalarını Türkiyenin alttan destekleyeceğini ileri süren Öcalan, Türkiyenin Suriye ve İran politikasnın bu anlaşmayla değiştiğini ileri sürdü. KCK tutuklularına sahip çıkılmasını isteyen Öcalan, Benim tek yapabildiğim buraya gelen heyetle görüşmeleri sürdürmek. Ama bunlar inisiyatifli değil, AKPye belirlediğimiz çözümü kabul ettiremiyorlar, ikna edemiyorlar. KCK tutuklamalarından, operasyonlardan onlar da rahatsız olduklarını, yanlış olduğunu söylüyorlardı. Heyetin yetki düzeyi düşüktür, yükseltilmesi gerekirdedi. BDP, DTK ve Kandile de mesaj yollayan Öcalan şunları söyledi: Öyle konuşmakla olmuyor. Kendinize güveniyorsanız işte Yemendeki, Tunustaki örnekleri görüyorsunuz, ben sizi tutmam. 15 Şubatta kendini yakanlar var. Yapabiliyorsanız onlara layık olun. Dağdan da bir şey beklemeyin.
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget