Sınav pokeri… - Melih Aşık


Sınav pokeri…
Savcılık YGS şifre incelemesini bitirmemekle birlikte kopya tespit etmediğini bildirmiş olmalı ki ÖSYM sonuçları açıkladı. Ama soru işaretleri bitmedi…
Emniyet tarafından hazırlanan raporda genel olarak şifreleme yapıldığı net olarak görülmesine karşın, kopya çekme işleminin gerçekleşmediği yönünde görüş verilmiş. Emniyet şifre olduğunu belirlemişken kimseye verilmediğini nasıl anlamış?
Matematikten sadece tam puan alanların soru kitapçıkları incelenmiş…
40 matematik sorusundan 37 – 38 tanesinde doğru cevabı verdiği iddia edilen şifrenin, neden sadece tam puan alanlarda arandığı; en azından ilk 10 binde aranmadığı sorusu havada kaldı..
Aday şifreden yararlanmış ve 30 veya üstünde soruya yanıt vermiş olabilir. Tam puan alması şart değil.
Bu arada şifreyi kimin neden koyduğu hâlâ sır.
Poker oyununda oyunculardan birinin kâğıt düzdüğü anlaşılıyor… Soruşturmalar sonunda birinin kâğıt düzdüğü açığa çıkıyor ama bunun sonucu etkilemediği açıklanıyor. O zaman kâğıdı kim, neden düzdü? Kâğıt kendi kendine düzülmeyeceğine göre…
Savcılığın öncelikle şifrenin nasıl oluştuğunu, kim tarafından oluşturulduğunu ortaya çıkarması gerekirdi…
YGS’de tam puan alan genç başarısının sırrını açıklamış: “Çalıştım, dua ettim, Allah’a bıraktım gerisini.”
Bu sözlerdeki şifreyi çözebildiniz mi?
Haldun Ertem
Ankara’da bir Disneyland projesi vardır…
Kâh Ballıkaya köyüne, kâh Kazan’a, kâh şuraya, kâh buraya yapılacak diye arsa spekülasyoncularına para kazandırır. O yüzden “çılgın kanal”a dikkat…
Elif Eral
Başbakan’ın makam arabasını görünce,
“oha, arabaya bak” diyen kız öğrenci 7 saat gözaltında tutulmuş.
Başbakan’ın arabasına bile laf söylemek suç oldu.
Fahrettin Fidan
TGS 1 Mayıs’ta…
1 Mayıs Emekçi Bayramı’nda Türkiye Gazeteciler Sendikası, Taksim’de yapılacak mitinge, “Özgür Basın Varsa, Özgür Toplum Vardır” pankartıyla katılacak.
TGS, Taksim Meydanı’na Gümüşsuyu İnönü Caddesi istikametinden girecek.
TGS cezaevlerindeki gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını…
Basın ve ifade özgürlüğü üzerindeki baskıların sona ermesini…
Gazetecilik faaliyetlerinin ceza yargılaması konusu yapılmamasını…
TCK ve TMK başta olmak üzere tüm yasaların değiştirilmesini…
Halkın gerçekleri öğrenme hakkına saygı duyulmasını, talep ediyor…
TGS Toplanma Yeri: Dolmabahçe İnönü Stadyumu sahil tarafı… Toplanma Saati: 08.30… Kortejin Hareket Saati: 09.00…
Kortejin alana girişi: 11.15
Gümrükte yassak!
Gümrük Müsteşarlığı’nın 19 Nisan tarihli genelgesi büyük yakınmalara yol açıyor.
Bu genelge ile yurtdışından posta ve hızlı kargo yolu ile kitap satın almak dahi imkânsız hale getiriliyor. Çünkü kanunla tanınmış 150 avroluk muafiyete rağmen, bununla çelişecek şekilde 2 ayda bir, senede ise en fazla 5 kez sınırlaması getirilmiş bulunuyor. Böylece Türkiye’de basılmayan kitaplara ulaşmak engelleniyor. Ayrıca dışarda Türkiye’den 3 – 4 kat düşük fiyata satılan gıda takviyesi ve kozmetik ürünlerin getirilmesi de engelleniyor. Besin takviyeleri ilaç statüsünde değerlendirilip gümrüklerden teslimi için hastane raporu ve doktor reçetesi isteniyor.
Bir okurumuz yazıyor:
- İnternette yasaklamadıkları bir şey kalmadı sanıyordum. Şimdi de yabancı alışveriş sitelerini yasaklamışlar. Strawberrynet.com diye bir site vardı. 300 liralık parfümü veya kremi 60 liraya alabiliyordum. Ama artık yasak. Yalnızca strawberrynet.com değil, cheapsmells.com, extrascents.com gibi muadilleri de yasak. Avrupa ülkelerinde böyle yasaklar yok. Yeni gümrük yasasıyla ilaç, vitamin, botox, zayıflatıcı iğne tarzı ürünlerin internetten alımı da yasaklanmış. Annemin eklem ağrıları için özel hastanede 1260 TL’ye yapılan iğnenin fiyatı internette 150 dolardı. Ne yapacağımızı şaşırdık…
Çılgın güzergâh
Okurumuz İlhan Üttü dikkati çekiyor:
“Hıncal Uluç aylar önce şöyle yazmadı mı?
- Başbakan bana açıkladı projesini ve istersen yazabilirsin dedi. Ben de bu harika projeyi siz açıklayın dedim…
Aynen böyle söylemedi mi? Demek ki gizli filan değildi bu proje.. Aylar öncesinden Hıncal Uluç’a söyleyen Başbakan daha yakın çevresine söylememiş olabilir mi?”
Olamaz tabii ki…
Nitekim kanalın güzergâhı 7 ay önce Zaman’da yayımlanmış olup dün de Akit gazetesinde yer aldı. AKP Milletvekili Vahit Kiler’e yakın Kiler Holding de bölgede çalışmaları başlatmış. İyi para dönecek o taraflarda… Ancak bu arada arazi fırsatı kaçırmış olanlar üzülmesin. Bu kanal sadece masal olarak da kalabilir.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget