ÖSYM'de skandallar zinciri

İki gündür ÖSYM'nin sitesine erişilememesi haftasonu yapılacak olan Yüksek Lisans Sınavı'na (ALES) girecek öğrencileri şoke etti. Bu yıl sınava giriş belgeleri yazılı olarak adreslere gönderilmediği için adayların sınava girebilmek için ÖSYM sitesinden sınava giriş belgelerini yazdırmaları gerekiyor.
ÖSYM'nin "www.osym.gov.tr" sitesini hackleyen Vedat Odabaşı isimli bir hacker, medya kuruluşlarına bir mail göndererek sistemde soru çalmanın pek de zor olmadığını ispatladığını iddia etti. Hacker gönderdiği mailde www.osym.gov.tr'nin sistem açık kodları olduğunu iddia eddiği bildileri de paylaştı.

Adaylar arasında panik havası

Çeşitli sosyal paylaşım siteleri ve forumlarda ÖSYM'nin sitesine erişilemememesi ALES adaylarına büyük bir panik yaşattı. Dünden bu yana yaşanan sorun saat şu saatlerde çözülürken, ÖSYM haberler üzerine bir açıklama yaparak teknik sorunun giderilmeye çalışıldığını ve sitenin bir an önce açılacağını duyurdu. ÖSYM'nin sisteminin saldırıya açık olması ve iddia edildiği gibi teknik bir sorun var isede iki gündür çözülememesi kafalardaki soru işaretlerini artırdı.


ÖSYM: Teknik çalışmalardan dolayı...ÖSYM ise konuya ilişkin olarak yazılı açıklama yaptı ve internet sitesinin teknik çalışmalardan dolayı bir süre hizmet veremediğini bildirildi. Sitenin en kısa sürede kullanıma açılacağı belirtildi
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget