Başbakan'dan hakemlere aksilik çıkmasın talimatı! - Sabahattin ÖNKİBAR


 Başbakan'dan hakemlere aksilik çıkmasın talimatı!
Peşinen belirteyim Karadenizli olmama rağmen ben iyi bir Fenerbahçeliyim.
Takım tutmaya aklımın yettiği dönemde Trabzonspor ikinci ligde olduğu için  gönlümüz Fenerle nikah kıydı ve bu durum hâlâ devam ediyor.
Dolayısı ile yazacaklarımın Fenerbahçe ile zerre bir alakası  yoktur.
Gelin şimdi hep beraber birkaç gün öncesine dönelim:
FB Başkanı Aziz Yıldırım yanında futbolcusu Alex Başbakan’ı  makamında ziyaret ediyor.
Açık bir seçim şovu olan bu ziyaret esnasında Tayyip Bey onlarca  kameranın önünde Aziz Yıldırım’a  dönerek aynen şu sözü ediyor:
- “Bu hafta Buca maçı mı var... Aksilik çıkmasın...”
Aziz Yıldırım: “Yok çıkmaz”
Televizyonlardan yayınlanıp gazetelere manşet olan bu beyanın verdiği mesaja gelince:
İnsaf ile söyleyin Başbakan’ın ağzından dökülen “Aksilik çıkmasın”  ifadesini kulakları ile işiten hangi hakem bundan böyle Fenerbahçe’nin  aleyhine düdük çalabilir?
O Başbakan ki kendi ifadesi ile astığı astık, kestiği kestiktir!
O Başbakan ki taktığı adam asla iflah olmuyor!
O Başbakan ki ordu komutanlarını bile hapse attıracak kadar güçlü ve muktedirdir!
Sorarım size böyle bir Başbakan’ın ama bilerek ama bilmeyerek ağzından kaçan o “Aksilik çıkmasın” sözü  hakemleri etki altında bırakmaz mı?
O hakemler ki bazıları kamu görevlisi, mesela polis!
Bazıları avukat!
Bazılarının yine devletle işleri var!
Böyle bir tabloda edilen o söz sıfır etki yapar denilebilir  mi?
Hülasa Erdoğan dil sürçmesinden olsa da yanlış yapmıştır.
Dolayısı ile olması gereken hemen sözlerini düzeltmek olmalıdır.
Ha bunu yapmazsa ne mi olur?
Fenerbahçe gölgeli ve hatta şaibeli bir biçimde şampiyon olur!
Bu durum ise gerçekte Fener adına da bühtandır.
Öyle, çünkü bunca emek Başbakan’ın anlamsız bir sözü ile niçin gölgelensin!
Ama en önemlisi bu ifade düzeltilmezse Trabzonspor ve camiası haklı olarak çok, ama çok alınacaktır,
Ve hiç kimsenin kuşkusu olmasın bu alınma da tıpkı 2004 Genel Seçimlerinde olduğu gibi 12 Haziran seçimlerinde sandığa yansıyacaktır.
Buradan hareketle Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunuyor ve sözlerini düzeltmesini teklif ediyoruz.
Son bir şey:
Önüne gelene çirkin bir şekilde  saldıran futbol yorumcuları bu tabloya niçin susuyorlar?
Başbakan’dan ve program yaptıkları kanalların patronlarından korkuyorlar değil mi?
Ey yorumcu taifesi, hepiniz sınıfta kaldınız ve kalitenizi ortaya koydunuz!

AMMA YETKİN!
Murat Yetkin efendi, al sana 75 milyar!

Bu sütunda Nuri Elibol isimli müteahhit gazetecinin Murat Yetkin gibi bazı gazetelerin Ankara Temsilcilerini sık sık yemeğe götürdüğünü ve âlem yaptırdığını yazmıştık. Murat Yetkin’in  de bu beleş yemeğin eseri olacak Nuri’nin aldığı kamu ihalelerini yazacağına onu siyaset ve strateji uzmanı diye sık sık sütununa konuk edip CNN-Türk’teki programına çıkardığını  duyurmuştuk.. Biz bu çirkinliği afişe ettik ya, Murat Efendi Nuri Efendinin tanıdığı bir avukatlık bürosu aracılığı ile eski parayla bana 75 milyarlık dava açtı... Dava açma harcını kimin yatırdığı ise hâlâ meçhul... Sonuç mu?..Tabii ki Murat havasını aldı ve yani mahkeme bu istemi reddetti...Bugüne kadar açıklamadım ama bana bu beleş yemek olayını anlatan bir dönem TGRT’de yardımcım olan Şamil Tayyar’dır.. Bu ismi mahkeme sonuçlandığı için açıklıyorum... Evet Murat Yetkin  Efendi yargı hükmü ortada, dahası Şamil’in tanıklığı eğer delikanlılığını unutup çark etmezse, bakalım şimdi ne cevap vereceksin? Tam bu noktada Murat’a  soruyorum; Nuri Elibol’un dillere destan olan kamu ihalelerini bilmene rağmen(ki biz belge ve fotoğraflarla günlerce yazdık) onu sütununda ağırlamanı ve CNN-Türk’teki programına  almanı nasıl açıklamak gerekiyor söyle de bilelim!

ATMA RECEP!
Tayyip’e Atatürk’ten
büyüksün diyen işadamı kim?

Orman eski Bakanı Hasan Ekinci  anlatıyor:
- “Sabahattincığım malum ben Artvinliyim, Mehmet Nazif Günal da benim hemşehrim.Yıllar yılı Nazif’e çok yardımım oldu, Antalya’daki Topkapı Otelinin arsasının ona tahsis edilmesinde yatırım olsun diye büyük  çaba gösterdim...Hayır şu gün için kendisiyle şahsi zerre bir problemim yok, görüyoruz ama bazı genel  tavırlarından hicap duyuyorum... Bu arkadaş ODTÜ mezunudur ve bizim tabirimizle eski bir komünisttir. Şimdi bu Nazif AKP iktidara  gelince umre seferlerine başladı ve AKP’lileri umreye taşıyor.Yetmedi, Fatih Camiinde öğle namazını kılan Başbakan’ın hemen yanında saf tutuyor. O da yetmedi, Başbakan’ın işadamları ile beraber yaptığı yurt dışı seferinde uçakta ayağa kalkıp ’Sayın Başbakanım siz ikinci Atatürksünüz ve hatta ondan daha büyüksünüz’diye  çığlık atıyor.. Maksadı bu şekilde Erdoğan’ın gözüne girip iş almak, nitekim  önceki iktidar dönemlerinde tam tersi şeyleri bizimle yapardı. Duyduğuma göre Tayyip Bey Nazif’i tanıyor ve ona güvenmeyerek kaale almıyor..Tamam, işadamı, elbette hükümetle kavgalı olamaz da bu kadarı olacak şey midir... Nazif’in TV 8 Kanalına bakıyorum, AKP’den çok çok AKP’li olmuş, adeta militanlık yapıyor..Hayır bunu AKP’ye inanarak yapsa saygı duyarım ama yarın iktidar değişse daha ilk gün Tayyip Erdoğan’ı topa tutacak olan bu Nazif olur.”

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget