Kalem benim 'kale'm!..

CHP’nin İzmir 2. bölge 2. sıra adayı, gazetemiz yazarı Mustafa Balbay, seçim çalışmalarına “basın toplantısıyla” başladı. Silivri’de tutukluluğu 782 gündür süren Balbay, İzmirli gazetecilere gönderdiği mektupta, İzmir için duyduğu heyecanın kenti mecliste temsil etme süreciyle sönmeyecek bir ateşe dönüştüğünü kaydetti. Seçilmesi durumunda kalemini bırakmayacağını kaydeden Balbay, “Kalem, benim ‘kale’m” dedi.“Sevgili İzmirli meslektaşlarım” diye başlayan mektubu CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır okudu. Siyasal kimliğiyle gazetecilere ilk selamı vermek istediğini söyleyen Balbay, İzmir’in kendisi için “meslek heyecanının doğum yeri” olduğunu belirterek, mektubunda şunları kaydetti: “Hiç sönmeyen o heyecanım, İzmir’i mecliste temsil etme süreciyle birlikte daha da katlandı, hiç sönmeyeceğine inandığım bir ateşe dönüştü. Hapishaneler için söylenen sözlerden biri şudur: ‘Hiçkimse, hapishaneye girdiği gibi çıkmaz’. İki yılı aşan Silivri zindanında özüm hiç değişmedi ama, elbette öğrendiğim, yaşadığım çok şey oldu. İzmir’de noktaladığım üniversite yaşamımdan sonra ikinci bir üniversite idi dersem, abartmış olmam. Ama pahalı, bedeli ağır bir üniversite.”
İzmir basınında kendisiyle ilgili çıkan haberleri izlediğini kaydeden Balbay, bunları “dost eli” olarak değerlendirdi. Balbay, mektubuna şöyle devam etti: “Silivri’de beni ayakta tutan unsurların başında yazı yazma duygusu geliyordu. O nedenle siyasi yaşamda da mesleğimi bırakmayı düşünmüyorum. Kalem hep yanımda olacak. Kalem, benim hiç teslim olmayacak ‘kale’m.”
Siyaseti kesinlikle bir “sığınma” ya da “hapisten çıkma aracı” olarak görmediğinin altını çizen Balbay, bu anlamda kendisi için 13 Haziran’dan itibaren yeni bir mücadele sürecinin başlayacağını vurguladı. “Siyaseti, bana yönelik siyasal saldırıya hukuk ve demokrasi zemininde karşılık verme yöntemi olarak görüyorum” diyen Balbay, mektubunu “Haziran’da buluşmak umuduyla” diye noktaladı. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bayır, Balbay’ın seçim bölgesindeki ilçelere özel göndereceği mektuplarla seçim çalışması yapacağını söyledi. Toplantıya katılan 1. bölge 2. sıra adayı eski AİHM yargıcı Rıza Türmen de seçilmesi durumunda Balbay’ın tutukluğunun “doğal olarak” sona ermesi gerektiğini kaydetti. Türmen, “Balbay’ın yargılanması henüz bitmedi. Dohal olarak masumluk karinesinden yararlanır. Ben nasıl aday olabiliyorsam Balbay’ın da aynı hakkı var. Milletvekili seçilince de oradaki yargıçların tahliye etmesi gerekir. Asıl sorgulanması gereken şey, Balbay’ın niçin tutuklu yargılandığıdır” dedi.
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget