Eşbaşkan Gazaba Geldi! - Ümit Zileli

Tarih 15 Ekim 1996…
ABD’nin Ankara Büyükelçisi Morton Abromovitz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan’ı makamında ziyaret etti. Sıcak bir görüşme sonrası ayrılırken, “Siz İstanbul’u yönetip yıldızınızı parlatabildiğinize göre, Türkiye için de çok şey yapabilirsiniz!” dedi... Zamanın medyası bu sözleri bazı şartları kabul etmesi durumunda Amerika’nın Erdoğan’ı başbakanlığa hazırlayabileceği şeklinde yorumladı. Aslında Abromovitz niyetini bu ziyaretten önce açıklamıştı zaten:
- Evet, kravatlı ve daha şehirli kılıklı görünen Erdoğan’ı, Erbakan’a tercih ederiz!
Öyle de oldu!.. Abdullah Gül ve Bülent Arınç başta olmak üzere 55 milletvekiliyle Erbakan’dan kopan Tayyip Bey, 14 Ağustos 2001’de AKP’yi kurdu... Gerisi malum!.. Haa bu arada Abromovitz’i anımsamamış olabilirsiniz, Yahudi asıllı Türkiye ve Ortadoğu uzmanı bu zat, Amerikan Yüksek Mahkemesi, Fethullah Gülen’in ABD’de vatandaş olmasını sağlayacak “yeşil kart” almasını reddettiğinde, “kalmasının ABD’ye büyük yararlar sağlayacağını” belirten referans mektubuna imza atanlar arasında bir numaralı isimdi... CIA uzmanları Graham Fuller ve Richard Perle ile birlikte tabii!..
-Artık anımsamışsınızdır herhalde..
***
Tarih, 5 Kasım 2001... AKP henüz 3 aylık bir parti...
The New York Times yazarı William Safire, köşesinde ABD’nin yıllar önce ölüp gitmiş eski başkanı Richard Nixon ile hayali bir röportaj yaptı... Ama röportajda söylenenler ölümüne gerçekti:
- Gerçek düşmanını bileceksin. Bu, sadece Bin Ladin ve onun terörist ağından ibaret değil, tüm İslam âlemini ele geçirmekle tehdit eden bir hareket. Bu sakallılar ve onların daha da tehlikeli resmi sponsorları, Kuveyt ve Suudi petrolünü istiyor. Bu petroller, onlara, sağduyulu Müslümanları ve de tüm Hıristiyan ve Yahudi kâfirleri yok etmek hedefine dönük olarak nükleer ve biyolojik silahları geliştirmek veya satın almak için gereken parayı sağlayacaktır.
- Onları nasıl durduracaksınız?
- Nasıl ki Sovyetler’e karşı Çin kozunu kullanarak Komünist Bloku böldük, onları da aynı şekilde böleceğiz. Sizin kuşağınızın kozu, güçlü ordusuyla laik Müslüman ülke olan Türkiye’dir… Türkler, Müslüman ancak Arap değiller. Yeni sınırlarla ilgili büyük anlaşmaya gelince... Irak, İngiltere’nin bir 20’nci yüzyıl kurgusuydu. İsrail devleti 50 yıl önce kuruldu ve yakında da bir Filistin devleti kurulacaktır. Yeni zamanlar, yeni sınırlar...
Nasıl buldunuz, aydınlatıcı değil mi?.. Üstelik bu yazı Irak’ın işgalinden iki “Arap Baharı” adı altındaki yeni düzenlemelerden ise 10 yıl önce yazıldı!..
***
Tarih 2004... Ünlü “think-tank”, yani “düşünce” kuruluşu Rand Corporation sıkı bir rapor hazırladı. Başlığı çok çarpıcıydı.
- 11 Eylül’den Sonra ABD’nin İslam Stratejisi
Medeniyetler çatışmasından sonra “medeniyet içi çatışma” olgusunun incelendiği(!) raporun özeti neydi biliyor musunuz?
- İslam kendi içinde çatışacak!..
Maşallah senaryo gibi rapordu!.. Yalnızca başlıkları her şeyi en açık biçimde anlatıyordu:
“Şii-Sünni bölünmesi... Arap-Arap olmayan bölünmesi... Etnik topluluklar ve klanlar... Ilımlı Müslüman enternasyoneli oluşturulması... Radikal birlikteliklerin dağıtılması ve para kaynaklarının kesilmesi... Alternatif İslami gruplara ekonomik destek verilmesi...”
Bakın bakalım, bu “rapor” denilen planlamanın kaç maddesi şu geçen 10 kanlı yıla kazınarak gerçekleştirildi!.. Bu yazının tasarımına önceki günkü köşe yazısıyla büyük katkıda bulunan Arslan Bulut soruyor:
- Şimdi, AKP iktidarı neye hizmet ediyor anlaşıldı mı acaba?..
Necip Türk milleti anladı mı bilemem ama BOP eşbaşkanının gazabını anlayabiliyorum... Sürekli atıp tutacaksın ama hiçbir şey yapamayacaksın, hizmet ettiklerin bile gaz verecek ama arkanda durmayacak, izlediğin politika ülkeni neredeyse “şamar oğlanına” döndürecek, zor tabii!.. O da öfkesini medyadan çıkardı haliyle, açıkça “satılıklar” dedi...
- Rand Corporation’ların ekmeğini yiyen kalemşorlar, tetikçi yanaşmalar düşünsün!..

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget