Anneler Babalar dikkat; Tüm öğrenciler fişlenecek

Eğitim sistemimizde her şey o kadar hızlı değişiyor ki, çoğu zaman hangi değişikliğin yapıldığını bile takip edemiyoruz.
Atatürk’ün kurduğu çağdaş ve modern eğitim sistemi laiklik ilkesinden uzaklaştırılarak adım adım bir tek tip insan üretme sistemine dönüştürülüyor. Şimdi de öğrenciler fişlenecek.
Hani diyorlardı ya: “Dindar ve kindar nesil” diye, onu yetiştirmeye çalışıyorlar.
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü uzun süredir sürdürdüğü ve 2-3 yıl içinde geçmeyi planladığı sitemin çalışmalarını tamamlayıp Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e sundu. (Vatan-23 Haz. 2012)
Artık her öğrencinin bir dosyası olacak. Bu dosyalarda okul dışındaki tüm etkinliklerinin fotoğrafları, özel ilgi alanları ve buna benzer bir çok bilgi yer alacak. Bunlar belli bir puanlama sistemine tabi tutulacak.
Üniversiteye girerken bakılacak, uygunsa ona göre… Üniversitede de bu dosyalar doldurulmaya devam edilecek. İşe girerken de bakılacak.
Ve bize ileri demokrasi diye anlatılacak bu düzen.
Mesela bakılacak çocuğun dosyasına. Yazın Umre’ye gitmiş. Kitap olarak Risale’ler ya da Prizmadan bilmem ne kitabını okumuş. Sinemaya gitmiş: New York’ta 5 Minare. Sosyal etkinlik desen, okulunda açılan Kuran kursuna gitmiş… Spor desen Matrak oynuyor.
Her üniversitenin kapısı açık. Puan yüksek, fizik, kimya olmasa da olur.
Ötekine de bakılacak. Yaz kamplarına, yüzme kursuna falan gidiyor. Bak sen şu yaramaza. Kitaplar desen, Turgenyev, Gogol, Balzac, Yakup Kadri, Namık Kemal, Ayfer Tunç, Emile Zola filan okumuş. Ya da daha beteri, Nutuk, Medeni Bilgiler Kitabı, Tek Adam, İkinci Adam, Atilla İlhan gibi “zararlı” yayınlar okumuş. Anıtkabir’i gezmiş, Kocatepe’ye gitmiş. Bak sen şunun yaptıklarına.
Bir de göğsünde Atatürk rozeti taşıyorsa demek ki, ideolojik bu…
Ne üniversiteye girebilir, ne de işe…
Öteki oldu çünkü. Hele bir de seçmeli Kuran dersini almıyorsa… Zaten böylesi okuyup da ne yapacak?
Gidiş o gidiştir…
Anlamadınız siz. Böyle gelir faşizm.
Özgürlükler” dediler ki, aslında prangalar, tasmalarda onlar. Post modern diye her cümlenin başına koydukları Ortaçağ’dı aslında, görmediniz. Çok seslilik diyorlardı, İskilipli Atıf Hoca’yı alkışlarken Atatürk’e “diktatör” deyip Kuvayı Milliye’ye sövdüklerinde… İyi duymadınız.
Şimdi bakacaklar çocuğun dosyasına. Arkadaşlarıyla konuşurken Atatürk’ten söz ettiği duyulmuş. Filanca tarihte çantasında ya da evinde bir Nutuk bulunmuş.
Fizikte sorun yok da, kimyası bize uymadı diyecekler, mesela üniversite girişinde…
Niye? O nesil böyle yetiştirilecek çünkü.
Ve bir gün Namık Kemal, Yakup Kadri, hatta Nutuk “zararlı yayınlar” listesine girdiğinde anlayacağınız bir şey kalmamış olacak.
Hoş gidişler ola…
Mehmet Yiğittürk
Odatv.com
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget