Bakan'ın ağabeyi valiliğe atandı

Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı olan ağabeyi Adnan Yılmaz, Düzce Valisi oldu. Bakanın bu atamada etkisi olup olmadığı merak ediliyor...

İktidarın “sık sık” hazırlayarak valileri baskı altında tuttuğu “Valiler Kararnamesi”'nin sonuncusu önceki gece açıklandı. Son kararnameyle 29 ilin valisi yer değiştirdi, 11 İlin valisi ise merkeze alındı. Yeni kararnameyle Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmazın ağabeyi Adnan Yılmaz, Düzce Valiliği'ne atandı. Daha önce İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği yapan Adnan Yılmaz, ağabeyinin Milli Savunma Bakanı olmasından sonra İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı na atanmıştı.

Kilit Emniyetçi de Vali
Hanefi Avcı'nın görevden alınmasından sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığına atanan Ahmet Pek, Ergenekon, Balyoz gibi önemli davaları koordine etti ve operasyonların teknik dinleme ve takiplerinde Önemli görevler yüklendi. Çok şey bilen “kilit emniyetçi” Ahmet Pek'in, Iğdır'da bir süre görev yaptıktan sonra daha etkili bir göreve getirilmesi bekleniyor.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, Ankara Valisi Alaattin Yüksel'i merkeze almayı planladığı, ancak Bakanın isteğine rağmen, Yüksel'i merkeze alamadığı İçişleri Bakanlığı kulislerinde konuşuluyor. Yüksel'in, Cumhurbaşkanlığı'na gönderilen kararnamede isminin bulunmasına rağmen, daha sonra yapılan düzenlemede kararnameden çıkarıldığı öne sürüldü.

Bakan basından öğrendi
Valiler kararnamesinin İçişleri Bakanlığı'nın dışında hazırlandığı ve bakanlık yetkililerinin de kararnameyi ancak basından öğrendikleri belirlendi.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget